מבשלת חלומות

כרובית מתכרבלת עם סריראצ'ה

מוקטן3 מוקטן 9מידי פעם קורה לי איזה דבר מטריד כזה שמשתלט עלי לגמרי . אני אוכלת איזה משהו במסעדה והטעם מסעיר אותי כל כך , שאני עושה מיד שלושה דברים , לפעמים רק אחד , ובמקרים הנורמליים , כלום .
במקרה הראשון אני יושבת לשף על הוריד הראשי , זה שפועם בצוואר ומגביר פעימות אם משהו מעצבן במיוחד קורה .
אצל הרבה שפים יכולתי ממש לראות את הדופק מאיץ שם , כשנדנדתי .
לרוב אני משיגה את מבוקשי . אני כמובן מתחילה בהתחנפות , עוברת להבטחות וגם נשבעת לא לגלות .
במקרה השני , כשאין לי כח לכל הטקס הזה . אני מנחשת . מתחילה בדרך השלילה , מה בטוח אין כאן , עוברת לרשימת הבטוחים .
אחר"כ , מנסה להכין לבד , מחזיקה מעצמי איזה מגלת סודות ובטוחה שאני שוברת את הצופן . לפעמים מצליח לי בגדול , לפעמים מצליח אף יותר מהמקור (כן אני ענווה ) .

ולפעמים נאדה , לא מתכון , לא קרוב , בכלל לא זה!!!
עד כאן שכחתם שיש גם מקרה שלישי , במקרה זה , שוכחת ולא טורחת . למה ? כי הכל זה עניין של מצב רוח בחיים .
את מקרה הכרובית אני משייכת למקרה השני , אכלתי , ניסיתי ויצא גדול . לא אחלוק אתכם ?
כרובית ברוטב סריראצ'ה
מוקטן

הכרובית הזו כל כך טעימה , קלה להכנה שזה פשוט נעים כזה , איך איך מכלום הכנה , יוצא משהו כזה מוצלח.
כדאי מראש להכפיל כמויות . כי לכרובית יש איזה טבע כזה , שהיא מאבדת נפח באפייה , ונשאר פחות ממה שאתם מוכנים לחלוק .
רוצים קערית לעצמכם ? ותאמינו לי שאתם רוצים . ישר לכן תכפילו כמויות.
מה צריך:
לכרובית אחת בגודל בינוני
1 כף שמן זית
1 כף שמן שומשום
2 כפות  רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות רוטב סריראצ'ה , אותו ניתן להשיג בכל סופר , זה הקטשופ החדש של המאה , למי שאוהב פחות חריף , ניתן להשתמש רק בכף אחת .
מיץ מ2 ליים קטנים או מיץ מ1/2 לימון גדול.
כוסברה טרייה קצוצה לפיזור לפני ההגשה .
מוקטן 7
עכשיו למלאכה:
חממו את התנור לחום של 200 מעלות.
שוטפים את הכרובית וחותכים לפרחים קטנטנים , למה זה חשוב? כדי שהרוטב יצפה היטב את הכרובית מכל פינה אפשרית
שמים בקערה שתכיל את כל הכרובית .
מערבבים את כל החומרים , חוץ מהלימון והכוסברה .
שופכים אל קערת הכרובית , ומערבבים היטב , עם הידיים הכי מומלץ.
משטחים הכל בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט .
מוקטן 2
אופים כ- 20 – 25 דק' . עד שמזהיב ממש , מערבבים כפעמיים בעדינות במהלך האפייה. הכרובית עדיין צריכה להישאר מעט קראנצ'ית , ולא רכה לגמרי.
מוציאים מהתנור , שמים בקערת הגשה . מוסיפים את מיץ הלימון כשהכל עדיין חם מאד , מקשטים בכוסברה קצוצה . מתעלפים כמה טעים.
מוקטן 8

 

About the author

haya

12 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים