דייטאנים ושאר מטיפי תזונה נכונה , ממליצים להתחיל את הבוקר בארוחה מאוזנת ובריאה .
מאחר ובריאותי חשובה לי ואני משתוקקת להיות אנרגטית וחדורת עשייה , אני מאזנת בקפידה את מה שאני אוכלת . אלא שבעוד אני טורחת על כל זה , אני משוועת לאיזה מאפה עם סתם קפה .
אני יודעת כל אותו זמן שלכל שבוע , יש סוף שבוע שבו אפשר לשחרר מכל מיני מנטרות בריאותיות . כך הופך סוף השבוע , לסוג של ארץ אחרת שבה הכל מותר .
מותר להסתובב כל היום עם טרנינג , גם ישן וסמרטוטי , אבל כל כך אהוב ומוכר .
אפשר ורצוי לא להתאפר , להסתרק ולצחצח שיניים (שומו שמיים)
אפשר לא לעשות ממש כלום כל היום
אפשר לבהות בכל מיני סרטים סדרות , במבט בוהה ומנותק
יש לי רשימה ארוכה מאד , אבל הבהרתי את כוונתי .
הכי חשוב : אפשר לאכול ה כ ל !!! כי לכל סוף שבוע , יש את השבוע שבא …
אני מתחילה את הבוקר עם קפה ועוגה כמו שאני אוהבת , וזה מרגיש הכי נכון ומדויק . אני לוקחת ביסים מדודים ומלאי עושר של קינמון וחמאה , וחושבת שהדברים הטובים שווים , רק אחרי ציפייה לקראתם , כך מעריכים אותם הרבה יותר ( הי , אני לא מדברת רק על אוכל …)
מאפינס קפה
המאפינס האלה באמת מאזנים בתוכם את כל מה שנאמר לעיל .
יש בהם שיבולת שועל ותפוחים , שזה ממש יופי ובריא . אבל גם קצת (ממש קצת) חמאה שזה פחות בריא , אבל סיכמנו שבסופי שבוע , מותר:-))
מתקבלים 12-16 מאפינס , תלוי כמובן בגודל השקעים.
אז מה צריך:
למאפינס:
- 240 גר' קמח
- 75 גר' שיבולת שועל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 85 גר' סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 150 מ"ל חלב
- 110 מ"ל שמן
- 2 ביצים גדולות
- 260 גר' תפוח עץ מגורר ( בערך תפוח עץ גדול מאד)
לציפוי הקפה:
- 2 כפות נס קפה מגורען
- 4 כפות שקדים ללא קליפה טחונים דק
- 4 כפות סוכר חום
מערבבים הכל
לשטרויסל:
- 4 כפות חמאה רכה מאד
- 2 כפות קמח
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כף נס – קפה מגורען.
מערבבים היטב בקצות האצבעות או במזלג , עד קבלת פירורים גסים
מימין השטרויסל , משמאל תערובת הקפה |
הכנת המאפינס:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
כמה אני אוהבת את המראה הזה… |
מערבבים את החלב , השמן והביצים ומוסיפים אותם לתערובת הקמח . מערבבים קלות
מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים.
משמנים את תבנית המאפינס ( אפשר גם בעטרות נייר גדולות )
ממלאים את השקעים עד מחצית מגובהן.
מעל כל מאפין , שמים שתי כפיות מתערובת נס – הקפה והשקדים . מערבבים קלות בקיסם או סכין , כדי ליצור צורת שיש .
שמים מעל מחצית שנייה של תערובת המאפינס .
6 תגובות
נראה טעים
תודה רבה!!! גם ראיתי את האתר שלך והוא מקסים…
תודה
חיה
נראה מופלא!
שבוע טוב 🙂
תודה רבה!!!
ואוו! נראה מצויין, ינוסה בקרוב!
תודה רבה!!!
ישר נהייתי מכורה לבלוג שלך… גם שמתי לי במועדפים וגם נרשמתי:-))
תודה
חיה