צמחוני

פסטה גאונית עם עגבניות ובוראטה

מוקטנת 6נסענו לנו אני והווייזרית, כך אני קוראת לזו מwaze  . זו עם הקול השקט , האינטימי והבוטח .

לי ולה יש יחסים ארוכי טווח , שנבנו בעמל רב . לא היה לנו קל לתת אמון אחת בשנייה.
אך לאט היא סמכה עלי שאוכל לאיית את היעד בשפה ברורה , ולי היה ברור שאני יכולה
להשעין עליה בבטחה אותי ואת האוטו .

אני למדתי לאהוב את הקול שלה מזהיר אותי מפני מכשולים. בצליל נמוך ומרגיע היא הייתה
אומרת : חפץ חשוד בהמשך הדרך .

 שוטר , היא הייתה מזהירה ברוך .

אני , שנטייתי הברורה והעדיפה היא קודם להיכנס ללחץ , הייתי מיד נרגעת . אפילו
הרגשתי שאנחנו כצוות מגובש , קושרות קשר כנגד כל המכשולים באשר הם .

עד לאותו יום שצרוב על לוח ליבי , בו החלטנו אני והיא לנסוע למחלבת הבאפאלו
בביצרון  , פינה עלומה , אך הכרחית לצורך המסע שלנו .

כתבתי כהרגלי  והיא אישרה , המסלול מוכן , צאי לדרך.

עד לנקודה מסוימת הכל היה רגיל , התרווחתי לי ואפילו הספקתי לסקור את השדות
והמרחבים , חשה שלווה ובטוחה .

עד לרגע שהווייזרית אמרה לי בטון בטוח , פני שמאלה .
נחלצתי משרעפיי ובלי היסוס חתכתי בחדות שמאלה , מבלי לחשוב אפילו שנייה . בוטחת כבר אמרתי?

אלא שאז גיליתי שהשמאלה היה שדה קוצים עם איזה בית באופק .

רעש השביל מגרד לי את התחת של המכונית , השאיר אותי המומה ותקועה באמצע , לא
מתקדמת ולא נסוגה .

לנהג מכונית שהתקרבה , סיפרתי דומעת על קץ יחסיי עם הוויזרית וביקשתי פתח מילוט .

בינתיים אני לא רוצה לשמוע ממנה יותר , יחסי האימון שנבנו בעמל רב , קרסו .

לאחר זמן , כשהטראומה תקהה , ייתכן וארשה לה לחזור , אבל בתנאים שלי .

פסטה גאונית עם עגבניות ובורטה

מוקטנת 4

את המתכון ראיתי באחד מגילושיי הרבים ב Pinterest.  האתר שנותן תחרות לגוגל . מיד אימצתי את  הרעיון הגאוני והבנתי שיש כאן כר נרחב לפרשנות . ניתן ליישם עם כל מה שרוצים , רק חשוב להקפיד על היחס בין הפסטה למים .

תחשבו על זה , שמים הכל בסיר אחד וזהו , מוסיפים את הטופינג שרוצים אחרי הבישול .

אני לא אומרת שזה מחליף פסטה שבה הרוטב מתבשל לאיטו ומצטמצם לדרגת שלמות ואז הפסטה
מצטרפת אליו .

אבל תאמינו לי שמתקבלת מנה מעולה שגורמת לכל בלוטות הטעם להתמוגג .

זמן הכנה :10 דק'

זמן בישול: 10 דק'

סכ"ה : תעשו חשבון

מה צריך למנה הגאונית הזו:

2 מנות סופר נדיבות או 3 רגילות

  •  
  • 300 גר' ספגטי
  • 2 חופנים של עגבניות שרי  בצבעים שונים , אם אין אז אדומות מספיקות בהחלט או 3 עגבניות רגילות קטנות. חתוכות לחצי לעגבניות
    שרי  , ולארבע לעגבניות הקטנות.
  • 4 שיני שום קצוצים.
  • 1/4 – 1/2 פלפל צ'ילי גרוס (לא חובה) אך הוא  בהחלט משדרג את המנה.
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כוסות מים + 1/2 אם צריך למי שאוהב יותר רוטב , אני לא הוספתי.
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • גבינת בוראטה טרייה או מוצרלה  להגשה או אפילו ריקוטה טרייה .
  • בזיליקום להגשה.
  • 20 גר' גבינת פרמזן מגורדת להגשה.

איך עושים:

שמים את הפסטה בסיר רחב שיאפשר לכל הפסטה להיכנס מבלי לשבור אותה.

מוסיפים את השום קצוץ , העגבניות , שמן הזית , מים והצ'ילי .
מוקטנת 2

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה , בוחשים מידי פעם , ומועכים מעט את העגבניות שיוציאו את המיצים שלהן החוצה.

כשהמים  כמעט נגמרים , מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס .

מוודאים שהפסטה אל דנטה , ז"א בדיוק הרגע שבו היא נשארת מוצקה מעט ולא הופכת לסמרטוטית .

מוקטנת 1

מוציאים מיד לצלחות הגשה , מפזרים את גבינת הפרמזן  , קורעים למעלה את הבוראטה (שבשבילה נסעתי עד לביצרון)  , או מוצרלה או ריקוטה טרייה.

מוקטנת 7
מקשטים עם עלי בזיליקום קטנים ורעננים .
מוקטנת 4

אם חסר מלח , תוסיפו .

עוד אחת וזהו...
עוד אחת וזהו…

ספרו איך היה , תעשו לייק, שתפו , רק אל תשאירו אותי כאן לבד:-))

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

12 תגובות

    1. ליאורי
      יש בוראטה טרייה שבטריות ומהממת , יש ריקוטה טרייה ומלא דברים טובים .
      אחלה טיול …
      תהני
      חיה

    1. ליאורי
      יש בוראטה טרייה שבטריות ומהממת , יש ריקוטה טרייה ומלא דברים טובים .
      אחלה טיול …
      תהני
      חיה

  1. הבוראטה בפייסבוק שיגעה אותי 🙂 המנה נראית נפלא.
    אני מאלו שלא סומכים על אף אחד, כולל לא הוייזית (אצלי הוא דווקא ווייז) ואם יש לי מסלול שאינני מכירה, אני דואגת לחרוש קודם בעזרים אחרים, הוויז הוא אמצעי אחרון מבחינתי.
    בעלי היקר הוא מאלו שסומכים על הווייז לחלוטין ונסע פעם מביתנו שבבנימינה לעמק חפר דרך כביש 6! משום שכך הנחה אותו הוויז, נסיעה של מקסימום 25 דקות (כולל פקקים באמצע חדרה) ארכה לו למעלה משעה עם תשלום לכביש 6.

    את כותבת נפלא כתמיד.

    מועדים לשמחה,

    מגי

    1. מגי יקרה
      הבוראטה אכן משגעת , אני אוהבת אותה גם כמו שהיא , על לחם ,ולא אכפת לי מאלפי הקלוריות :-))
      אני מאלה שסומכים על הוויזרית , אבל כמו בכל חברות ,יש רגעי משבר, חה …
      תודה יקרה על המחמאות
      חג שמח שיהיה

  2. מתכון פצצה קל טעים .
    הכי אהבתי את הסיפור על הווייזית שלך…
    תני לה עוד צ'אנס …לא הורסים מערכת יחסים על סטוץ אחד.
    חג שמח .
    אלי

    1. אלי
      הצחקת אותי :-))
      יש מן הצדק במה שאתה אומר.
      המתכון אכן מדהים , הוא נוסה אצלי כמה פעמים לפני שחרורו .
      תודה וחג שמח

  3. הי ומועדים לשמחה .בדרכ אני מכינה למשפחה חב ספגטי וזה מספיק. אז לחבילת ספגטי 500 גרם מה כמות המים חמש כוסות?
    תודה ונהנית מהאתר ומה מתכונים בדרכ לא מגיבה….כאן אני סקפטית האמת אבל ננסה את השיטה…לפעמים צריך קיצורים,

  4. הי סימה
    נראה לי שצריך 6 כוסות , תנסי ואם תראי שהמים נגמרים והפסטה לא מבושלת, תוסיפי עוד מים רותחים.
    אין לך מה לחשוש , המתכון מצוין ואני ניסיתי אותו מס' פעמים , לפני שפרסמתי .
    כיף לי שאת מגיבה ותודה .
    שיהיה חג שמח יקירה
    חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *