המזגן מחמם במקסימום שלו . הייתי מרשה לו יותר , אם היה אפשר .
מחכה לפריחת התורמוסים וכובע הנזיר שיצבעו לי הכל בסגול וכתום .
פעם היה לנו אח , יצוק ברזל , עם ארובה שפתוחה לשמיים . כשהייתי מתקרבת לבית , רואה את העשן שמתמר למעלה , כבר היה לי חם .
חום כזה פשוט של אושר שזוחל לאט פנימה , נוגע גם בשפתיים . במין חיוך של ציפייה .
חום כזה פשוט של אושר שזוחל לאט פנימה , נוגע גם בשפתיים . במין חיוך של ציפייה .
היינו שמים קליפות תפוז וערמונים ומתבוננים בלהבות . המון זמן יכולתי לבהות ככה בלהבות ולכרסם ערמונים תוך כדי .
את האח השארנו וגם את עץ הלימונים והקומקוואט . שמעתי שהם עקרו את הכל , גם את האח .
אז אני כאן , עם המזגן והפריחה המובטחת של כובע הנזיר והתורמוסים .
עוגת גזר רכה מנוקדת באגוזים וקוקוס
את הכתום שמתי בתוך העוגה , שישתבץ לו בפנים . כבר יש שמחה..
מה צריך:
תבנית עגולה 24 – 26 ס"מ
חום התנור 170 מעלות
- 2 כוסות קמח רב תכליתי
- 1+ 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט
- 4 ביצים גדולות
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 2+1/2 כוסות גזר מגורר
- 150 גר' אגוזים , מלך או פקאן
- 4 כפות קוקוס
- חמאה לשימון התבנית
- אבקת סוכר לפיזור על העוגה
ההכנה:
מכינים את הגזר המגורד
קולים את האגוזים בתנור עד לגוון זהוב מוכן (לשים לב , כי הם עלולים להישרף בצ'יק ) , מקררים .
חותכים בסכין חדה לפיסות קטנות .
בקערה שמים את הקמח , סודה לשתייה , אבקת אפיה , מלח , קוקוס וקינמון . מערבבים ושמים בצד .
בקערה נפרדת שמים את הביצים ושני סוגי הסוכר , מקציפים קלות במקצף ידני , עד שהתערובת מתאחדת
מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתאחד .
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים .
מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהכל מתאחד .
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה ואופים בין 45 -50 דק' . עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש .
כשהעוגה מתקררת , מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר .
חיבור מושלם של כל המרכיבים , התבלינים , האגוזים והגזר .
העוגה נשמרת היטב ובאיזה אופן טעמה משתבח .