מבשלת חלומות

הגשם יבוא ומרק מינסטרונה

ו

טפטוף של טיפה ונצנוץ של זהב , והרוח נושב לו חופשי על הדרך . הגשם יבוא וישטוף כל כאב , זה המתח שתם והשמחה שבלב…  עלי מוהר – והגשם יבוא)

לפני שבא היורה ועשה את מפגן הראווה הראשון שלו לשנה זו . כבר כרתי ברית שלום עם החורף , ואפילו חיכיתי לו בשקיקה . התחלתי לאהוב את הרוח הצוננת על הלחיים ואפילו התקדרות השמיים ,רמזה לי על סוג של הבטחה . לגיטימציה לתת לדלת להיסגר מאחורי גבי , להתכרבל , ולבשל מרקים ונזידים .

בדרך מהעבודה , העלים והרוח יצרו מפגן ראווה מרשים ,וטיפות גשם גדולות בישרו על העתיד להגיע . פתחתי את החלון , נושמת אויר ומושיטה יד פרושה החוצה . שמחה פשוטה של רגע , חרצה לי סימנים של זיכרון בלב . ככה יהיה לי החורף מעתה , טפטוף של טיפה ונצנוץ של זהב.

מרק חם ועשיר , אפשר לי תחושת סיפוק פשוטה ובסיסית וחום שהתיישב לו בבטן , גרם לי לחשוב על דברים קטנים של חורף…

מרק מינסטרונה

יש המוני גרסאות למרק העשיר הזה . זה מרק של כמעט הכל , ירקות , פסטה , שעועית , גבינת פרמזן . מרק שהוא ארוחה .טעים טעים ומספק את כמות החום הדרושה לנו , למיגור קור החורף.

מה צריך שיהיה בבית :

 

  • 2 גזרים
  • 2 קישואים , אחד ירוק כהה ואחד צהוב , או מה שיש..
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 פרסה
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 2 חופנים של פסטה , כל סוג יהיה טוב כאן.
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 4 עגבניות בגודל בינוני
  • 2 גבעולים של סלרי עלים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון.
  • 1/2 כפית אורגנו יבש , או כף תערובת תיבול איטלקית שמכילה כל מיני דברים טובים .
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף , במקרה ולא הכינותם מראש ציר עוף , ואני לא הכינותי מראש :-((
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 25 גר' חמאה .
  • 10 – 12 כוסות מים או ציר עוף.

להגשה :
מעט עלי בזיליקום (לא חובה)

גבינת פרמזן מגורדת – כדאי מאד!!!

קדם הכנה:
יומיים לפני , משרים את השעועית בהרבה מים ומניחים ללילה.

למחרת , שוטפים ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך , מאפסנים בכלי סגור במקרר.

לממהרים: משתמשים בשעועית קפואה של סנפרוסט.

ממשיכים…..
מכינים סיר גדול

לקצוץ דק את הבצל

מסירים לפרסה את החלק הירוק , חוצים את הפרסה לשניים , שוטפים היטב וקוצצים דק.

מעבירים את שניהם לסיר , עם השמן והחמאה.

מכינים את שאר החומרים : חורציםX על העגבניות , מניחים בכלי ויוצקים מים רותחים . משהים ל 3 דק' , מקלפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני .

חותכים לקוביות קטנטנות את שורש הסלרי , השום , שורש הפטרוזיליה וגזר אחד .

לא מקלפים את הקישואים !!! חוצים לשניים וחותכים לסהרונים בעובי 1/2 ס"מ.

מקלפים את הגזר , וחותכים אף אותו לסהרונים .

מקלפים את גבעולי הסלרי וחותכים לסהרונים דקים.

מקלפים את תפוחי האדמה , וחותכים לקוביות בגודל קטן – בינוני .

מבשלים את הפסטה במים עם קורט מלח.

זהו , כבר מסיימים…

מטגנים את הבצל והפרסה עד להזהבה קלה .

מוסיפים את הגזר , שורש הסלרי , שורש הפטרוזיליה והשום . מטגנים עוד 2 דק'.

מוסיפים את העגבניות , הקישואים , גזר , סלרי ותפוחי האדמה . מטגנים , בוחשים כדקה . מוסיפים את השעועית .

 
 
 

מכסים במים . מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דק' על להבה בינונית –נמוכה , אני לא אוהבת שהמרק מבעבע ברתיחה גבוהה , רתיחה עדינה מאפשרת ריכוך עדין ומיצוי של טעמים .

טיפ : אני שומרת את קליפות גבינת הפרמזן ומוסיפה אותם למרקים שונים : כמו מרק בצל , מרק פטריות וכמובן שגם המרק הזה שהוא איטלקי לגמרי. הקליפה הזו , נותנת טעם אלוהי למרק .

לאחר כ40 דק' , מוסיפים את התבלינים , מים רותחים אם המרק סמיך מידי ( 1-2 כוסות) ופטרוזיליה קצוצה.

מבשלים עוד 5 דק' , מתקנים תיבול .

מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת ומעט עלעלי בזיליקום .

גיוונים: שעועית אדומה , שעועית מנומרת , שעועית ירוקה טריה , עלי תרד , ועוד

ניתן גם להגיש עם מעט ממרח פסטו וזרזיף שמן זית מעל ….

ולסיום , תמונות נפלאות באמת  ,על סתיו . הילה ביתי שלחה היישר מבוסטון… הכל זהב!!!
 
 

 

 

 

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים