מבשלת חלומות

המסע להודו

לכולנו יש חלומות . גם לי יש .

חלק מהחלומות שלי , לא דורשים ממני כלום , ואני שמחה סתם לחלום אותם.

מאחרים איני יכולה להתעלם . הם דורשים את התעניינותי מידי פעם , אני צריכה להזין אותם בתקוות והבטחות . הם דורשים הרבה אומץ והתגברות על מכשולים כדי לממש אותם .

תהום עמוקה פעורה לעיתים בין החלום ובין היכולת לחיות אותו . אחד החלומות שלי הוא לנסוע להודו .

הודו היא ארץ מרתקת מבחינתי , אפופה במסתורין .

השאלה הכי נוקבת והמטרידה אותי ביותר , איך אנשים חיים לעיתים ללא תקווה , כמעט ללא יכולת לשנות . אבל יחד עם זאת להיות כל כך מלאי תקווה והסכמה לגורלם .

כשאני חושבת על הודו , אני מדמיינת ריחות תבלינים , שווקים רועשים וססגוניים , אוכל שאהוב עלי מאד . ארץ רחבה , פראית ובעלת נופים נהדרים . ויוגה …. אהובת נפשי . אשרמים שקטים ומוארים ,ואנשים שבאו מכל קצוות עולם לתרגל יוגה .

אבל אני יודעת גם על העליבות , עוני , לכלוך וסבל גדול .

לפעמים אני אומרת לעצמי שהתהום בין החלום שלי למימושו , היא העבודה שלי : יותר מידי חולי , סבל ומוות שמשאירים את נפשי סוערת רוב הזמן , עסוקה בסבל האנושי הבלתי נגמר .

אני יודעת שאני חייבת לעזוב את איזור הנוחות שיצרתי , כדי לנסוע להודו . יום אחד אני מבטיחה לעצמי , זה בדיוק מה שאעשה .

בינתיים אני עושה ניסיונות באוכל הודי , מאתגרת את החיך בטעמים חדשים וחולמת על אותם ריחות רחוקים.

תבשיל מושלם של עוף בקארי

אני תמיד חוזרת מטיולים בארצות רחוקות , עמוסה במיני צנצנות , רטבים , תבלינים שיעזרו לי להשיג את טעם הבישול האוטנטי והכי מדויק שאפשר . לעיתים המזווה מתרוקן ואני נותרת עם חרדה קלה אך נשלטת , של מה יהיה .

התבשיל הזה , לא עוסק בתבלינים , אלא משתמש בחומרים בסיסיים שקל להשיגם היום בארץ .

מתקבל תבשיל קארי עז טעמים ובעל טעם לימוני עדין , בזכות הלמון גראס והליים . חלב קוקוס ממתן מעט את הטעם העז של שאר המרכיבים .

מגישים את התבשיל על מצע של אורז לבן , נהנים , עוצמים עיניים וחולמים על הודו .

מה צריך:

  • 3 גבעולים של לימון גראס
  • 50 גר' ג'ינג'ר טרי
  • 2 פלפל צ'ילי חריף
  • 2 שיני שום
  • צרור כוסברה
  • 2 לימון ליים קטנים או 1 לימון רגיל
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 200 גר' עגבניות טריות
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 8 יחידות של עוף , דגים , או ירקות לטבעונים\ צמחוניים שבחבורה , לטבעונים ניתן להשמיט את רוטב הדגים .
  • 400 מל"ל של חלב קוקוס

ההכנה:


מורידים את העלים החיצוניים של הלימון גראס , קוטמים את העלים המרוחקים וזורקים . חותכים לחתיכות את ה ליבה ושמים במעבד מזון .

מקלפים את הג'ינג'ר , חותכים לקוביות ומוסיפים למעבד המזון.

מצרפים גם את השום הקלוף ופלפל הצילי קצוץ .

שוטפים את הכוסברה , חותכים את הקצוות של השורשים ומוסיפים מחצית מהכוסברה למעבד המזון.

מגרדים פנימה את קליפת הלימון של 2 הליים או הלימון .

קוצצים את הכול בפולסים לקוביות קטנטנות , כמעט למחית .

מוסיפים כף שמן , ומנקים את הדפנות לתחתית .

מוסיפים את רוטב הדגים , הסויה והעגבניות ומעבדים עוד דקה .

אפשר עכשיו להריח את הארומה , לתת לה לטפס לסינוסים ולהסעיר את הדמיון , על איזה תבשיל מבטיח מתפתח כאן לנגד עינינו .

מחממים עכשיו את 2 כפות השמן בסיר שטוח עם דפנות נמוכים (סוטאז) ומטגנים את פיסות העוף משני הצדדים עד להזהבה קלה. מוציאים לצלחת .

משאירים במחבת כמות של שמן שלא עולה על כף אחת .

מוסיפים את תערובת החומרים שבמעבד המזון , ומטגנים\מבשלים על להבה בינונית , תוך בחישה מידי פעם , 2-3 דק' .

מצרפים פנימה את העוף , ואת חלב הקוקוס . מערבבים , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 30 דק' . בודקים עם העוף רך מספיק . מוסיפים את מיץ  הליים או הלימון ומפזרים את יתרת הכוסברה קצוצה דק .

מגישים עם אורז לבן .

 

מתכונים נוספים שמביאים את ריחות הודו:

קארי עוף

מרק תירס בנוסח הודי

תבשיל קארי זריז

About the author

admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים