מרקים

מרק עוף ותירס בניחוח אסיאתי.

את המרק הזה גיליתי בספר הנפלא של מיקה שרון שנקרא "מיקה – תל אביב".
הספר הזה הוא מסע מרתק בנבכי הבישול בנוסח פיוז'ן ,אבל לא רק. ניסיתי מספר לא מבוטל של מתכונים מתוך הספר ,אני יכולה להעיד על אפס כישלונות ומקסימום הצלחות.
אני קוראת בספר (כמו בכל ספר בישול) כמו שאני קוראת בספר מרתק אחר ,בסקרנות ,גילוי ,התלהבות….
ובמקרה הזה בשקיקה להכין כל מתכון ומתכון (טוב כמעט ).
יום אחד אחרי סדרה ארוכה של הכנת מאכלים מהספר שהיו מדהימים ,הרגשתי צורך לדבר עם מיקה שרון ,הרמתי טלפון ל"ליברה"
המסעדה של מיקה וביקשתי לדבר איתה ,הבעתי את התלהבותי מהספר ואת תודתי. היא שמחה מאד כשבקשתי לסיים היא שאלה :זהו?
השבתי שכן ,רק רציתי להגיד תודה…:)
בכל מקרה , המרק הזה לקוח מהספר ,הוא עדין מאד בטעמיו ,טעם של מרק עוף אסיאתי. את הטאץ' הסופי בהגשה נותנים הכוסברה הקצוצה,מגע של פלפל צ'ילי קצוץ ובצל ירוק .אני מוסיפה גם טיפה שמן שומשום. מרק טעים ביותר!!!
כדאי מאד להשתמש בתירס טרי ,שנשאר פריך וקראנצ'י לאחר הבישול. עכשיו ניתן להשיג תירס טרי ,יפיפה ורענן.
אם אתם לא מחובבי מרק בקיץ ,רוצו להכין עכשיו ,למרות שלדעתי הוא מסוג המרקים הקלילים שלא בהכרח נשארים שטופי זיעה אחריו .
טוב ..אולי מהפלפל צ'ילי דווקא כן.


מצרכים:

  • 1 עוף שלם (אני השתמשתי ב1 קג' כנפי עוף).
  • 2 גזרים.
  • 1 בצל.
  • 1 ראש סלרי מקולף ונקי עם הגבעולים .
  • 1 שורש פטרוזיליה (תוספת שלי).
  • 2 כרישות ,אני חותכת את הכרישות באמצע כדי לשטוף את כל החול והבוץ שמסתתר שם בין העלים.
  • 2 שיני שום שלמות.
  • פיסה של שורש ג'ינג'ר.
  • 1 גבעול למון גראס שבור קצת בחלקו התחתון (לשחרר טעמים).
  • 2 עלי קפיר ליים. (חנות תבלינים).
  • 2 כפות מיץ לימון טרי.
  • 1 כפית סוכר.
  • מלח לפי הטעם.
  • 4 קלחי תירס טריים או 2 כוסות גרגירי תירס קפואים.


להגשה:

  • 2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק.
  • 1/4 חב' כוסברה קצוצה דק.
  • 1/2-1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק.
  • אני הוספתי טיפה שמן שומשום .

ההכנה:

שוטפים היטב את העוף והירקות ושמים אותם בשלמותם בסיר רחב וכבד.
מוסיפים את השום ,למון גראס ,ג'ינג'ר ועלי הכפיר ליים.
מכסים בהרבה מים ,מתבלים במלח וסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
מבשלים כשעה וחצי. מסירים את הקצף שצף על המרק כל הזמן.
מוציאים את העוף מהמרק ,מקררים מעט (לא הכרחי להיכוות) ,מסירים את הבשר מהעצמות וחותכים בידיים לפיסות בינוניות ומניחים בצד.
אם משתמשים בתירס טרי,מסירים את הגרעינים מהקלחים בסכין חדה.
מסננים את המרק לקערה,ומחזירים לסיר (או לסיר נקי אחר).מביאים לרתיחה.
מוסיפים למרק הצלול את התירס ומבשלים כ -10 דק'. מחזירים גם את העוף. (כדי להיות נאמנה למקור ,מיקה ממליצה להניח בהגשה את העוף בכל צלחת ועליו לצקת את המרק ושאר התוספות).
מוסיפים עוד מלח אם חסר.
בהגשה:
מחלקים את המרק בקעריות ומוסיפים לכל קערית ,בצל ירוק , כוסברה, וצ'ילי.
אני מגישה קצת אחרת :מניחה את כל התוספות בקעריות קטנות ,את המרק במרקייה ,שמן שומשום על השולחן וכל אחד לוקח לפי רצונו.

ולנושא אחר :בזמן שטרחתי על המרק (יום העצמאות) ,משקיפה אל הים מידי פעם ,נרגעת ומתמלאת שלווה מהמים הכחולים. שמעתי את רעש המטוסים חולף ,רצתי למרפסת ,מתמלאת התרגשות למטס המטוסים (קטן אומנם ) אבל כל כך סימלי ליום העצמאות.זמן קצר אחר כך עבר המשט אותו הקדימה צפירת הספינות המתקרבות…. התרגשנו מאד!!
אני חושבת שהשיר הזה קשור בקשר חזק ליום העצמאות שצמוד לו כל -כך ליום הזיכרון:
כבר שנה לא הרגשנו איך עברו הזמנים בשדותינו…
אך נזכור את כולם ..יפה הבלורית והתואר…
כי רעות שכזו לעולם לא תיתן לכולנו לשכוח….

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

5 תגובות

  1. נהניתי לגלות את הבלוג בעכבות חיפושי אחר מרק תירס אסייתי
    כייף של כתיבה, צילומים, וכמובן המתכונים!
    תודה רבה!
    אריאל

  2. ואו! איזה מתכון מדהים- במיוחד ההגשה הסופר מסורתית בצלחת האשכנאזית הזאת – ממש לוקח חזרה לבישול של סבתא- רק שהתירס והצ'ילי מוסיפים את הטוויסט החדשני 🙂 נשמע אחלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *