מתוק

פרי אחד לשבוע /מאפינס אוכמניות ושוקולד


פעם לפני כמה שנים כשעדיין עבדתי כאחות בחדר מיון , היו לי כמה וכמה טקסים שאיפשרו המשך יום שקט . בעבודה הסוערת הזו , היו לכולם כמה אפשריות השקטה , של הנפש וגם של הגוף .
אחד הטקסים שלי היה לאכול כל בוקר !!! יוגורט עם פירות יער נבחרים וגרנולה ביתית כמובן .
אחרי זה יצאתי בנפש שקטה אל הסערות , והטיפול.
לפני כמה שנים סיימתי את עבודתי , ובאופן מפתיע אבד קסמו של הטקס , הוא נותר ללא משמעות . כאילו היה שייך לתקופה אחרת וזהו .
אלא מה , פירות יער אני  מאד אוהבת  .מתוקים , יפים ומלאי עסיס שרק מבקשים להצטרף אל סל הקניות .
אלא שהשנה מחירם האמיר באופן שהמצפון אינו מתיישב עם הכמיהה.
אז החלטתי שבכל שבוע רק פרי אחד מצטרף לסל , ואיתו אעשה קסמים .
לפעמים אנחנו אוכלים אותם סתם ככה , לפעמים אני מצרפת אותם לאפייה.
השבוע האוכמניות היו יפות במיוחד . סגולות בצבע עמוק ולראשן כתר קטנטן , ביס אחד ומיץ סגול מתוק שטף את הפה והשאיר תחושת עונג .
כידוע לכם אחרי זה , להסתפק רק בקופסה אחת , היה לא הגיוני. אז קניתי שתיים . אחת חוסלה בדרך הבייתה .
השנייה יועדה למאפינס מושלמים עם שוקולד מריר קצוץ .
בתכנון שלי יש גם את העוגה האלוהית הזו שאני מכינה בכל שנה .
יש דרכים להאריך עונג.

  • מאפינס אוכמניות ושוקולד

מאפינס מושלמים , רכים ומלאי טעם של חמאה , שוקולד ואוכמניות .
פינוק מושלם לימי הקיץ החמים .
קלים מאד להכנה .

מה צריך:

  • תבנית בעלת 12 שקעים , כל שקע מרוח בנדיבות עם חמאה.
    2 קערות
    מקצפה יידנית
    חום תנור 175 מעלות .

    למאפינס:
  • 125 גר' חמאה מומסת
    60 גר' שוקולד מריר קצוץ דק עם סכין.
    150 גר' סוכר (3/4 כוס)
    1 ביצה בינונית
    1 גביע שמנת חמוצה.
    כפית תמצית וניל מאיכות טובה .
    2 כוסות קמח מנופה (250 גר')
    3/4 כפית סודה לשתיה
    1 כפית אבקת אפיה
    קורט מלח
    כוס אוכמניות (150 גר') טריות או קפואות . אם קניתם קפואות , יש להפשיר , לסנן ולנגב בעדינות עם מגבת נייר .

איך מכינים:

בקערה אחת מערבבים את הקמח המנופה , מלח , אבקת אפיה וסודה לשתיה.
בקערה השניה שמים את החמאה המומסת , הסוכר , תמצית וניל , שמנת והביצה. מקציפים בקלות עם מקצפה יידנית
עד שהכל מתאחד , והסוכר  מאוחד פנימה.
מעבירים את תוכן החמאה אל הקמח ומערבבים עד שכמעט מתאחד .
מוסיפים את האוכמניות והשוקולד הקצוץ . מערבבים עד שמתאחד .
מעבירים לתבנית השקעים עד לגובה 3/4 מנפח השקעים .

אופים כ- 25 עד 30 דק'.
המאפינס מזהיבים ונגיעה קטנה במרכזם , המאפין נשאר יציב .אפשר לבדוק גם עם קיסם שאמור לצאת יבש .
מניחים להתקרר  כ- 15 דק' .
משחררים בעדינות בעזרת סכין שמעבירים בדפנות כל מאפין , משחררים רק אם מתנתק בקלות .


אם לא מחכים עוד קצת לצינון .
כעבור עוד כ-15 דק' מפזרים אבקת סוכר .


תכינו קפה עכשיו ותנוחו קצת , נגיסה במאפין ותבינו .


באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *