מבשלת חלומות

אוֹפְּיוּם לַהֲמוֹנִים / עוּגַת פֶּרֶג רַכָּה בְּצִפּוּי שׁוֹקוֹלָד

2

3כשהמולת חג הפורים נרגעה קצת , התחפושות אוכסנו והרעשנים הושתקו ונגנזו עד לפעם הבאה .
המולת היום נרגעת והשגרה מבקשת לחזור כדי לשמור על מעט שפיות.
כל שמחה מבקשת להתאזן על ידי שקט , ומעט התנהלות עצלה וזורמת .
בשעה של אחר צהריים , יפה לעצור לרגע לפני שקיעת הערב .
קפה ,תה ועוגה כמובן . מתיקות שבאה להפריד בין תחילת היום להמשכו .
הפרג ששימש אותנו למאפים של חג , אוכסן , נשכח , מחכה לאיזה חסד בטרם נשליך אותו .
אני תמיד קונה המון פרג שהוא מאהבותיי הגדולות .
תמיד ובכל פעם מחדש אני מתמלאת  ביצירה וכוונות טובות שמתמוססות לעיתים באותה מהירות בה התגבשו החלטותיי .
חיכיתי שההמולה אכן תירגע , לפני שאכין משהו שיבוא מתוך רצון לדבר .
בעודי יושבת באור של בין ערביים ונוגסת בעוגה הרכה והשוקולדית הזו . הבנתי שני דברים : 1)אני מכורה לפרג
2)לעיתים יש לחכות לרצון שיבוא .

אופיום להמונים / עוגת פרג רכה עם ציפוי שוקולד

1

עוגה רכה מנוקדת בפרג טרי , מצופה בשוקולד .כל ביס הוא שלמות ומחווה לפורים שחלף .

לעוגה:

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 -26 , או כל תבנית אחרת , משומנת בחמאה , או שמן .
יש לזכור שגודל התבנית יקבע את גובה העוגה .
תנור מחומם מראש בחום של 170-175מעלות .

200 גר' חמאה מומסת

  • 1 כוס סוכר
    כפית תמצית וניל
    קליפה מגוררת מחצי לימון
    6 ביצים M-L
    1 מיכל שמנת מתוקה של 250 מ"ל
    2 כוסות קמח מנופה
    1 כפית גדושה  אבקת אפיה .
    1/2 כפית סודה לשתיה
    100 גר' פרג טרי טחון .

איך:

מפרידים בין החלמונים לחלבונים
בקערה מניחים את הקמח , אבקת אפיה , סודה לשתיה והפרג , מערבבים .
מגרדים את קליפת הלימון .
ממיסים את החמאה , מניחים בקערה , מוסיפים 1/2 כוס סוכר ומערבבים .מוסיפים את תמצית הווניל , קליפת הלימון , החלמונים ושמנת מתוקה , מערבבים היטב .
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס הסוכר שנותרה , לקצף רך אך יציב .
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה , מערבבים בעדינות עד לאיחוד התערובות .
מוסיפים מחצית מקצף החלבונים , מערבבים בתנועת קיפול .
מעבירים את יתרת  קציפת החלבונים ומערבבים עד לאיחוד , תנועת קיפול ועדינות כדי לא לשבור את הקצף .
מעבירים לתבנית המשומנת .
אופים למשך 45 דק' .
נועצים קסם כדי לבדוק אם העוגה אפויה במרכזה .
ממתינים 20 דק' עד להתקררות של העוגה .
משחררים בזהירות מהדפנות בעזרת סכין , והופכים לצלחת הגשה .
מצפים בציפוי השוקולד .

  • לציפוי השוקולד :

    100 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
    1 כף קקאו
    1/3 כוס חלב
    30 גר' חמאה .
    להמיס על בן מארי , או במיקרוגל
    לערבב היטב ולצפות את העוגה.

45

About the author

haya

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים