מתוק

הגרנולה של flour

פגשתי אותה ביום קודר וסגרירי במיוחד. גשם כזה הוא מחזה נפוץ בבוסטון של חודש יוני. הכל מסביב היה קודר . רצינו קפה ועוד משהו שלא היינו סגורים עליו ליד . שמענו על flour , שמועות על כך שאסור לפספס וכאלה… נסענו לשם נחושים שלא ניתן למקום לחמוק מאיתנו.

חזות המקום הייתה סתמית , כך שכלום לא הכין אותנו למה שיש בפנים.

כשנכנסו , הפכתי באחת לילדה קטנה שרוצה הכל ולא מוכנה לוותר על כלום.

הייתה המולה , ומראה שאהוב עלי במיוחד : עוגות ועוגיות עם מראה כפרי ולא מתחנף .. ללא קרמים וקישוטים מיותרים . סקונס , מאפינס , עוגות סבתא עשירות וכבדות במרקם שלהן . ריח הקפה והעוגות השאיר אותי חסרת החלטה , התור הלך והתקדם , מעמת אותי עם העובדה שזמן הבחירה מגיע…

בביקורי הבאים , הקפדתי לפקוד את המקום . אז גם התוודעתי לכריכים המופלאים ולגרנולה הכי טעימה שאכלתי.

הספר של המקום יצא בהמשך , והנה מה שכותבת עליו בעלת המקום Joanne chang . "היכולת ליצור מאפים מגרים , שגורמים לבלוטות הרוק לפעול ,מתוך רשימה בסיסית של מצרכים , אף פעם לא מפסיקה להפעים אותי. בכל יום אני צופה , במיקסר , בתנור ובצוות האופים , עובדים בדרכם הקסומה ,כדי ליצור מאפים הממלאים את השולחן במקום. הטרנספורמציה של מצרכים בסיסיים ופשוטים , למאפים מענגים , משרים את קסמם גם על האנשים שנוגסים בעונג , בכל ביס וביס . זה עולם נפלא לחיות ולעבוד בתוכו…"

הספר משמש לי השראה להמון דברים , שמתי לי למטרה , להכין בכל פעם משהו מהספר . התחלתי כמובן בגרנולה המופלאה שלהם.

עכשיו יש המון פירות יער , מתוקים ונוטפים עסיס אדום. קצת מאלה , יוגורט והגרנולה הזו , היא דרך נפלאה להתחיל את היום….

היא קוראת לגרנולה :הגרנולה של אמא

 מצרכים:

 

  • 2ו 1/2 כוסות(270 גר') שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 1 ו 1/2 כוסות (200 גר') נבט חיטה (חנויות טבע)
  • 1/2 כוס (60 גר') קוקוס טחון
  • 3 כפות שומשום , אני השתמשתי בשומשום מלא.
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה.
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
  • 1/2 כוס שקדים חצויים
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס שמן קנולה (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
  • 3/4 כוס דבש (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
  • 2 כפיות תמצית ווניל משובחת
  • 1/2 כוס קרנברי (חמוציות) אני השתמשתי ב3/4 כוס.

הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.

מכינים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.

בקערה גדולה , שמים את שיבולת השועל , החיטה , קוקוס , שומשום , גרעינים , שקדים , אגוזים , קינמון ומלח.

בקערה קטנה מערבבים את השמן , דבש , ותמצית הווניל.

מוסיפים את החומרים "הרטובים" ל קערה הגדולה ומערבבים היטב , עד שכל התערובת מצופה בדבש ובשמן.

מעבירים לתבנית ואופים במשך 45-50 דק' , מערבבים מידי פעם .

אופים עד שהתערובת מזהיבה היטב.

מוציאים את הגרנולה מהתנור , מקררים היטב ורק אז מוסיפים את החמוציות , ומערבבים היטב.

הגרנולה נשמרת בקופסא אטומה היטב כשבוע בטמפרטורת החדר , ולהמון זמן במקרר , אפשרות הזויה בהחלט ….

ואם אתם בעניין גרנולה , אולי תרצו להיזכר בגרנולה של הילה ( ביתי) , שהיא נטולת שמן ומתוקה במעט.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

תגובה אחת

  1. אחלה מתכון נראה ואני אעשה אותו. אבל במקום דבש אני אשתמש בסילין .

    תודה על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *