מבשלת חלומות

טריאדה של חציל

חצילים אוהבים חום חזק , אני אומרת ל ג , כשהיא פותחת אלי עיניים של זעזוע

מי ? היא שואלת אותי , מי שורף היום חצילים על הגז ?

כשאני מתעקשת היא מפרטת באוזניי , את כל הנגד שלה נגד הטקס , שמסתכם כולו בענייני לכלוך .

אני מסבירה לה בנועם אך בתקיפות , את עניין החום הגבוה שמצמק ישר את מעטפת החציל . אך משאיר את תוכו לבן , בוהק ועסיסי .

זה כמו בשר , אני מחדדת את נקודת המבט שלה . חום חזק וכל המיצים שלו נאספים פנימה .

כשהמבט שלה נשאר ספקני , הקול שלי קיבל גוון מתנצל …

ניסיתי , אני אומרת לה , לצלות את החציל בתנור . אבל התוצאה לא דמתה לשום דבר שאני מכירה , החוץ קיבל גוון אפרפר והפנים נעשה מימי לחלוטין .

גם הטעם , אני מתעקשת לא דומה בכלל . את הטעם המעושן מחליף טעם מר וסתמי .

הבנתי שהכי טוב זה לשכנע במעשים .

טריאדה של חציל

אני אוהבת חצילים בלאדי , במיוחד אלה שיש להם חצאית פליסה סגלגלה . אם לא משיגים ,חשוב שהחציל שתקנו יהיה מבריק , מוצק , וקל במשקלו , ולא דהוי ומקומט .

כמעט סלט רומני

מה צריך:

 

  • 1 חציל גדול
  • 3 פלפלים צלויים
  • 1 פלפל חריף ירוק צלוי
  • 1 שן שום שמנה קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • מיץ מ1/2 לימון.

איך:

קולים את החציל על מחבת (ישנה) או כל כלי שמאסתם בו , תוכלו להשתמש בו שוב ושוב . לא מנקבים את החציל . רק שוטפים ומנגבים היטב .

זמן הצלייה הוא  15  דק' בכל צד , על להבה גדולה .

מסירים את החציל מהאש .

שוטפים ומנגבים את הפלפלים , וצולים אף אותם . הופכים לכל צד , כדי שיצלו היטב . מעבירים לשקית ניילון , מפזרים מלח ועוטפים היטב . כדי להקל על הקילוף .

מסירים את בשר החציל , מסננים כ10 דק' . מניחים בצלחת הגשה .

סוחטים לימון , מתבלים במעט מלח גס .

מקלפים את הפלפלים , חותכים לקוביות קטנות . מערימים במרכז הצלחת , מפזרים מעל את שן השום הקצוצה .

יוצקים  את השמן מסביב ומפזרים עוד מעט מלח גס מעל הפלפלים .

אוכלים כך , או מערבבים הכל .

חציל בשמנת ובצל ירוק

צריך:

 

  • 1 חציל בגודל בינוני
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 מיכל יוגורט . הכי טוב , יוגורמה של מחלבות השומרון ,או יוגורט של מחלבת הבופאלו . הם עדינים בטעמם ולא חמוצים מידי .
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 1 בצל ירוק , קצוץ דק .

איך:

צולים את החציל ( כמו שסיכמנו )

מקלפים , משאירים את הגבעול .

מערבבים את השמנת , יוגורט , שום , מלח וכף אחת שמן .

מניחים בצלחת הגשה את החציל בשלמותו .

יוצקים מעל את הרוטב , ואת שתי כפות שמן הזית הנותרות . מפזרים את הבצל ועוד קצת מלח גס מעל .

לא יאומן , כמה טעים!!

קארפצ'יו חציל עם זרעי עגבניות

מנה שיש לה אין סוף גרסאות , אבל למי איכפת . היא מצוינת ויפה להלל .

צריך:

  • 1 חציל בינוני
  • 2 עגבניות תמר בינוניות
  • 1 פלפל חריף ירוק , חתוך לפרוסות דקיקות
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • לטחינה : טחינה גולמית , מים , מלח ולימון . מערבבים בקערה עד לתערובת דלילה למדי . אפשר גם לקצוץ  פנימה מעט פטרוזיליה .

איך:

צולים את החציל כנ"ל .

מקלפים ומשתדלים להסיר את בשרו בשלמותו .

חותכים בסכין חדה לפרוסות דקיקות ומניחים בצלחת הגשה רחבה.

חוצים את העגבניות , מסלקים גרעינים . ושופכים את תוכנן על פני פרוסות החציל .

מפזרים בצורה שווה את השום והפלפל החריף .

מתבלים בשמן הזית ומלח גס .
יוצקים למעלה את הטחינה בצורה יפה ושווה על פני החציל .

אפשר כמובן , בלי טחינה

About the author

admin

10 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים