מתוק

טארט שוקולד עם תפוז ואגוזי לוז

חייכתי חיוך רחב לעצמי כשקיבלתי הודעה מהנהלת תפוז ,בהודעה נשאלתי האם אני מוכנה לקבל שוקולד חדש של חברת cote d'or לטעימה, ואם השוקולד ימצא חן בעיני ,האם אסכים לכתוב עליו. אהבתי את האם…. וחייכתי בגלל אמנון בעלי. כשספרתי לו אורו עיניו כאילו זכה בזה הרגע במיליון… כי שוקולד זאת עליכם לדעת הוא הממתק הכי –הכי אהוב עליו ,מדובר בהתמכרות קשה… זאת ועוד משאת נפשו הייתה ותהיה שוקולד של cote d'or והכי מריר שאפשר. מאחר והשוקולד הנ"ל נחשב ליקר , הוא אינו יכול לצרוך אותו על בסיס יום –יומי.
אין ארוחה נחשבת בעיניו אלא אם הסתיימה לפחות במחצית חפיסת שוקולד. הכריך הכי אהוב בעיניו הוא שתי פרוסות לחם טרי שמחביאות בתוכן ..איך לא..חצי חפיסת שוקולד.


אני זוכרת לפני שנים כשבארץ כיכבו רק (כמעט..) שוקולד חלב ומריר של עלית כשהיינו נוסעים לטייל מחוץ לגבולות הארץ ,תמיד חזרנו עם תרמיל מלא שוקולד (לא מגזימה) ,והעיקר שוקולד של קוטדור. היה טקס שלם סביב העניין הזה :בכל יום הוא היה מתיר לאחד הילדים לבחור שוקולד שייאכל באותו יום (למעט של קוטדור) ,כל אחד היה בוחר בתורו.. לסוף הוא היה שומר את הכי משובח ..את ..הcote d'or . אכן סיפור אהבה.
באשר לשוקולד המדובר הוא נקרא culinaire ולמרות שהוא מכיל רק 54% מוצקי קקאו ,הוא מרגיש מריר במידה מאד מספקת .הוא משווק באריזות צמודות של 400 ג"ר ,כל חפיסה מכילה 200 ג"ר ,כל קובייה היא במשקל 25 ג"ר. הוא מיועד לבישול ואפיה ,אך הוא מאד טעים לצריכה רגילה.
מחירו מפתיע עד מאד…26 ₪ לחפיסה של 400 ג"ר . אני קונה שוקולד מריר בחפיסה של 100 ג"ר שעולה 8 שקלים ו70 אג" ,עשו חשבון בעצמכם….
על עניינים בריאותיים שמייחסים לשוקולד ,לא אלאה אתכם תוכלו לקרוא על כך במצגת הנחמדה הזו .
אבל כן כמה עובדות שממש מצאו חן בעיני ולא ידעתי עליהים דבר וחצי דבר…
. השוקולד יוצר לפני 100 שנה.
.ב1883 השתמשו בפילים להעברת פולי הקקאו מחוף השנהב עד בלגיה ,לאות ההערכה לעבודתם המוצלחת של הפילים השיקו ב1883 בול דואר עם תמונתם.
.סמל הפיל על האריזה מסמל את חוזק הטעם של קוט דור.

ולקינוח עוגת שוקולד נפלאה ומיוחדת , שמכילה גם קליפת תפוז ואגוזי לוז קלויים … למרות ההכנה בשלבים ,ממליצה מאד לא לדלג על העוגה ,היא מושלמת…
נלקח מ-bon appetit

תזדקקו ל:

  • לקליפת התפוז
  • 1 תפוז.
  • 1/4 כוס סוכר.
  • 2 כפות מים.

ההכנה:

בעזרת קולפן מקלפים את קליפת התפוז ,ללא החלק הלבן. חותכים את הקליפה לרצועות דקות. מרתיחים מים ומכניסים לתוכם את הרצועות ל30 שניות. מסננים.
בסיר קטן שמים את הרצועות עם הסוכר והמים ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ קרמלי מעט.
מניחים על נייר סופג ,אם נדבק ,מפרידים לרצועות. הכנתי יום מראש.
לבצק:

  • 115 ג"ר חמאה.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 1/4 כפית קינמון.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 6 כפות אבקת קקאו משובחת.
  • 3/4 כוס קמח רב –תכליתי.

ההכנה:

מקציפים במיקסר את החמאה ,סוכר קינמון ומלח עד שהתערובת רכה וקרמית.
מוסיפים את הקקאו והקמח. כשמתערבב מספיק (יש בשלב הזה תערובת פירורים לא כל כך אחידה) , מפסיקים את פעולת המיקסר ולשים ביד לקבלת בצק אחיד.
משטחים מעט ,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה עד יום.
מוציאים מהמקרר ,אם קשה לרדד את הבצק ,משאירים קצת בטמפרטורת החדר.
מרדדים בין שני דפי נייר פרגמנט לקוטר של 25 ס"מ ,לא מרדדים דק מידי ,עובי של 1/2 ס"מ.
מעבירים לתבנית פאי "מתפרקת" בקוטר 10-12 ס"מ ,משומנת בחמאה.
מהדקים עם הידיים ,גם בדפנות.
מחוררים היטב עם מזלג ומכניסים למקרר ל30 ד"ק.
בינתיים:
קולים 1 כוס של אגוזי לוז (המתכון המקורי מציע שקדים) בתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב, מקררים
מקלפים את מה שמתקלף בקלות וקוצצים עם סכין חדה לחתיכות גסות.המתכון המקורי מציע לערבב את האגוזים עם 2 כפות סוכר + 1 כפית קינמון. אני וויתרתי ולא התחרטתי.
מכניסים את קלתית הבצק לתנור שחומם מראש ל175 מעלות ואופים כ-15 -20 ד'ק. עד שהתחתית מעלה מעין בועות והשוליים יציבים .אם השוליים מעט נופלים מרימים ומהדקים אותם למקום בעזרת חלקה הקמור של כף. מקררים היטב.
מלית:
1 מיכל שמנת מתוקה.
225 ג'ר שוקולד מריר ,השתמשתי… איך לא… בקוטדור.
1כף ברנדי גרנד –מרנייה . לא היה לי אז השתמשתי ב 1 כף ליקר שוקולד משובח.
שמים את השמנת בסיר קטן על להבה בינונית ומבשלים כ2 ד'ק ,מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד ,בוחשים עד שהוא נמס. מוסיפים גם את הליקר.
הרכבת הטארט: קוצצים לחתיכות גסות את קליפת התפוז שהכנו ,משאירים חלק לקישוט. מפזרים על תחתית הבצק.
מפזרים את אגוזי הלוז.
יוצקים את תערובת השוקולד .
מכניסים למקרר ל3 שעות לפחות.


וכדי שלא תשתעממו חלילה למקרא של כל זה ,תוכלו להקשיב בינתיים לשיר חמוד על שוקולד ,מתוך ה"הכבש הששה -עשר".

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. אוקיי, הרגת אותי רשמית – אני מת על השילוב של שוקולד ותפוז, והשוקולד של קוט ד'אור הוא אחד החביבים שלי – עוד לא ניסיתי לאפות איתו, אבל לזלול אותו זה מעולה… 🙂

    אחלה בחירה של שיר!

  2. היי,
    נראה מעולה!
    את חושבת שאפשר לקלף את התפוז עם זסטר שנותן כבר חתיכות קטנות ולבשל אותן כך? או שחשוב שהרצועות יהיו גדולות יחסית בזמן הבישול?
    תודה.

  3. הי גיל!
    ניסיתי להתחכם למתכון המקורי ,אבל מתקבלות רצועות דקות מידי.
    יכול להיות שלא הסברתי היטב במתכון ,אבל את הרצועות שרואים בתמונה ,חתכתי לג'וליאנים(רצועות)מאד דקות ורק אחר כך שמתי במים רותחים ל30 שניות.ובשלב השני עם סוכר.
    מאד חשוב לי שזה ברור …ואני שמחה על הביקור שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *