מתוק

מאפינס קפה

דייטאנים ושאר מטיפי תזונה נכונה , ממליצים להתחיל את הבוקר בארוחה מאוזנת ובריאה .

מאחר ובריאותי חשובה לי ואני משתוקקת להיות אנרגטית וחדורת עשייה , אני מאזנת בקפידה את מה שאני אוכלת . אלא שבעוד אני טורחת על כל זה , אני משוועת לאיזה מאפה עם סתם קפה .

אני יודעת כל אותו זמן שלכל שבוע , יש סוף שבוע שבו אפשר לשחרר מכל מיני מנטרות בריאותיות . כך הופך סוף השבוע , לסוג של ארץ אחרת שבה הכל מותר .

מותר להסתובב כל היום עם טרנינג , גם ישן וסמרטוטי , אבל כל כך אהוב ומוכר .

אפשר ורצוי לא להתאפר , להסתרק ולצחצח שיניים (שומו שמיים)

אפשר לא לעשות ממש כלום כל היום

אפשר לבהות בכל מיני סרטים סדרות , במבט בוהה ומנותק

יש לי רשימה ארוכה מאד , אבל הבהרתי את כוונתי .

הכי חשוב : אפשר לאכול ה כ ל !!! כי לכל סוף שבוע , יש את השבוע שבא …

אני מתחילה את הבוקר עם קפה ועוגה כמו שאני אוהבת , וזה מרגיש הכי נכון ומדויק . אני לוקחת ביסים מדודים ומלאי עושר של קינמון וחמאה , וחושבת שהדברים הטובים שווים , רק אחרי ציפייה לקראתם , כך מעריכים אותם הרבה יותר ( הי , אני לא מדברת רק על אוכל …)

מאפינס קפה

המאפינס האלה באמת מאזנים בתוכם את כל מה שנאמר לעיל .

יש בהם שיבולת שועל ותפוחים , שזה ממש יופי ובריא . אבל גם קצת (ממש קצת) חמאה שזה פחות בריא , אבל סיכמנו שבסופי שבוע , מותר:-))
מתקבלים 12-16 מאפינס , תלוי כמובן בגודל השקעים.

אז מה צריך:

למאפינס:

  • 240 גר' קמח
  • 75 גר' שיבולת שועל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 85 גר' סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 מ"ל חלב
  • 110 מ"ל שמן
  • 2 ביצים גדולות
  • 260 גר' תפוח עץ מגורר ( בערך תפוח עץ גדול מאד)

לציפוי הקפה:

  • 2 כפות נס קפה מגורען
  • 4 כפות שקדים ללא קליפה טחונים דק
  • 4 כפות סוכר חום

מערבבים הכל

לשטרויסל:

  • 4 כפות חמאה רכה מאד
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כף נס – קפה מגורען.

מערבבים היטב בקצות האצבעות או במזלג , עד קבלת פירורים גסים

מימין השטרויסל , משמאל תערובת הקפה

הכנת המאפינס:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.
כמה אני אוהבת את המראה הזה…

מערבבים את החלב , השמן והביצים ומוסיפים אותם לתערובת הקמח . מערבבים קלות

מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים.

משמנים את תבנית המאפינס ( אפשר גם בעטרות נייר גדולות )

ממלאים את השקעים עד מחצית מגובהן.

מעל כל מאפין , שמים שתי כפיות מתערובת נס – הקפה והשקדים . מערבבים קלות בקיסם או סכין , כדי ליצור צורת שיש .

שמים מעל מחצית שנייה של תערובת המאפינס .

מצפים מעל , בתערובת השטרויסל , בערך 1 כף לכל מאפין .
אופים כ 20 – 25 דק' , עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *