פגשתי אותה ביום קודר וסגרירי במיוחד. גשם כזה הוא מחזה נפוץ בבוסטון של חודש יוני. הכל מסביב היה קודר . רצינו קפה ועוד משהו שלא היינו סגורים עליו ליד . שמענו על flour , שמועות על כך שאסור לפספס וכאלה… נסענו לשם נחושים שלא ניתן למקום לחמוק מאיתנו.
חזות המקום הייתה סתמית , כך שכלום לא הכין אותנו למה שיש בפנים.
כשנכנסו , הפכתי באחת לילדה קטנה שרוצה הכל ולא מוכנה לוותר על כלום.
הייתה המולה , ומראה שאהוב עלי במיוחד : עוגות ועוגיות עם מראה כפרי ולא מתחנף .. ללא קרמים וקישוטים מיותרים . סקונס , מאפינס , עוגות סבתא עשירות וכבדות במרקם שלהן . ריח הקפה והעוגות השאיר אותי חסרת החלטה , התור הלך והתקדם , מעמת אותי עם העובדה שזמן הבחירה מגיע…
בביקורי הבאים , הקפדתי לפקוד את המקום . אז גם התוודעתי לכריכים המופלאים ולגרנולה הכי טעימה שאכלתי.
הספר של המקום יצא בהמשך , והנה מה שכותבת עליו בעלת המקום Joanne chang . "היכולת ליצור מאפים מגרים , שגורמים לבלוטות הרוק לפעול ,מתוך רשימה בסיסית של מצרכים , אף פעם לא מפסיקה להפעים אותי. בכל יום אני צופה , במיקסר , בתנור ובצוות האופים , עובדים בדרכם הקסומה ,כדי ליצור מאפים הממלאים את השולחן במקום. הטרנספורמציה של מצרכים בסיסיים ופשוטים , למאפים מענגים , משרים את קסמם גם על האנשים שנוגסים בעונג , בכל ביס וביס . זה עולם נפלא לחיות ולעבוד בתוכו…"
הספר משמש לי השראה להמון דברים , שמתי לי למטרה , להכין בכל פעם משהו מהספר . התחלתי כמובן בגרנולה המופלאה שלהם.
עכשיו יש המון פירות יער , מתוקים ונוטפים עסיס אדום. קצת מאלה , יוגורט והגרנולה הזו , היא דרך נפלאה להתחיל את היום….
היא קוראת לגרנולה :הגרנולה של אמא
מצרכים:
- 2ו 1/2 כוסות(270 גר') שיבולת שועל (לא אינסטנט)
- 1 ו 1/2 כוסות (200 גר') נבט חיטה (חנויות טבע)
- 1/2 כוס (60 גר') קוקוס טחון
- 3 כפות שומשום , אני השתמשתי בשומשום מלא.
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה.
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
- 1/2 כוס שקדים חצויים
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית מלח
- 3/4 כוס שמן קנולה (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
- 3/4 כוס דבש (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
- 2 כפיות תמצית ווניל משובחת
- 1/2 כוס קרנברי (חמוציות) אני השתמשתי ב3/4 כוס.
הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
מכינים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
בקערה גדולה , שמים את שיבולת השועל , החיטה , קוקוס , שומשום , גרעינים , שקדים , אגוזים , קינמון ומלח.
בקערה קטנה מערבבים את השמן , דבש , ותמצית הווניל.
מוסיפים את החומרים "הרטובים" ל קערה הגדולה ומערבבים היטב , עד שכל התערובת מצופה בדבש ובשמן.
מעבירים לתבנית ואופים במשך 45-50 דק' , מערבבים מידי פעם .
אופים עד שהתערובת מזהיבה היטב.
מוציאים את הגרנולה מהתנור , מקררים היטב ורק אז מוסיפים את החמוציות , ומערבבים היטב.
הגרנולה נשמרת בקופסא אטומה היטב כשבוע בטמפרטורת החדר , ולהמון זמן במקרר , אפשרות הזויה בהחלט ….
ואם אתם בעניין גרנולה , אולי תרצו להיזכר בגרנולה של הילה ( ביתי) , שהיא נטולת שמן ומתוקה במעט.
תגובה אחת
אחלה מתכון נראה ואני אעשה אותו. אבל במקום דבש אני אשתמש בסילין .
תודה על המתכון