אוכל שממלאים בו אוכל אחר , צריך את הזמן שלו .
באופן הגיוני כשלוקחים שני מצרכים שונים וממלאים אותם אחד בשני , צריך לתת להם את הזמן להתחבר . להבין את החיבור שלהם .
כשרוצים להכניס בשר וגם אורז , או רק אורז לתוך פלפלים , קורים כמה דברים .
בהתחלה החיבור הזה של הבשר , האורז וכל מה שעוד שמנו שם .
אחר כך לוקחים את התערובת הזו שיכולה בעצם להיות כמו שהיא ומכניסים אותה למשהו אחר , במקרה הזה , פלפלים.
כדי שיקרה החיבור הנהדר הזה ביניהם , אנחנו צריכים להניח להם להתבשל במיץ שלהם .
כך שהפלפלים על טעמם המריר – מתקתק , ירככו את טעמם באמצעות מיצי הבשר , עשבי התיבול והתבלינים .
לכן זה לא מאכל מהיר הכנה , מלאתי , בישלתי וזהו .
זה סוג אוכל שמתיידד קודם בבישול קצר ואחר כך עובר לתנור .
בתנור בחום לא גבוה , קורים דברים נפלאים : הבשר מגיר את המיצים שלו לפלפלים והם מצידם מתרככים ונוצרת בהם מתיקות .
אני אוהבת לאפות את הפלפלים לפחות שעה וחצי בחום לא גבוה .
סיר מכוסה . ברבע השעה האחרונה , מסירה את המכסה , מעלה טמפרטורה ונותנת לכל התבשיל להשחים מעט .
פלפלים ממולאים של אמא
הפלפלים האלה לקוחים מהמטבח העשיר ומלא הטעם של אימי היקרה זכרה לברכה .
אני קצת שיניתי והוספתי מטעמיי .
מה צריך:
- 6-8 פלפלים בשלל צבעים , לא גדולים .
אפשר גם 3-4 עגבניות מרוקנות , משאירים מכסה , את תכולת העגבניות קוצצים ומוסיפים לתערובת המילוי .
1/2 ק"ג בשר טחון
1/4 מצרור גדול של עשבי התיבול הבאים:פטרוזיליה ,כוסברה ,שמיר . שטופים
3 ענפי נענע מופרדים מהעלים שטופים . כדאי מאד לייבש את עשבי התבלין לפני הקיצוץ שלהם ,במגבת נייר .
עלי סלרי מליבו של סלרי עלים , שטופים , חלקם קצוץ וחלק נשאר בשלמותו .
1 כוס אורז , שטוף , מושרה לחצי שעה. ומסונן היטב (אנחנו לא רוצים נוזלים מיותרים בפלפלים שלנו) .
2 בצלים גדולים קלופים .
3שיני שום שלמות.
5 כפות שמן זית+ 2 כפות
מלח לפי הטעם , כך גם פפריקה חריפה ומתוקה .
2 כפות גדושות רסק עגבניות מאיכות טובה .
מיץ מ1/2 לימון
1 כפית סוכר.
מכינים:
מתחילים בהכנות מקדימות :שטיפה ויבוש וקיצוץ של עשבי התיבול.
שטיפה , השריה וסינון האורז .
ריקון הפלפלים , משאירים את המכסה עם קצת גבעול , כי זה יפה .
קוצצים את הבצלים דק , מעבירים למחבת רחבה , עם שמן הזית ומטגנים עד להזהבה קלה
בקערה מניחים את הבשר הטחון , האורז , הבצל המטוגן , עשבי התיבול והתבלינים .
מערבבים היטב . אם החלטתם לצרף גם עגבניות, זה הזמן להוסיף את תכולתן לתערובת הבשר .ממלאים את הפלפלים מבלי לדחוס את המלית . שמים מעל את החלק העליון .
בסיר רחב מסדרים יפה את הפלפלים , תגוונו באופן בו אתם מניחים את צבעי הפלפלים.צריך לצופף את הפלפלים כך שישארו זקופים ולא יפלו אל הרוטב .
את העגבניות אם החלטתם . ואת שיני השום בשלמותם .
רוטב:
בקערית מערבבים את רסק העגבניות , מיץ הלימון , תבלינים בדיוק כמו אלה ששמנו במלית הבשר .
מלח ומיץ לימון .מוסיפים כ-2 כוסות מים . מערבבים היטב ויוצקים לדפנות הסיר , כך שלא יהיו מים בתוך הפלפלים .
המים צריכים להגיע למחצית גובהם של הפלפלים .
מסדרים למעלה כמה עלים של סלרי וגם נענע אם רוצים . מזליפים את 2 כפות שמן הזית .
מחממים תנור לחום של 180 מעלות .
מעבירים את הסיר לבישול על הגז , להבה לא גדולה למשך 20-30 דק'.
מעבירים לתנור מכוסה למשך שעה עד שעה וחצי .מסירים מכסה , מעלים טמפרטורה ל 200 מעלות למשך 15 דק' נוספות עד שהפלפלים מזהיבים מאד .
בתיאבון
3 תגובות
כל כך יםה וברור. אנסה גירסא ללא בשר טחון. אפשר רק על הגז ?