מבשלת חלומות

אביב , וורוד ומאפינס עטופים בסוכר

 

קטן 3

בזמן האחרון אני חושבת בוורוד .
מסתכלת מסביב באופטימיות רחפנית  , לא מציאותית משהו.
אני מעדיפה לחשוב בוורוד , למרות הרוח הגבית שדוחפת קדימה , לא מרפה.
וורוד הוא בריחה אני יודעת.
אולי בגלל זה אני מקיפה את עצמי ,כל הזמן בחפצים וורודים , זה הצבע האהוב עלי ,כולם יודעים.

Marcel_Vertes_Shocking_perfume_Schiaparelli

האביב משטה בי בכל פעם מחדש, מכניס לי ללב שמחה קדחתנית , אופטימיות זוהרת , מאפשר לי להאמין שוב שהכול אפשרי.
המחשבות שלי מכוונות אותי לפגוש דברים שיהלמו את הלך הרוח שלי , אז פגשתי ככה סתם , באמצע היום, בשיר של שלמה ארצי .
השיר נכנס לי חזיתית בלב, במיוחד שורה אחת .
כשקראתי אותה ,הצטערתי שהיא לא שלי : "זיכרון זה דבר וורוד" .
מבינה את העוצמה של האמת הזו , נזכרת בכל  הזיכרונות , אותם אני עוטפת באופטימיות  וורודה , זהירה ורחפנית משהו.

מאפינס עטופים בסוכר וקינמון

קטן 8

במאפינס האלה , הסוכר מזכיר לי פיות ומאכלים תמימים של ילדות.
בכל ביס הפה מתמלא במתיקות של סוכר עם קינמון וחמאה.
אגוז המוסקט בפנים , מעניק את טיפת המרירות ההכרחית שלו , מזכיר לנו שלא הכול מתוק .
כשאני מסתכלת על המאפינס האלה , אני קצת מאמינה  שיש מקום לפיות ,סוכר ודברים וורודים .
מי יודע אולי לאביב יצליח  הפעם .


  • מה
    צריך:
    1/3 כוס חמאה (40 גר') מומסת
    1/2 כוס סוכר רגיל או סוכר חום
     1 ביצה גדולה
    1 ו 1/2 כוסות קמח רב תכליתי
    1 ו1/2 כפיות אבקת אפייה
    1/4 כפית מלח
    1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
    1/2 כוס חלב
  • לציפוי:
    1/2 כוס סוכר
    1/2 כוס חמאה מומסת
    1 כפית קינמון

ההכנה:
 מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים בחמאה תבנית שקעים  , כמובן שמס' המאפינס יהיה בהתאמה לגודל השקעים  . שקעים גדולים יניבו 8 מאפינס  , שקעים קטנים יותר , יהיו לנו 12 מאפינס .  כל אחד וההעדפה שלו , או מה שיש בבית.
מכינים שתי קערות , באחת מערבבים את כול החומרים היבשים . בשנייה מערבבים את הרטובים : ביצה , חמאה וחלב .
מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח (יבשים) ומערבבים רק עד שמתאחד , חשוב לא לערבב יותר מידי.
מעבירים את התערובת לתבנית השקעים בעזרת כף גלידה או בעזרת שתי כפות .
אופים למשך 20 -25 דק' , או עד צבע מעט זהוב , חשוב לא לאפות יותר מידי.

קטן 1

מצננים ממש מעט ומשחררים בעדינות מהתבנית . מניחים על רשת צינון .
עכשיו מגיע החלק הכיפי : מערבבים את הסוכר והקינמון בצלחת אחת , מניחים בצלחת אחרת את החמאה המומסת והחמה .

חמאה קטן

טובלים כל מאפין בקלילות בחמאה , אפשר לטבול את כולו  , או רק את החלק העליון .
אני הלכתי על כול הקופה  וטבלתי  כול מאפין וגלגלתי אותו בחמאה . אחר"כ מעבירים לצלחת הסוכר ומגלגלים . 
לא הצטערתי על ההחלטה שעל פניה נראית קצת חסרת אחריות עם  תועפות החמאה  , היינו מאושרים עם ההחלטה נוכח הטעם  הנהדר של הכול , כולל הקראנצ'ים של הסוכר בפה …

קטן 7

וורוד קטן

 זו בכלל תמונה ממקום אחר , ובזמן אחר . אבל היא בפריחה וורודה ובאביב , כך שזה נראה לי לגמרי מוצדק .

 

 

About the author

haya

2 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים