טבעוני

הגרנולה הכי טובה שתכינו אי -פעם

8

בחלוף השנים ואיתן עונות השנה , טעמיי הולכים ומשתנים .

ואני תמהה לדעת את סימני ההשתנות ונקודות הציון בהן הקיץ הפך להיות מהעונה האהובה עלי , לעונה שיש לחלוף בה במינימום מגע עם האוויר , והשמש .
יש דברים בקיץ שאיני מוותרת עליהם , אך הם קשורים בעיקר לאוכל ואת מה שמביא איתו הקיץ .
הגיל משנה אהבות ישנות , וחלומות של קיץ שעדיין אני חולמת  בתמימות מה ובזיכרון שחקוק היטב בתודעה . מתגלים כלא תמיד כל כך רלוונטיים .
אני צריכה לאזור את מלוא חושיי כדי ליצוק בהם את זיכרון העבר .
בזמן האחרון מתנגן בראשי שירה של לאה גולדברג  ולא מרפה , אני מניחה שהוא קשור לתקופה אחרת של תמימות ופשטות .
ונשמת ונשמת
את ריחו של התלם
נשום ורגוע
וראית את השמש
בראי השלולית הזהוב .
אם לחזור לקרקע מוצקה , דבר אחד לא השתנה בחלוף השנים , בואם של  פירות הקיץ ובעיקר פירות היער .
טקס הבוקר עם גרנולה  של בית , יוגורט סמיך ופירות היער . לטקס הזה יש את אותו טעם והוא מעניק אנרגיה לצאת אל השמש הבוהקת .
ופשוטים ופשוטים
הדברים וחיים
ומותר בם לנגוע
ומותר לאהוב
ומותר ומותר לאהוב .

הגרנולה הכי טובה שתכינו אי פעם

11

13
וותיקת גרנולה home made  אני  , הכנתי רבות מהן . אבל אף אחת אינה דומה לזו .
טעמה אינו מתוק מידיי , אלא מדויק ביותר  ומאוזן בפרטיו וסך כל מרכיביו לכדי שלמות .
גרנולה שתכינו בבית , לעולם תהיה טעימה , ובריאה יותר מזו שתקנו.
הכי אני אוהבת שחלק מהגרנולה מתגבשת לצבירים כאלה ואז היא גם יכולה להיות חטיף נהדר של בוקר או אחר צהריים , או גם וגם , מי סופר ?
ההכנה היא קלי קלות , יש להקפיד על ההכנה , אבל מה זו שעה לעומת כלי עמוס בגרנולה נפלאה שאתם הכנתם .
אם חלק מהמוצרים לא נמצאים , נצטרך לסור אל חנות הטבע סמוכה ולהצטייד .

  • מה צריך:
    שלב 1
    1 כוס שיבולת שועל גסה
    3/4 כוס שיבולת שועל דקה
    1/2 כוס נבט חיטה
    1/2 כוס סובין שיבולת שועל
    1 כוס אגוזי קשיו , לא קלויים , קצוצים גס
    3 כפות קוקוס טחון
    3 כפות שומשום מלא
    1/4 כוס סוכר חום
    1/4 כפית מלח
    1 כפית אבקת קינמון
    1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
    1/4 כוס סילאן  או דבש מאיכות טובה
    1/4 כוס שמן זית משובח
    2 כפות מיץ לימון טרי שמדגיש את טעמיו של הדבש . אל תדלגו עליו .1

תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה שתכיל את הגרנולה בשכבה אחת לא עבה , חשוב מאד לפריכות של הגרנולה .
חום תנור 120- 130 מעלות , אם התנור שלכם בעל עוצמה גבוהה , הישארו ב120 מעלות , אם לא אפשר ב130 מעלות .
מערבבים  היטב את כל החומרים בקערה גדולה , מעבירים  לתבנית ולתנור , ל10 דק' .
מוציאים , מערבבים ומכניסים לתנור לעוד 10 דק' .אני מכוונת טיימר . עושים זאת עוד פעם אחת , ס"ה שלוש פעמים .
בינתיים מכינים את החומרים
לשלב 2:

  • 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס לא קלוי
    1/4 כוס פיסטוקים /שקדים או כל מה שבא לכם קצוץ גס  לא קלויים .
    1/4 כוס גרעיני דלעת לא קלויים .
    1/2 כוס חמוציות /צימוקים
    8 משמשים אוזבקיים בהירים חתוכים גס או כל פרי אחר , אני אוהבת את החמיצות של המשמש הזה שמאזן את המתיקות .
    מערבבים הכל היטב .

אחרי השלב השלישי , מוסיפים את התערובת , מערבבים היטב , מכניסים לעוד 10 דק' .

2
מוציאים , מערבבים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים .
כאן כבר צריך להשגיח ולראות שהגרנולה שחומה מעט , אבל לא יותר מידיי .

3
אם חום התנור לא מייצר את פעולת ההשחמה , תעבירו ל140 מעלות , אבל לא יותר מזה . כל התהליך עם הערבובים , אורך כשעה .
בחלל החדר מתפשט ריח של דבש וקינמון , והבטחה של גרנולה הכי טובה שתכינו .
תקררו עד הסוף , תעבירו לכלי אטום ותאפסנו במקרר , זו המלצתי .
אפשר גם בטמפרטורת החדר , אך זמן חייה  של הגרנולה יהיו קצרים יותר .
את שאר החומרים תאכסנו במקרר עד לפעם הבאה שתגיע ממש מהר .
מומלץ עם יוגורט ותוסיפו איזה פרי שבא לכם .

17

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *