לכל בית יש את עוגת השוקולד, שעליה נשבעים שהיא הכי . הכי קלה להכנה והכי טעימה שיש , הכי תמורה יחסית למידת ההשקעה .
שלנו היא בדיוק כזו , אלא שהיא לא בדיוק שלנו ולא נולדה אצלנו במטבח . היא הגיעה אלינו לפני המון שנים ממשואות יצחק .
אמנון הביא אותה , טמונה בתבנית אלומיניום , עטופה בנייר כסף . מניח אותה באגביות על השיש .
כלום לא הכין אותנו לביס הראשון בעל הטעם השוקולדי העמוק , ולמרקם העוגה הרך , שרק משמש כבסיס לקרם המופלא .
נדנודים בלתי פוסקים , הביאו לחיקנו לבסוף את המתכון הנכסף .
שיפרתי אותו כמובן , אך לעולם העוגה הזו תיקרא בביתנו – העוגה של משואות.
בדרכ' ביס קטן מעוגת שוקולד , משאיר אותי מסופקת , טעם שוקולד עמוק ורמת סוכר סבירה , לא צריכה את כל העוגה בשביל התחושה הזו .
לא כך עם העוגה הזו , היא שייכת לקטגוריה , שאין דבר כזה , מספיק שוקולד .
עוגת שוקלד
מה צריך:
200 גר' שוקולד מריר (לפחות % 70 מוצקי קקאו)
4 כפות קקאו
- 2/3 כוס חלב או מים
- 3/4 כוס סוכר
שמים את כל המצרכים בסיר , ממיסים תוך בחישה , אך לא מרתיחים.
מוסיפים 200 גר' חמאה , חתוכה לקוביות גדולות . מכבים את האש ובוחשים מידי פעם עד שהשוקולד נמס .
מקררים מעט ומוסיפים 6 חלמונים ,אחד אחר השני תוך בחישה נמרצת .
(הערה : אם השוקולד חם ואנחנו רוצים להימנע מחביתה . לוקחים מעט מהשוקולד לתוך החלמונים , מערבבים היטב .כך אנחנו משווים את הטמפרטורה . ואז מוסיפים את כל החלמונים אל השוקולד ומערבבים היטב)
מפרישים בצד כוס אחת של קרם השוקולד .
לשאר השוקולד מוסיפים 1 כוס של קמח תופח ( שימו לב שעד עכשיו , לכלכנו סיר אחד וקערית אחת)
מקציפים את 6 החלבונים , ומוסיפים אחרי שהקצף מתחיל להיווצר 1/4 כוס סוכר . מקציפים לקצף יציב
מוסיפים את קצף החלבונים לשוקולד ומקפלים בתנועות עטיפה , כדי לא לשבור את הקצף .
אופים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ , או תבנית מרובעת בגודל 23X23 . יש כאן חשיבות לתבנית , ככל שהמסה בתבנית תהיה גבוהה , העוגה תתייבש פחות ותהיה יותר עסיסית.
אופים בחום של 170 מעלות בול 25 דק' . בודקים עם קיסם שהפירורים יבשים ומוציאים מהתנור . העוגה אמורה להיות מעט לחה.
כשהעוגה קרה מורחים את הקרם ששמרנו בצד.
2 תגובות
ריררת אותי מספיק בשעת צהרים זו
:-))