דקה לפני שאחר הצהריים הוכרז כשעה הרשמית של אותו יום ,
דקה לפני שפניתי להכנת שבלולי שמרים . מאפים מפתים שהביאו איתם כמות מספקת של תשוקה , על מנת להכניסני למטבח ולהתמודד עם הכנת בצק שמרים . התמודדות שמרתיעה אותי לפעמים , מן פחד קמאי , לא ברור.
דקה לפני , ניסיתי להרגיע , נותנת לרחש הגלים להיכנס הביתה
דקה לפני , ניסיתי להרגיע , נותנת לרחש הגלים להיכנס הביתה
מרוב ריכוז , הכנסתי פנימה המולת רחוב .
חשבתי שמראה עיניים יהיה עדיף במקרה הזה .
יצאתי למרפסת , פוגשת קרני שמש רכות ונעימות , אוויר שביר ופריך של סוף קיץ .
יצאתי למרפסת , פוגשת קרני שמש רכות ונעימות , אוויר שביר ופריך של סוף קיץ .
חשבתי שמזג האוויר הזה מתאים בדיוק למאפי השמרים שלי , לא חם מידי , לא קר מידי .
המחשבה הייתה מרגיעה ומעודדת דיה כדי לגשת למלאכה .
שבלולי שמרים ושוקולד
ריח החמאה ורכות הבצק , טבעו בי חיוך קטנטן של סיפוק . ריח השוקולד עם פיסות התפוז הקטנטנות , פתחו ערוצי ריח נוספים ומשכרים , המאפים הלכו ולבשו אט אט צורה לנגד עיניי ,מעניקים סוג של הבטחה.
לבצק:
- 500 גר' קמח
- 25 גר' שמרים טריים או 8 גר' שמרים יבשים
- 50 גר' סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 200 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- 125 גר' חמאה רכה
למלית:
- 20גר' סוכר חום
- 25 גר' אבקת קקאו טובה
- 40 מ"ל חלב
- 50 גר' שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו קצוץ דק . או מגורר על מגרדת גסה. אני השתמשתי בשוקולד עם קליפת תפוז , המרירות של שניהם הייתה מושלמת , אבל בהחלט אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת .
לציפוי:
- ביצה
- סוכר גס
ההכנה:
אם משתמשים בשמרים טריים , שמים אותם בקערית עם 3 כפות חלב פושר , קמצוץ סוכר וקמצוץ קמח . מערבבים ומניחים לתפוח .
בקערת מיקסר עם וו לישה , מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות נמוכה.
בקערת מיקסר עם וו לישה , מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות נמוכה.
מוסיפים סוכר ומלח , את החלב והביצים , ממשיכים לערבל .
כשהבצק מתאחד , מוסיפים את החמאה , קובייה אחר קובייה תוך כדי לישה.
כשהחמאה נבלעת קולה , ממשיכים לערבל עוד 8 – 10 דק' , עד שהתערובת אחידה , רכה ומבריקה .
מכסים בשקית ניילון ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח , בין 1 ו1/2 – 2 שע'
מכינים את המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית.
ייתכן והמלית לא תספיק , אני התעצלתי להכין כמות נוספת ומילאתי את היתרה בשוקולד נוטלה , היה נהדר…
לאחר שהבצק תפח , מוציאים אוויר ומחלקים לשני חלקים שווים . משאירים חצי מהבצק מכוסה ואת השני מניחים על משטח מקומח.
מרדדים למלבן , בגודל של 20X40
מורחים מחצית מהשוקולד עם ספטולה או כף , משאירים מרווח של 1 ס"מ בקצוות ללא מילוי .
מקפלים את המלבן מהחלק השמאלי ימינה , סוגרים את הקצוות ומהדקים עם הידיים , ניתן לעבור פעם אחת עם המערוך.
מודדים בעזרת סנטימטר ומחלקים ל9 חלקים שווים לאורך , בעובי של 5 – 5 ו1/2 ס"מ.
מגלגלים כל רצועה לספירלה (כיוונים מנוגדים) ומגלגלים כל ספירלה לשבלול .
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
מכסים ומתפיחים כשעה .
מורחים בביצה טרופה , ומפזרים סוכר גס .
אופים בחום של 180 מעלות כ – 15 עד 20 דק' עד שמזהיב.
חוזרים על אותה פעולה עם המחצית השנייה של הבצק .
למרות ההסבר הארוך , זה קלי קלות וכיפי .
חייכו בסיפוק וצאו קצת לשמש ….
12 תגובות
וואוו!!! נראה פשוט מעולה!
וואוו!!! נראה פשוט מעולה!
תודה רבה שירי
תודה רבה שירי
נפלא
נפלא
תודה איריס
תודה איריס
מקסים! עשית לי חשק להכין!
מקסים! עשית לי חשק להכין!
נהדר … בהצלחה ואולי אם בא לך תראי לי מה יצא:-))
נהדר … בהצלחה ואולי אם בא לך תראי לי מה יצא:-))