עוגת שמרים היא מסוג העוגות ששייכת מיידית לעולם הפינוקים והחלומות.
היא בדיוק מסוג העוגות שחתיכה אחת רק מבשרת על השנייה ועל אלה שיבואו בעקבותיה.
עוגת שמרים היא בשבילי מלחמה אבודה מראש , והיא נועדה בדיוק לימים שהנפש חפצה בה , כאילו הייתה מרפא לכל תחלואות העולם .
הכנתה דורשת התכוונות , ומערכת יחסים שמתפתחת מרגע שהקמח עבר לקערה , ועד לרגע שהידיים לשו את הבצק .
משתנים רבים משפיעים על היחסים האלה : טמפרטורה , מצב רוח , הידיים שנוגעות ולשות והרצון של הבצק להתמסר .
במשך כל ההכנה , דמיוני רואה את התוצאה הסופית , את רכות הבצק , את מתיקות המלית המדויקת ואת אנחת הסיפוק הראשונה .
הטקס הזה חוזר בחתיכות הבאות עד שהנפש נרגעת .
שושני שמרים טבעוניים
עוגת שמרים טבעונית שונה מאחותה רווית החמאה , הן מאותה המשפחה , אבל שייכת לענף המשפחתי שהוא בעד בריאות .
אך אין לזלזל בענף משפחתי זה . כי בעוגה הזו , נשמרת הרכות והטעם הממכר והשוקולדי.
ואין משפחה שאין לה ענף טבעוני כזה בקרבה .
בשבילם וגם בשבילנו באה העוגה הזו , שמביאה את החטא והסיפוק בגרסה שמתיישבת עם מצפון .
מה צריך:
- 3/4 כוס חלב שקדים או סויה חמים מעט .
25 גר' שמרים טריים או 1/2 כף שמרים יבשים.
1 כפית סוכר
2 +1/2 כוסות קמח או מחצית מזה קמח כוסמין . ייתכן ונזדקק לעוד
קמח , אם הוא יהיה דביק.
3 כפות סוכר .
1/3כוס שמן רגיל או זית עדין מאד.
קורט מלח .
מלית שוקולד:
- 100 גר' שמן קוקוס מומס
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
3 כפות גדושות קקאו
1 כפית קינמון
100 גר' סוכר (1/2 כוס) או סוכר חום
מעט חלב סויה או שקדים להברשה.
זיגוג:
- 2 כפות סוכר
1/4 כוס חלב סויה או שקדים או מים .
איך מכינים:
הבצק:
מערבבים את השמרים , כפית הסוכר והחלב החמים , מניחים בצד .
בקערת המיקסר שמים את הקמח ,השמן והחלב עם השמרים .
בעזרת וו לישה ובמהירות נמוכה מערבלים עד שהבצק מתגבש ומעט דביק , מוסיפים את המלח .
אם יש צורך והבצק המגע דביק מאד , מוסיפים בהדרגה קמח ( עד כוס) , יש להיזהר לא להוסיף יותר מידיי קמח . אם הבצק יבש מידיי, מוסיפים מעט מים .
לשים את הבצק עוד 5 דק' במהירות בינונית עד שהבצק רך וגמיש .
מוציאים , יוצרים כדור , מעבירים לקערה משומנת עד להתפחה , כפול מהנפח ההתחלתי . בין 1-2 שעות .
הכנת המלית:
מערבבים יחד : שמן קוקוס , קקאו , קינמון וסוכר.
ממשיכים:
מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים שווים.
מרדדים לעלה מלבני , מורחים את המלית ומפזרים מחצית מהשוקולד המריר המגורד.
מגלגלים לרולדה די צפופה , כך שאורכה יהיה כ- 40 ס"מ.
חותכים ל8 חתיכות שוות בגודלן .
מסדרים בצפיפות בתבנית מאורכת , עגולה או מלבנית .
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק והמלית .
מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דק' עד שעה .
מחממים תנור ל180 מעלות , אופים כ25-30 דק'. העוגות צריכות להזהיב אך לא להתייבש . מקררים.
מבשלים את הציפוי עד שמסמיך , כ 5 דק'.
מורחים את הציפוי על העוגות , הכי טוב קרוב לצאתן מהתנור .
ספרו לי איך היה (: