מבשלת חלומות

טוויסט יפני

כן אפשר להכין אוכל אסיאתי מענג , בלי לבלות שעות מורטות עצבים במטבח .

 

זה אפילו יותר טעים ככה , עם הידיעה ש השקענו כמעט כלום ..
את המתכון ראיתי במדור אוכל של אהרוני , באיזה סוף שבוע . רק שם הוא הכין מהאורז קריספי רייז ועליו הניח ברוב להטוטנות , כל מיני דברים  .
מהפחד  שהכל  ייפול לי  וגם כי רציתי לפשט , יצרתי וורסיה משלי  שבהחלט נשענת על המתכון  וגם פי אלף יותר מהירה להכנה.

 

 

 

אורז עם פטריות שיטאקי ושימאג'י:

כדי להכין את המנה , צריך בישול מוקדם של האורז ואפשרות לתת לו להתקרר לגמרי . 

 אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר  .
אם לא התכוננתם מראש , מכינים ומצננים לפחות שעתיים לפני שאר ההכנה.
אפשר להשתמש באורז לסושי או אורז רגיל . אני השתמשתי באורז מלא עגול  . אני אוהבת את האורז הזה , כי הוא יוצא מושלם  , עם גרגירים הדבוקים זה לזה בעדינות .
 
 
מכינים מראש:
  • 2  כוסות אורז מלא או אחר 
  • 4 כוסות מים , המים צריכים להיות מעל האורז  כ- 1 ס"מ
  • 1/4 כפית  מלח 

שוטפים את האורז , מסננים , מניחים בסיר עם המים והמלח ומביאים לרתיחה .
 מכסים  , מנמיכים להבה , ומבשלים עד שכל המים מתאדים . תהליך שאורך בין 35-40 דק' .
 כשהאורז קר , ממשיכים …

  •  קוצצים דק 4 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום שמנמנות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 10 פטריות שיטאקי טריות   שטופות קלות  ופרוסות דק  , אם אין  , משתמשים במיובשות , אך משרים אותן קודם במים חמים כ- 15 דק' , סוחטים ואז  חותכים לפרוסות דקות  . אני אוהבת טריות .
  • 1 קופסה של פטריות שימאג'  , מסלקים את הקצוות ומשאירים חלק מרגלי הפטריות .
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס או 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק  (לא הכרחי)
  • 3 כפות שמן זית
  • כף שמן שומשום
  • מלח גס לפי הטעם
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק

 

 

ההכנה:

מחממים במחבת רחבה את השמן , מוסיפים את הבצל, שום , צ'ילי וג'ינג'ר . מטגנים  כ2 דק' עד שמעט מזהיב .
מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים עוד כ- 3 דק' .

 

מאווררים במזלג את האורז ומוסיפים גם אותו . מטגנים כך ביחד עד שהאורז מתחיל להיות מעט קריספי .
מוסיפים את רוטב הסויה   , הסוכר ושמן השומשום .
מערבבים היטב , טועמים אם חסר מלח.
מגישים עם בצל ירוק .

האורז הזה נהדר כמו שהוא או בתוספת  פיסות סלמון מזוגג ברוטב טריאקי , שנותן למנה הזו תוספת טעם נהדרת .
בשבילי זו שלמות ואני מוכנה לאכול את המנה הזו כל יום …

סלמון ברוטב טריאקי :

מה צריך:

  • 300- 400 גר'  סלמון טרי  מפולט  וללא עור .
  • כפית שמן זית 
  • קורט מלח גס 
  • קורט פלפל שחור גרוס 
  • חותכים את הסלמון לקוביות של 2X2  , משרים בשמן מלח   , ופלפל כ – 5-10דק' .
  • מכינים את הזיגוג:
  • שמים בקערית :
  • 3 כפות רוטב סויה 
  • 3 כפות מירין 
  • 1/2 כף סוכר חום
  • 3 כפות מיץ מלימון ליים או רגיל 
  • 4 כפות מים 
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס 
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר על מגרדת 

מערבבים היטב .

ממשיכים :
מחממים 1/2 כף שמן זית במחבת שטוחה . כשחם  מאד מוסיפים את הסלמון .
צורבים   כ 2-3 דק' מכל צד .
יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומצפה את הדג .
 כל אחד מוסיף לו מס' פיסות מהדג על האורז  , ומעט מהרוטב .

 

 

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים