קשה לי לבשל ,על אפייה אין בכלל מה לדבר , אני רוצה לגור בפריזר ואם אי אפשר אז לפחות במקרר:-)). אין לי כוח לאכול , רק לשתות וכן… הרבה גלידה (אה משם הקילוגרמים הנוספים..). כולם נראים כאילו סחטו מהם כל טיפה של חיוניות ,והם נגררים עד חלוף הזעם ,סליחה ,הקיץ.
אז לכולנו ,מתכון של פסטה ,יפת –צבעים , שטעמיה עזים ומעוררים . ים –תיכונית. רצוי להכינה בחסות המזגן (כדי שלא נקטר) וגם בשעות הערב ,אם יש לכם בריזה .כדאי לפתוח את החלונות ולתת לקיץ להיכנס קצת פנימה.
אפשר לאכול את הפסטה פושרת , בטמפרטורת החדר ,או סתם ישר מהמקרר.
אם יש לכם חברה לפסטה ,תוסיפו סלט ירוק ובירה קרה מאד ,ועשיתם את המוטל עליכם על הצד הטוב ביותר .
מצרכים:
- 1 חב' פסטה סליל ( כדי שהרוטב יכנס לכל פינה חבויה).
- 3 פלפלים גדולים בצבעים שונים.
- 1 פלפל קטן ירוק וחריף.
- צרור בזיליקום טרי. (לפחות 10 ענפים). שטוף וקצוץ לפיסות בינוניות.
- 4 שיני שום שמנמנות ,קצוצות דק.
- כ-20 זיתי קלמטה גדולים ,מגולענים וחתוכים לשניים.
- צנצנת קטנה של עגבניות מיובשות בשמן זית ,או חצי צנצנת גדולה. קצוצות דק.
- 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת.
- 4 כפות שמן זית.
- פלפל שחור גרוס.
- מלח גס.
- 150 -200 גר' גבינת פטה או בולגרית 5% . למתפנקים יש גם 18% שעושה את המנה עוד יותר טעימה.
ההכנה:
מנקים את הפלפלים ,וחותכים לרצועות דקות. את הפלפל החריף קוצצים דק.
מחממים מחבת גדולה או ווק. מוסיפים את השמן ומחממים.
מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מצרפים את הפלפלים למחבת ומטגנים כ-3 דק'.
מוסיפים עכשיו את הזיתים ,העגבניות ומחצית מכמות הבזיליקום. מטגנים כ-2 דק'.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב ,עד שהיא תצופה בכל חומרי הרוטב.
מוסיפים את גבינת הפרמזן , בחישה מהירה.
מסירים מהאש. ומוסיפים את שאר הבזיליקום. גריסה של פלפל שחור למעלה.
טועמים כדי לראות כמה מלח חסר ,מוסיפים אם צריך. יש גם גבינה מלוחה ,שצריך לחשב אותה בסך כל המליחות שאנחנו רוצים.
מקררים מעט ומוסיפים את הגבינה מפוררת.
אם לא מתכוונים לאכול הכול ,מוסיפים את הגבינה רק סמוך לאכילה.
ולסיום סרטון שיראה לנו אחת ולתמיד איך חותכים פלפל ,בהנחה שאנחנו לא ידענו זאת עד עכשיו:-))
6 תגובות
מעורר תיאבון שחבל"ז.נו טוף ננסה,וההוא בסרט ממש נודניק 🙂
מאיה? כן יש משהו בדברייך ,אבל אחלה שיטה לפלפל ,לא?
כן מאיה משום מה השתמשתי בחשבון הגוגל של משה , אכן אחלה שיטה לפלפלים..
חג שמח, במקרה הגעתי לבלוג המקסים הזה בעקבות חיפוש של סלט פסטה קר באינטרנט. מקריאת המרכיבים של המנה הבנתי שעליתי על מתכון מנצח. התארחנו אתמול בסוכה של חברים מהשכונה. כל משפחה נתבקשה להביא סלט או פשטידה או קינוח ואני בחרתי במתכון הזה (כולל קינוח – כי חייבים מתוק אחרי הארוחה). לא טעיתי-הסלט חוסל מיד גם ע"י מבוגרים וגם ע"י הילדים. תודה רבה ובטוח שאנסה גם מתכונים נוספים. רחל
חג שמח. מצאתי את המתכון בעקבות חיפוש באינטרנט של מתכון לסלט פסטה קר. עם קריאת המרכיבים למנה, קלטתי שמדובר במתכון מנצח. נוסה אתמול בסוכה עם חברים טובים בערב החג ואכן חוסל ע"י המבוגרים והקטנים כאחד. כבר שמתי את הבלוג במועדפים ובטוח שאנסה מתכונים נוספים. תודה. רחל
תודה רבה רחל
זה הסיפוק היותר גדול , לדעת שאהבת ואפילו טרחת להגיב….
חג שמח
חיה