בשוק ראיתי חצילי בלאדי אמיתיים . לא אלה שמתחפשים לכאלה ודומים אחד לשני , מושלמים לגמרי .
אלא האחרים , ששונים אחד מהשני בגודל שלהם ובאופן שהקפלים שלהם משורטטים , חורצים סימנים בבשר החציל . מודיעים שהם לא נולדו בכלל לאותה אמא , ואפילו השכנות שלהם באותה ערוגה היא אקראית לגמרי .
בחרתי בבינוניים , נזהרת מהגדולים שמא יהיו ספוגיים מידי . בכלל לא חששתי שהם מרים או מלאים בגרעינים , בטחתי בצורתם המושלמת .
החזקתי אותם ביד , מתבוננת על צורתם המושלמת . חשה את המוצקות שלהם , ומחליטה להשאיר אותם שלמים .
חושבת על מתכון שיעשה להם כבוד , והולכת על בטוח , על מתכון מופלא לחצילים של מיקה שרון .
על המתכון :
1) המתכון דורש רשימה של מצרכים שאולי אינה נמצאת בכל בית . אני ממליצה מאד לקנות את המצרכים . הם שורדים המון זמן , הם טובים להמון מתכונים , ואת המתכון הזה אני מבטיחה שתכינו מאות פעמים . את המצרכים אפשר לקנות בכל חנות שמחזיקה חומרים מהמזרח .
2) אל תשנו כלום במתכון , לכו רק על מה שכתוב , מתכון מנצח לא משנים!!!
3)זה מתכון נהדר לאירוח , הוא מרשים ואפשר אפילו להכין אותו בשלבים , ולהרכיב הכל ממש לפני הארוחה .
4)את החציל צולים על הגז , בתוך כלי שייעדתם למטרה , עם שוליים גבוהים מעט , כדי למנוע לכלוך , הצלייה הזו הכרחית כדי להשיג את הטעם המעושן של החציל , כתבתי על זה פה
5) אל תקשיבו למעשיות האלה , על איך צריך לחרוץ חריצים בבשר החציל , או חלילה לנקב אותו מעט לפני הצלייה . תשטפו אותו , נגבו בעדינות והניחו אותו בתוך הכלי שחממתם קודם היטב . תנו כבוד לחציל :-))
אני את שלי אמרתי , מה שמוליך אותנו היישר למתכון המופלא הזה
חציל ברוטב טחינה ומיסו וגם סלט קטן ליד
מה צריך:
- 4 חצילים בינוניים
לרוטב:
- 2 כפות שירו מיסו
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 פלפל צ'ילי חריף טרי קצוץ דק (או 1/2 פלפל , אם חריף מידי)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס חומץ אורז
- 1/4 כוס סילאן
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כף שמן שומשום
לסלט:
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1/4 חב' עלי כוסברה קצוצים דק
- 1/2 חב' עלי רוקט
- 1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ1/2 לימון
- מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות שומשום קלוי
ההכנה:
קולים את החצילים על הגז , כ20 דק' בכל צד עד שקליפתם משחירה . מצננים ומקלפים , משאירים את החציל שלם עם הגבעול
מניחים כל חציל על משטח עבודה , חותכים לאורכו 4-5 חתכים , אך משאירים את החלק הקרוב לגבעול שלם.
פורשים את החצילים על צלחת הגשה , כמו מניפה .
מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה עדינה , תוך בחישה . מכבים מיד כשרותח.
מצננים כמה דקות , אך כשהרוטב עדיין חמים יוצקים בעזרת כף על החצילים .
מכינים סלט מחומרי הסלט , מתבלים סמוך להגשה , מניחים ליד החצילים , זורים שומשום ומגישים .
ערך מוסף:
קולים את החצילים יום מראש , מחממים מעט במיקרוגל סמוך לארוחה
מכינים את הרוטב ושומרים במקרר , מחממים סמוך להגשה .
קולים את השומשום מראש ושומרים , כדאי לקלות כמות גדולה ולשמור במקרר לעוד שימושים .
מכינים את הסלט אפילו מס' שעות מראש , שומרים מכוסה במקרר , מתבלים סמוך להגשה
4 תגובות
תמונות משגעות 🙂 תענוג לקרוא!
תמונות משגעות 🙂 תענוג לקרוא!
תודה אפרת יקרה
שבוע נפלא
חיה
תודה אפרת יקרה
שבוע נפלא
חיה