אמנון התקשר והזהיר , אל תקני לימונים!!!! ולא הוסיף עוד מילה .
אין לי בעיה עם דרמות ומסתורין , למדתי להתאפק .
כשנכנסתי הביתה , חיכה לי , מתריס , ארגז לימונים צהובים יותר מהשמש וכמעט גדולים כמוה .
שמתי אותם ליד החלון הגדול , מאפשרת לאור שנכנס להבליט יותר את צבעם , הריח היה חזק .
כשעצמתי עיניים יכולתי כמעט להישבע שאני גרה בפרדס של לימונים .
יכולנו להמשיך ליהנות ככה אני והלימונים , עד שהתחלתי להיות מוטרדת .
כאדם פרקטי ואחראי , ישר הבנתי שאם לא אעשה מעשה , האידיליה הזו תחלוף ולא תותיר דבר , למעט כמות גדולה של לימונים שחלפה לה ככה סתם מהעולם , רק בגלל עצלות .
כי ביננו , כמה סלט אפשר להכין בשביל לימונים , כמה לימונדה אפשר לשתות בעיצומו של החורף ?
אז התחלתי לאפות עוגות , זה טוב ללימונים , נהדר למשקל ולתחושת האחריות .
התחלתי בטארט לימון .
טארט לימון קלאסי עם קצפת לימונית
- מה צריך:
תבנית פאי מתפרקת של 23 ס"מ
לבסיס – הבצק
175 גר' קמח מנופה
25 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה
1 חלמון
1 כף מים קרים
ההכנה:
שמים את הבצק ואבקת הסוכר במג'ימיקס
מערבלים בפולסים עד לפירורים עדינים.
מוסיפים את החלמון והמים , מערבלים קצרות רק עד למצב של גוש בצק שניתק מהדפנות .
מוציאים ולשים קצרות לכדור חלק .
מניחים את בסיס התבנית על נייר פרגמנט (כדי שהבסיס לא יזוז בזמן הרידוד)
מניחים את כדור הבצק על בסיס התבנית ומרדדים , לעובי של כ-1/2 ס"מ , עד שהשוליים עוברים את בסיס התבנית.
מקפלים את שולי הבצק פנימה ומעבירים לתבנית , פותחים את שולי הבצק החוצה . דוקרים את בסיס הבצק במזלג (כדי למנוע תפיחה)
מניחים נייר כסף על הבצק , ומפזרים שעועית .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 10 דק' .
מוציאים מהתנור , מסירים את נייר הכסף .
בעזרת סכין מסירים את השוליים שהם מעבר לתבנית .
מחזירים לתנור לעוד 10-15 דק' עד שהבסיס לא לח , צריך להיזהר מאפיית יתר .
- בינתיים מכינים את המלית:
-
מה צריך:
גרידה של 4 לימונים -
150 מל"ל מיץ לימון
5 ביצים
200 גר' סוכר
225 מל"ל שמנת מתוקה
איך:
מערבבים את מיץ הלימון וקליפת הלימון.
בקערה נפרדת , מקציפים במקציפה את הביצים והסוכר עד לתערובת רכה ואחידה.
מעבירים את תערובת הלימון אל הביצים ,ומערבבים היטב .
מוסיפים את השמנת המתוקה .
הטוויסט בעלילה:
מעבירים את תערובת המלית לקנקן , פותחים את דלת התנור ויוצקים את המלית לבצק , כך אנו מוודאים שהמלית תהיה אחידה על פני כל בסיס הטארט.
מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ואופים כ-35 עד 40 דק' .
צריך להיזהר לא לאפות יותר מידי.
מוציאים מהתנור , מקררים למשך 10 -15 דק' , מוציאים בזהירות את העוגה מהדפנות .
- להגשה:קצפת לימונית
מעט מים רותחים
רצועות דקות מלימון שלם , ללא החלק הלבן.
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים
שמים את רצועות התפוז ומשרים במים רותחים ל30 שניות , מסננים.
בסיר קטן שמים את הרצועות עם המים והסוכר, מבשלים עד שנעשה סירופ .
מוציאים את הרצועות מהסירופ , מניחים על נייר סופג , מפרידים אותם , אם הם נדבקו .
מקציפים שמנת מתוקה , ומוסיפים את הסירופ שנשאר (לצנן מעט קודם).
מגישים את העוגה עם קצפת ליד , מעל מניחים 2-3 רצועות לימון מסוכרות.
2 תגובות
זה טארט מהמם
אני כמעט יכולה להריח את ריח הלימונים מהסיפור שלך 🙂
אצלי מאדדדדדדדד אוהבים עוגות עם לימונים, כך שהטארט הזה יהיה חגיגה!
תודה וויני , עם הכישרון שלך , הוא יהיה חגיגה….
חיה