מבשלת חלומות

הומאז' לחורף – מרק ברוקולי ופטריות

מרק ברוקולי קטן 4

 

כשכותבים פוסט , לטיימינג יש חשיבות גדולה במיוחד . הרבה פעמים אני שומרת דברים לאחר -כך , אלא שאז הם מתגלים כלא כל כך רלוונטיים .
עדיין לא הסתגלתי לרעיון שאין  כבר חורף  וממשיכה לעשות לו כל מיני מחוות של נאמנות.
סימולציית החורף  שלי מתאפיינת  בלבישת חולצות  ארוכות שרוול , תכנון תבשילי קדרה ומרקים מתוך הרשימה הבלתי נדלית שלי . הפעלת מזגן בבוקר , אותו אני מכבה אחרי 10 דק' , מוחה אגלי זיעה מהמצח.
תבשילי קדירה נראים לי באמת קצת מחוץ לזמן שלהם , אבל מרק מרגיש עדיין נכון.
קניתי ברוקולי מופלא באמת , גבעולים קטנים וצעירים ,ירוקי תפרחת ,עם עלים קטנים צמודים שסוגרים על תפרחת הברוקולי ונצמדים לגבעול ,שקופים בעדינותם.

1

ברוקולי קטן

 מיכל שעושה דיאטה , נשבעה לי על מרק הברוקולי שלה. כשעיינתי במצרכים,בלטו שניים עיקריים לנגד עיניי: ברוקולי ומים.
החלטתי כי לברוקולי שלי מגיע הטוב ביותר ונזכרתי במרק הברוקולי המפואר של רחל, חברת העל שלי.
מרק שיש בו גם שמנת מתוקה , גם פטריות צלויות , תפוחי אדמה שייתנו גוף למרק וגבינת פרמזן.
האם יש מרק שעושה יותר הומאז' לחורף מהמרק המופלא הזה?

 

  • אז מה אנחנו צריכים:
    2 גבעולי פרסה
    1 בצל גדול או 2 בינוניים
    4 שיני שום שמנות
    1 שורש פטרוזיליה
    1 שורש סלרי
    3 תפוחי אדמה גדולים
    500 גר' פטריות שמפיניון , אני הוספתי גם מיני פורטובלו
    1 מיכל שמנת מתוקה , אפשר גם 10% שומן , כמובן שהכי טוב יהיה 32% אחוזי שומן
    500 גר' ברוקולי טרי ויפה
    10 גר' חמאה
    3+1 כפות שמן זית
    מלח , פלפל שחור
    1/2 אגוז מוסקט מגורר
    8-10 כוסות מים או ציר ירקות
    גבינת פרמזן מגורדת או פרוסה דק מאד להגשה
    עירית קצוצה דק להגשה

מתחילים בהכנות מקדימות:

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
מנקים את הפרסה
פרסה 1

 

שימו לב , חוצים ומנקים גם את העלים הפנימיים

שימו לב , חוצים ומנקים גם את העלים הפנימיים

 מסלקים חלק מהירוק של הפרסה , וחותכים לקוביות קטנות או פרוסות דקיקות

פרסה 3
פורסים את השום לפרוסות דקיקות
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים , אני השארתי חלק גדול מהגבעולים , כי הם היו נהדרים , אם הברוקולי לא כל כך טרי , תסלקו חלק גדול מהגבעולים.
חותכים את הפטריות לרבעים , את הקטנות יותר משאירים בשלמותן.

פטריות 2
מקלפים את תפוחי האדמה , שוטפים וחותכים לקוביות קטנות .
חותכים קטן את שורש הפטרוזיליה הקלוף וגם את שורש הסלרי.

ממשיכים:

מכניסים לסיר את הבצל , פרסה , 3 משיני השום , שורש פטרוזיליה והסלרי + 3 כפות של שמן הזית .

בישול  
כשמזהיב , מוסיפים את הברוקולי ותפוחי האדמה , מטגנים עוד 3 דק'.

בישול 2

מוסיפים את המים , מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 30 דק' על להבה נמוכה.



בינתיים:

מחממים מחבת שטוחה , מכניסים פנימה את החמאה והכף הנותרת של שמן הזית.  כשנמס , מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה , במהלך הטיגון , מוסיפים את שן השום הנותרת פרוסה דק . ממליחים ממש מעט סוף הטיגון, מכבים את הלהבה.

פטריות

בודקים עכשיו אם תפוחי האדמה והברוקולי התרככו , אם כן , מוסיפים את השמנת המתוקה , מלח , פלפל שחור ואגוז המוסקט .
מרסקים בבלנדר ידני , או מרסקים חלק מהתכולה , משאירים קצת נגיסות בפנים  . אני לא אוהבת מרק מחיתי לגמרי , אז אני מרסקת חלק , וחלק משאירה חתיכות קטנות בפנים. אם אין לכם בעיה עם מרק מחיתי , מרסקים הכל .
מוסיפים חלק גדול של הפטריות פנימה , משאירים קצת להגשה.
מתקנים תיבול.

מרק 2

בהגשה מפזרים עירית ופרמזן.
כל כף מעלה תוכן אחר ומענג , שלא תעשו הומאז' לחורף?

מרק 3

 לטבעונים:
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בחלב קוקוס , או לוותר בכלל, המרק יהיה טעים גם בלי.
להשמיט את הגבינה ואת החמאה ולהשתמש רק בשמן זית.

About the author

haya

12 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים