חזרתי מזמן מיפן והיה מד-הים !!!!
את ליבי השארתי שם ביפן , את געגועיי לקחתי איתי .
בדרך כלל געגועים מחזירים אותי חזרה , אלא שהפעם אני לא כל כך בטוחה שגעגועים יספיקו , ואולי אני צריכה לגייס עוד כל מיני דברים אחרים .
את הגעגועים אני מתרגמת לאוכל , כי זה הכי קל לי והכי מחזיר אותי לשם .
חזרתי גם עם קונטיינר של מצרכים למזווה , אותם אני מנהלת בקפידה .
בינתיים אני ממציאה מתכונים עם ניחוח יפני , מאלתרת , מחפשת אוכל שיזכיר לי את שם .
הבאתי מיסו , לא סתם מיסו , אלא כזה שמתהדר במורשת ובדרכי הכנה עתיקות יומין .
הם גם שמחים בעובדה שאהרוני וגידי (גוב) היו אצלם ואפילו הם מככבים בתוכנית שלהם.
קניתי כמובן ואני משתמשת במיסו הזה במשורה ובמתכונים ממש שווים .
המתכון הזה בהחלט מביא איתו סוג של פרשנות לאוכל יפני , אך טעמיו העדינים המינימליסטיים , הם סוג של מחווה לאוכל שפגשתי שם.
- מה צריך:
6 שוקיים או כרעיים של עוף
לחילופין בלוק טופו של 200-400 גר' חתוך לקוביות בינוניות .
מלח , פלפל שחור
3 כפות שמן לטיגון
1 בצל בינוני חתוך בינוני
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל צ'ילי חריף (אופציונלי) קצוץ דק.
500 גר' פטריות טריות מכל מיני סוגים , אפשר רק שמפיניון , אני הוספתי גם שיטאקי , שימאג'י ופטריות יער , הכל חתוך לפיסות בגודל בינוני (לא קטן)
1-2 כפות משחת מיסו בהירה או כהה ובהתאם לכך יהיה צבע התבשיל כהה או בהיר.
2 כפות מים
1 פחית חלב קוקוס או קרם קוקוס , קרם קוקוס יעניק יותר סמיכות .
להגשה בצל ירוק קצוץ .
ניתן להגיש עם אורז לבן, אורז מלא , קינואה
איך מכינים:
מייבשים את העוף עם נייר סופג
מתבלים את העוף עם מלח ופלפל
מחממים את השמן במחבת non stick
מטגנים את העוף משני צידיו עד שמזהיב , אם משתמשים בטופו , שאגב יוצא אפילו יותר טעים מעוף , חותכים לקוביות בינוניות , טובלים ב1 כף סויה , אחר"כ בקורנפלור ומטגנים.
מוציאים לצלחת על נייר סופג.
אם יש עכשיו יותר מידיי שמן , מוציאים מעט .
מוסיפים למחבת את הבצל , שום , ג'ינג'ר ופלפל צ'ילי אם בחרתם גם בו.
מטגנים כ5 דק' על להבה בינונית עד שמזהיב מעט והריח קצת משגע אותכם .
עכשיו הזמן לפטריות , מוסיפים אותם למחבת ומטגנים כ5 דק'.
מנמיכים להבה , מערבבים את המיסו עם מים ומוסיפים למחבת.
אחרי שהמיסו מתערבב , מוסיפים את החלב/קרם קוקוס.
מחזירים את העוף לסיר .
מוסיפים מים עד לגובה 3/4 של העוף , מנמיכים להבה ומבשלים עוד 40 דק' או עד שהעוף רך .
אם בחרתם בטופו , מספיק בישול של 20 דק'.
כמובן שניתן להוסיף מלח , או אולי פלפל לבן טחון .
מגישים עם התוספת שבחרתם ובצל ירוק בצד , או לפזר למעלה .
טעים מאד ומיוחד במינו בטעמיו העמוקים והעדינים , חרפרפים מעט .