מבשלת חלומות

זרעי קיץ – קישואים ממולאים בבשר טלה ובורגול

אני רציתי להכין מנה של כל מיני ירוקים

מנה שיש בה תיבול אסיאתי מעורר חושים

פתאום מזווית העין , לכד את מבטי ארגז עם קישואים

הם היו מרהיבים בצבעים של ירוק וצהוב מנומרים

רציתי להאמין שכך עשה אותם הטבע ,ואפילו מצאתי לזה נימוק

הסדר של הצבעים , לא זהה בדיוק

כל קישוא , נראה כמעט זהה , אבל גם שונה

ראיתי בדמיוני את זה שזרע אותם באדמה

נותן לרוח לשאת אותם , כל זרע למקום אחר

הכי אהבתי את זה שבקודקודו פורח פרח

חשבתי , הנה כך נולד קישוא בוקע לו אל העולם

אלא שבמקום להיפרד , הם נאחזו זה בזה

מסרבים להיפרד

אם לא תשחרר אמר הקישוא לפרח

נישאר צמודים ככה לנצח

גם אני סירבתי להתנתק , אפילו החזקתי אותם שבוע במקרר , רק בשביל להסתכל .

קישואים ממולאים בבשר טלה ובורגול

מה לקנות:

  • את הקישואים האלה :-))  או כל קישוא אחר , אפשר למלא גם פלפלים או כל ירק שבא , צריך בערך 10-12 יחידות
  • 1 ועוד 1/2 כוס בורגול עבה
  • 300 גר' בשר טלה טחון גס או בשר בקר
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 עגבנייה גדולה , מרוקנת מתוכנה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 חב' פטרוזיליה
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה , או פלפל צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • 4 כפות שמן קנולה או שמן זית

איך:

משרים את הבורגול בקערה עם מים , הבורגול תופח בהשריה , אז צריך לכסות היטב במים .

משהים למשך כ45 דק' , מסננים היטב וסוחטים קצת בידיים .

מטגנים את הבצל בשמן , עד הזהבה

מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה , כ-3 דק' . מטגנים ומפוררים אותו במשך הטיגון.

מוסיפים את העגבנייה והתבלינים ומטגנים עוד 2 דק' .

מכבים את האש , מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים .

מרוקנים את הקישואים , ממלאים בתערובת עד למעלה , ומכסים במכסה של הקישוא .

רוטב:

  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • מלח לפי הטעם
  • מיץ מלימון גדול ועסיסי
  • 2 כוסות מים

מחממים את השמן , מוסיפים את השום והתבלינים , מטגנים כ-1/2 דקה .

מסדרים את הקישואים בסיר או קדירה

מוסיפים בצידי הסיר את המים והלימון ומביאים לרתיחה .

מבשלים על להבה נמוכה ובעבוע עדין כשעה , הרוטב מסמיך .

מעבירים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות , מסירים את המכסה של הסיר .

אופים כ20 דק' עד השחמה עדינה .

למי שאינו אוכל בשר , יש גרסה נהדרת כאן

About the author

admin

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים