מבשלת חלומות

אגסים ביין

כשרחל הציעה את הקינוח הזה לסיום ארוחת חברים ,חביבה וכיפית ,היססתי.
אגסים הם לא הפרי הכי אהוב עלי ,הם ברירת מחדל של שלהי עונה. הם נכנסים בדיוק לתפר של כמעט פירות קיץ…
רחל התעקשה ,אמרה שזו מנה ממש נפלאה. הסכמתי מתוך מחשבה שאגסים ביין יכולה להיות מנה לא מכבידה לאחר ארוחה מרובת מנות.
לאחר שקילפנו ,בישלנו וצימצמנו ,התקבלה מנה מאד טעימה שנותנת כבוד לאגסים ,יתרה מזאת אני מאמצת אותה על בסיס קבוע….

ל 7 מנות הגשה תזדקקו ל:

  • 7 אגסים ,כאן אין התפשרות ! לא משתמשים באגסים שנשארו לנו ,אלא קונים אגסים יפים ומובחרים.

  • 4 כוסות יין אדום יבש ,כמובן שנדרש כאן יין מאיכות טובה!!

  • 2 מקלות קינמון.
  • 1 מקל ווניל מרוקן מתוכנו או 4 שקיות סוכר ווניל.
  • 4 כפות סוכר גדושות.

ההכנה:

מקלפים את האגסים ומשאירים את הגבעול.
שמים את כל החומרים למעט האגסים בסיר ,ומביאים לרתיחה .מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שהם מתרככים ,אך לא לגמרי… אפשר לבדוק בעזרת סכין :אם היא חודרת בקלות את האגס ,הם מוכנים .
מוציאים את האגסים ,וממשיכים לבשל עוד כ- 20 -30 ד'ק כדי לצמצם את רוטב היין . טועמים ומוסיפים סוכר אם צריך. כשהרוטב ממתין לסוף הארוחה הוא נעשה סמיך יותר.
מגישים עם שמנת מתוקה מוקצפת ממותקת ב2 שקיות סוכר ווניל או עם גלידת ווניל באיכות טובה. אם מגישים את המנה כשהיין עדיין חמים מעט , מתקבל ניגוד מקסים עם גלידת הווניל הקרה….

ולסיום תקשיבו לשיר הזה בבקשה ,אותי הוא משאיר תמיד דומעת….

 

 

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים