ראיתי היום להקות של ציפורים נודדות .
אתמול ראיתי חצבים בוואדי .
אז חשבתי כמו תמיד על חילופי עונות , על מחזוריות וטבע . אפילו חייכתי בשביעות רצון.
נראה לי שזה בגלל שהספקתי הרבה הקיץ , ואני יכולה לשחרר . לפתוח את הלב והסקרנות למה שהסתיו והחורף יביאו .
אני ממהרת ליהנות עוד קצת ממה שהטבע הביא עד עכשיו . אז הכנתי קישואים צהובים – ירוקים , ממולאים בבורגול ועדשים .
גם אספרגוס אני קונה בכל שבוע , במיוחד את הלבנים ששעתם קצרה .
אספרגוס ירוק נוכח כמעט כל הזמן , וגם אפשר ללקט אספרגוס בר בחורשות אחר הגשם , הוא מלך היער .
שמעתי ברדיו את מיכל אנסקי ואפרת אנזל מדברות על אספרגוס , חייכתי שוב והסכמתי עם כל מילה .
אז הכנתי שני מתכונים חדשים עם אספרגוס , וכרגיל עם אספרגוס , כל מתכון מצליח .
אורז מטוגן עם אספרגוס וג'ינג'ר
מנה נהדרת גם לצמחונים וטבעונים , וגם לאלה שרוצים משהו ליד הבשר .
מה צריך:
- 3 כוסות אורז מבושל רגיל או מלא , מיום קודם או כשעתיים לפני ההכנה .
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
3 בצלים ירוקים קצוצים
צרור אספרגוס (בערך 15 גבעולים או יותר)
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא הכרחי)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה:
קוטמים את ה1/3 התחתון של האספרגוס , שוטפים . משאירים את ראש האספרגוס + 2 ס"מ מתחתיו ואת שאר הגבעול חותכים לפיסות של 2 ס"מ . עושים כך עם כל האספרגוסים .
מחממים היטב ווק או מחבת רחבה .
מוסיפים את השמן , את הג'ינג'ר ומחצית מהבצל הירוק מטגנים מס' שניות ומשגיחים שלא יזהיב מידי.
מוסיפים את האספרגוס ומטגנים – מקפיצים כ – 3 דק' תוך בחישה מידי פעם , האספרגוס צריך להזהיב מעט , אך יש להשגיח שלא יתרכך מידי .
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 3 דק' , מפוררים תוך כדי טיגון , כדי שלא יהיו גושים , האורז צריך להזהיב מעט ולספוג אליו את השמן .
מוסיפים את רוטב הסויה , שמן השומשום והתבלינים , מערבבים וטועמים , אם חסר מלח , מוסיפים .
מגישים עם שאר הבצל הירוק מעל .
גבעולי אספרגוס אפויים בתנור עם פנקו ופרמזן
חטיף נהדר , ככה עם יין או בירה קרה , ורוח סתווית נעימה.
- מה צריך:
- צרור אספרגוס
2 חלבונים
1/4 כוס קמח רגיל או מלא -
1 כוס פירורי פנקו
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת או אפילו קשקבל ודומות לה
מלח גס
אם רוצים מוסיפים קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס. -
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
מכינים תבנית אפייה עם נייר פרגמנט
מחממים תנור ל200 מעלות צלזיוס
קוטמים לאספרגוס את ה1/3 התחתון . מקלפים עם קולפן עד לגובה 3 ס"מ מתחת לראשו .
מכינים שתי צלחות , באחת מערבבים את החלבונים ובשנייה מערבבים את פירורי הפנקו , גבינת הפרמזן , קמח ותבלינים.
טובלים כל גבעול אספרגוס בחלבונים ,ואח"כ בתערובת הפירורים.
מניחים בתבנית , אופים בחום של 200 מעלות כ- 15 דק'. עד הזהבה .
מגישים עם מיונז מעורבב עם רוטב צ'ילי , אני בחרתי במיונז יפני , אבל זה סתם בשביל ההתחכמות , ניתן בהחלט עם מיונז רגיל ואפילו מיונז קל :-))
4 תגובות
נראה נפלא!
תודה הדר :-))
הי
לא צריך
לחלוט את האספרגוס לפני ההקפצה ? (אני מתכוונת למתכון הראשון כמובן)
הי רננה
אין צורך לחלוט את האספרגוס
בהצלחה
חיה