טבעוני

סלט קינואה ירקות והרמוניה

פעם בשבוע אני שמה פעמיי אל נטף היושבת גבוה , בינות ההרים הסובבים אותה .
חולפת על פני אבו גוש , אל הכביש המתפתל מעלה .
מתבוננת אל ההרים הסובבים , אוהבת את הקימורים שלהם ואת גווני החום .
אף פעם לא  ידעתי שלצבע החום יש כל כך הרבה תתי גוונים .


 

אוהבת את האופן שבו ההרים סוגרים על  הישוב מייחדים אותו מהשאר .
יש בזה תחושת בטחון  ושלווה .
כשאני מגיעה להילה ביתי, לרוב אני מוצאת אותה עומלת על הכנה של מנה טבעונית .
אני קוראת לזה היום הטבעוני שלי .
הפעם היה זה סלט קינואה , צבעוני  , טעים , כזה שאי אפשר להפסיק לאכול.
ישבנו לנו , אוכלות, מפטפטות , ההרים מקיפים מסביב .
פיסה של שפיות אני קוראת לזה .

סלט הקינואה של הילה

מה צריך?

ההכנה:

מבשלים את הקינואה עם המים וחצי כפית המלח .
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים עד שהמים נספגים לגמרי  , מפוררים /מאווררים עם מזלג .
קוצצים מעט את עשבי התיבול .
מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים , טועמים , בודקים אם חסר משהו , מאזנים טעמים .
הסלט הזה יש לו המון טעמים , מלוח , קצת חריף , רענן בזכות המלפפונים ועשבי התיבול , ופריכות הנובעת מהצנוניות והשקדים .
נשמר מצוין במקרר עד 3 ימים .
אפשר וכדאי לא להוסיף את כל השקדים , אם לא מתכוונים לאכול הכל באותו יום .
הסלט הזה הכי טעים בטמפרטורת החדר .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *