מתוק

עוגת גבינה ניו יורקית לפסח


"אני עובר את החורף בכוחו של האביב " אמר שארל דה לין . אני מסכימה איתו לגמרי.

החורף מתמוסס לאיטו , בין לחות שקיימת באוויר , בקרים שעדיין קרירים , לבין צהריים ואחרי צהריים חמימים . הימים מתארכים , מאפשרים לאור להישאר בטרם תתגנב החשיכה הקרירה של הלילה.

האביב עדיין מהתל בנו , מאפשר לקרני השמש לחדור מבעד חרכי התריס המוגפים , דרך הווילונות השקופים למחצה , ומשם אל הרצפה , מטילים צל רך.

בדיוק כשאני מחליטה לקפל את שמיכת הפוך , לגנוז את הסוודרים עד בואו של החורף הבא , ולהוציא ממחבואם סנדל אחד או שניים , נמוגה לה השמש והתחזית מבשרת על גשמים בודדים וירידה בטמפרטורות.

הפסח מביא איתו את האביב , אבל גם את החמסין שמתארח ליום , בקושי יומיים . אמנון אומר שכך קורה כל שנה , חמסין ורוח שבאים לנו ממצריים וזו דרכם של המצרים ל"העניש " אותנו על מה שעשינו להם ביציאת מצריים , דווקא בפסח.

אני מנסה להיאחז באביב , בפריחה ובתחושת ההתחדשות , יודעת שלפני שאיהנה מספיק , הוא כבר לא יהיה כאן.

הילה אומרת שרק בבוסטון , היא למדה שיש ארבע עונות מוחשיות ושונות , שם לכבודה של כל עונה , יוצרים חגיגה וחופש מהלימודים , כדי לסמל את בואה של עונה חדשה .

השנה הצפנו לחגוג את החג , חולפים בדרכנו בכבישים מוארים בשמש רכה ובשדות מוריקים , הדרך זורמת ברוגע , נשפכת היישר לעמק יזרעאל ולהבטחת החג.

הבאתי איתי עוגה , כשרה לגמרי וראויה לחג .

את העוגה מצאתי לפני הרבה שנים בעיתון , לא זכור לי המקור .אני זוכרת את הכותרת "עוגת גבינה ניו יורקית" , השם הילך עלי קסם ודמיינתי , איך כשאכין אותה , אהיה חלק מהעולם הגדול , הרגשתי מאד מתוחכמת . כמה תמים , נאיבי , אבל כל כך ראשוני היה לחשוב כך….

מאז העוגה איתי , ואף פעם אינה מאכזבת , אני ורחל קוראות לה בקיצור "הניו יורקית" …

את הפירורים שבתחתית העוגה , החלפתי בעוגיות יין טחונות. עוגה גבינתית , שמנתית ורכה

עוגת גבינה ניו יורקית , לפסח , אבל לא רק….

מצרכים:

לתחתית:

  • 300 גר' עוגיות יין כשרות לפסח (או ביסקוויטים פתי בר שוקו)
  • 2 כפות גדושות קקאו (אין צורך , ברגיל)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 100 גר' חמאה מומסת 20 שניות במיקרוגל.
  • 1 כף סוכר
  • 2 שקיות סוכר ווניל

ההכנה

טוחנים את העוגיות במעבד מזון .

מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בידיים עד איחוד התערובת.

משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

מרפדים את תחתית התבנית ב 2/3 מתערובת העוגיות , 1/3 שומרים בצד.

אופים בחום של 170 מעלות כ-10 דק' , עד שמעט מזהיב.

בינתיים מכינים את המלית:
נצטרך לשם כך:

  • 750 גר' גבינה לבנה 9% , בגירסה העשירה , אפשר להשתמש ב750 גר' , גבינת שמנת 30% (נראה אתכם…) או חצי מהכמות גבינה 9% וחצי גבינת שמנת . רחל מחמירה ומשתמשת ב5% , אבל אני רוצה קצת שומן בעוגה שלי…
  • 3 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר ווניל.
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 3 כפות מיץ לימון.
  • 1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה , או קמח תופח כשר לפסח (1 כף גדושה של קמח רגיל בשגרה)

בקערה שמים את הביצים והחלמונים , מוסיפים את הסוכר וטורפים קלות במטרפת- יד , רק עד שהסוכר נמס מעט והתערובת אחידה .

מוסיפים את הגבינה , מיכל אחר מיכל , תוך הקצפה במטרפה.

מצרפים את קליפת הלימון , המיץ וקמח תפוחי האדמה. מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית עם התחתית האפויה , אופים בחום בינוני כ- 170 מעלות , עד שפני העוגה מזהיבים ומרכז העוגה יציב למגע. כשעה עד שעה ורבע .

לשכבה העליונה:

  • 2 גביעים של שמנת חמוצה
  • 3 שקיות סוכר ווניל.

מערבבים , מורחים בזהירות על פני העוגה , אופים לא יותר מ 10 דק' .

מקררים , מפזרים את פירורי הביסקוויט שנותרו סביב שולי העוגה.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. הי אבנר
    אם תסתכל באחת התמונות העליונות , תראה מה זה בדיוק עוגיות יין..
    אלה עוגיות כשרות לפסח , אותן אפשר להשיג בכל מרכול .
    תודה
    חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *