מרקים

מרק של כל טוב….

קמצוץ מזה , חופן מזה. זה סוג הבישול שתמיד ייחלתי לו. אבל מעולם לא הייתי טובה בסוג הבישול האקראי הזה.. של לקחת כל מיני חומרים ובמטה קסם ליצור ארוחה. אני זקוקה לתכנון : לדעת מה אני רוצה להכין , להבין בהיגיון מה הולך עם מה, להרכיב ארוחה שיהיה בה , איזון נכון של טעמים , נושא אחד שעובר כחוט השני לאורך כל הארוחה.

לבדוק את המזווה , להרכיב רשימת קניות. הכי חשוב .. לבשל לפי מתכון!!

כשהמתכון הופך להיות יותר מוכר לי , אני מרגישה חופשיה לשנות את המרכיבים , להוסיף ולגרוע לטעמי.

כל זה נכון עד שגיליתי את עולם המרקים. כמובן שכל חיי אני מכורה למרק , וחושבת שזה אחד מסוגי המאכלים הכי מנחמים שיש.

מכל סוגי האוכל שניתן לבשל במטבח , מרק הוא אחד מסוגי התבשילים שמאפשר לכל אחד להיות קוסם , וליצור מכלום כמעט , קדירה נפלאה.

לאחר ששוחררתי מחבלי "עקבי אחר ההוראות" ויצאתי לחופשי… גיליתי את הכיף בלהכין מאכל באופן ספונטאני. לקחת חומרים שיש לי , להבין את הטעם הסופי שאני רוצה להעניק למרק ומשם לאלתר ובכל פעם ליצור מרק חדש.

לפעמים אני משתמשת בציר , אם אין לי ציר , אז רק מים. כל ירק כמעט בא בחשבון, אין סוף צירופים של קטניות ודגנים , תבלינים ככל העולה על דעתי . כך בכל פעם אני יוצרת מרק שנושא את החותמת שלי ושל טעמי.

אני נותנת לעונות השנה ולמצאי בשוק לגרות את חושי . אני רואה את הירק כשהוא בשיאו , עוד כשכל רגבי האדמה עליו . יודעת בדיוק איך אסיר בעדינות את האדמה ואחשוף את הירק במלוא תפארתו . אקלוף אותו בעדינות , נותנת לריח ולצבעים למלאות את חושיי.

כל לגימה מהמרק , מזכירה לי את חסד האדמה….

מרק של כל טוב…

מצרכים:

אז כמו באלתורים.. אתם יכולים למעשה להשתמש בכל ירק.
למרק הזה השתמשתי ב:

  • 2 סלקים חתוכים לקוביות
  • 2-3 קישואים , זוקיני , צהובים , מנומרים , מה שאני מוצאת. קישואים אני אף פעם לא מקלפת . הקליפה שומרת על הירק שיהיה קראנצ'י.
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות.
  • 2 פרסות (כרישה) תמיד! קצוצות .
  • 1 שורש פטרוזיליה , לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות.
  • 1 שורש סלרי , לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות.
  • 2 עגבניות ,לא קלופות , חתוכות ל4
  • חתיכה דלעת , חתוכה לקוביות גדולות.
  • 1 בטטה , קלופה וחתוכה לקוביות.
  • 2 תפוחי אדמה , קלופים וחתוכים לקוביות.
  • מספר ענפי תימין. ( להוציא לאחר הטיגון הראשוני)
  • 1 בצל גדול , קצוץ דק.
  • לפעמים אני מצרפת גם 2-3 שיני שום קצוצות.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 1/2 כוס גריסים שעועית לבנה או אחרת עדשים כתומות או שחורות….
  • 25 גר. חמאה. לא הכרחי , אך מעניק טעמים נוספים . אם לא שמים חמאה , מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.
  • מלח , פלפל שחור בנדיבות תבלינים אחרים…
  • 1 כף גדושה אבקת מרק טוב . תראו שעוד תהיה חזרה בגדול לעניין אבקת מרק העוף.
  • חופן שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק.

כמובן שאפשר להוסיף ולהחסיר מהרשימה שהיא רק בגדר המלצה..

ההכנה:
מניחים את הבצל , הפרסה , והשום בסיר רחב. מוסיפים שמן זית וחמאה ותימין ומזהיבים.
מוסיפים את הסלרי ,ושורש הפטרוזיליה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את שאר הירקות , מטגנים ומערבבים היטב.

מוסיפים את הדגן או הקטניה שבחרתם. אם בחומוס או שעועית אנו עוסקים, כדאי לבשל למחצה במים , בנפרד , ורק אז להוסיף למרק.
מבשלים עד שרך , אך לא סמרטוטי . מתבלים .
מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה , שנייה לפני תום הבישול.


סיר גדול שיעשה לכם חם בבטן ובלב

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. תודה על המחמאה..
    העלים הם אכן עלי הסלק , אותם קניתי עם הסלק שמחובר אליהים:-)) בשוק האיכרים בנמל תל אביב… מומלץ מאד , אם טרם ביקרת.
    חיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *