מתוק

למי שלא יכול עם חלב : מאפינס בננות ונוטלה חלומיים.

פעם… כשהייתי אם צעירה , הכרחתי את בני לאכול אשל וגבינה.

אחות טיפת חלב אמרה שזה בריא והכרחי ואני הייתי עדיין צייתנית .

מאחר ובני לא הבין כלום בענייני צייתנות . הוא סירב , מחה , בקיצור כל מה שתינוק בן 9 חודשים יכול לעשות , שזה בעצם כלום…

כדי להסיח את דעתו , עמד מעליו אבי עם מצלתיים של מכסי סירים , אימי עשתה קולות ותנועות של אווירון , הילד פער את פיו בהשתאות , ואני מיהרתי להכניס לתוכו את המאכל שאמור להבטיח את בריאותו .

הזיכרון נצרב בזיכרונו , ונדרשו לו עוד מספר שנים לא מבוטל כדי להתאושש ולבסס את טעמו.

אני מכירה המון אנשים שלא רגישים לחלב ומוצריו , אבל פשוט לא אוהבים את הטעם . יש גם כאלה שרגישים לחלב מינקותם.

מתקפת השבועות שמבטיחה לנו עוד צמיג על המותניים , נוסף לאחרים שהתמקמו להם יפה בפסח , יום העצמאות….

מתקפה זו לא מותירה לי ברירה , אלא לחשוב על סובלי החלב .

להם אני מביאה יופי של מאפינס , עשירים ,יפים ורכים כמו ענן.

הצעת הגשה : לאכול ליד חוגגי החלב , ולא לנדב אף ביס :-()

מאפינס בננה , נוטלה ואגוזי לוז

צריך:

תבנית שקעים משומנת בחמאה . אני השתמשתי בתבנית עם שקעים בקוטר גדול , כל מאפינס היה ארוחה ממש . אפשר כמובן לבחור איזה גודל שתרצו.

  • 1 ו 1/2 כוסות בננות בשלות ומעוכות ( 3-4 בננות)
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס שוקולד נוטלה , לערבב היטב ,כדי לרכך את המרקם + 1/2 כוס לקישוט
  • 50 גר' חמאה רכה מאד , מומסת במיקרו ל10 שניות.
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ו1/2 כוסות קמח מנופה.
  • 1/3 כוס אגוזי לוז קלופים וטחונים + 1/2 כוס לא קלופים לקישוט ( את האגוזים טחנתי במטחנת הקפה) , יש להשיג אגוזי לוז קלופים בספייסס , שמחתי כשראיתי אותם , כי מי צריך את כאבי הראש של הקילוף?
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח

ההכנה :

בקערת מיקסר עם וו המתכת , שמים את הבננות , שמנת חמוצה , 1/3 כוס נוטלה , החמאה המומסת , סוכר , והביצים . מערבלים במהירות בינונית כ 2 דק' , עד שמתערבב היטב.

בקערה נפרדת שמים את הקמח , קמח אגוזי הלוז , הסודה לשתייה והמלח.

מוסיפים לקערת המיקסר , ומערבלים במהירות נמוכה . לא לערבב יותר מידי .

בעזרת כף גלידה , או שתי כפות , ממלאים את השקעים , בגובה 2/3 .

מניחים מעל כ1/2 כפית (אפילו פחות) משוקולד הנוטלה שהשארנו בצד.

מקשטים באגוז לוז אחד.

אופים בחום בינוני כ-12 -15 דק' , או עד שקיסם יוצא יבש.

מקררים כ-15 דק' ומשחררים מהתבנית.

הבננה בצירוף אגוזי הלוז והשוקולד הוא תענוג צרוף בכל ביס.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *