תותים לא נמצאים ברשימת ההי ליסט שלי .
זהו אמרתי את זה ועכשיו אני יכולה לנשום לרווחה , האמת יצאה לאור !!! ואני בטוחה שאני מחוץ לקונצנזוס בעניין הזה .
אני אוהבת להסתכל עליהם ,אני ממש אוהבת להתבונן מהיכן הם צומחים , הם יפים , כמעט הכי יפים , חוץ מפטל כמובן .
אני יכולה לשטוף כמויות של תותים בשביל אחרים , מבלי שיעלה בי הרצון אפילו לטעום .
אני יכולה לעטר אותם בקצפת , גם בלי לטעום !!
כל זה נכון , עד למאפים .
קרוסטטה של תותים , אני מתעלפת .
תותים בתוך עוגת גבינה או קצפת ,
אני מתמוטטת .
פאי תותים , אני מתנפלת .
ריבת תותים , הכי מושלמת .
טוב הבנתם את הסטיה הלא ברורה .
יש משהו בתותים שמשתלב נהדר עם אפיה , הם מצטמקים קצת , לטובת הנוזלים שהם מוציאים אל המאפה , חמצמצים מתוקים כאלה , כאילו את כל השלם שלהם הם צמצו לכדי נוכחות מאד מזוקקת .
מאפינס תות זה כבר סיפור להתמכרות .
יש עוד המון תותים בשוק במחיר נהדר , אתם חייבים , פשוט חייבים לנסות את אלה לפני שהעונה נגמרת .
מאפינס תות מושלמים
כאן באמת מצמצמים את טעמם של התותים , ומפיקים מהם את המקסימום בעזרת אפייה , בהתחלה רק של התותים עצמם .
הם מתכווצ׳צ׳ים קצת והרוטב מסמיך סביבם , לוקח לתוכו את המיטב של התות .
אחר"כ מחביאים אותו בין שתי שכבות של בצק , ומעטרים גם למעלה בתותים ושולחים לאפייה .
בסוף האפייה מורחים כל מאפין ברוטב שהצטבר באפייה של התותים .
מתקבלים מאפינס רכים ופריכים עם נגיסות של תות .. מבלי להכביר במילים , פשוט הולכת לקחת עוד אחד ודי !!!!
מתקבלים 12 מאפינס מהכמות המצוינת במתכון
מה צריך:
לתותים הצלויים :
- 500 גר' תותים
1 כף דבש
2 כפות שמן , אם יש אז שמן זרעי ענבים , אבל גם כל שמן אחר יהיה בסדר.
1 כף חומץ בלסמי
קורט מלח
1 כף ליקר , אני שמתי גראנד מרינייר . - למאפינס:
- 1 כוס (100 גר') קמח שיבולת שועל , הכרחי למרקם של המאפינס
3/4 כוס קמח רגיל מנופה
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
30 גר' חמאה מומסת מעט
1/2 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
1/2 מיכל (100 גר') שמנת חמוצה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמנת מתוקה
ההכנה:
מחממים את התנור ל170 – 175 מעלות
מכינים תבנית מאפינס משומנת היטב
תותים:
שוטפים את התותים , מורידים עוקצים , מניחים במסננת , עד הגרת הנוזלים , זהו השלב הכי מקדים .
חוצים את התותים , מניחים בקערה ומוסיפים את החומרים לתותים , מערבבים בקלות , כדי לשמור על התותים שלמים .
מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה .
אופים עד שהתותים מגירים מיץ , כ-20 דק' , אך עדיין שומרים על מוצקות מסוימת .
מקררים מעט .
מאפינס:
מחממים את התנור ל200 מעלות צלזיוס
בקערה מערבבים את כל סוגי הקמחים , הסוכר , אבקת אפיה ומלח.
בקערית נפרדת , מערבבים את החמאה המומסת , שמן , שמנת חמוצה , תמצית וניל והביצה. מערבבים היטב .
מוסיפים לתערובת המצרכים היבשים ומערבבים היטב.
מקציפים את השמנת המתוקה (1/2 כוס) , ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול עד שמתאחד.
בעזרת כף מיוחדת או שתי כפות , מעבירים 1 ו1/2 עד 2 כפות לתבנית המאפינס .מחצית מגובה כל מאפין .
מסדרים מעל 2-3 חתיכות תות , תלוי בגודל .
ממלאים בעוד כף גדושה עד שתיים כל מאפין , מעל לתותים .
מניחים מעל עוד 2 חתיכות תות .
מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות צלזיוס .
אופים בין 20 – 25 דק' , עד שמזהיב
מוציאים מהתנור , בעזרת קיסם יוצרים על כל מאפין מעט חורים ומורחים מהזיגוג שנוצר בתבנית בעת אפיית התותים .
מקררים מעט ומוציאים בעדינות .
אין , אין לתאר עד כמה הם טעימים , רכים וממכרים !!!!
4 תגובות
שבית אותי 🙂
תענוג של תמונות ומתכון שנראה מושלם
תודה רבה מאד ❤️
תודה רבה ❤️
הכנתי.
נהדרים.
שיטה מצוינת לנצל תותים לא משהוא ולהפוך אותם למקסימום.
תודה.