הקיץ חם ולח , מעורר בי חשק למאכלים צוננים .
כמו למשל סביצ'ה או קרודו נחים על מצע יוגורט קר , הם המאסט של הקיץ .
אלא מה , דווקא בקיץ , הדגים בורחים אל מעמקי הים , מפסיקים להתרבות .
החום מבריח אותם , והדייגים מכבדים את הטבע , וממעטים לדוג . שומרים על איזון .
זו לא שעתם של הפלמידות , והאינטיאס שכה אהובים עלי , מתאימים כל כך לנתחים דקים ושקופים .
שעתם של אלה תגיע בבוא הסתיו .
בינתיים אני קונה לוקוס לבן . לא גדול מידיי .
את חלקו פרסתי דק כמו שרציתי.
את השאר שידכתי עם פסטה , פסטה ודגים הם שידוך טוב לימי הקיץ .
אני מצרפת לזוג הזה , עגבניות נהדרות של קיץ . ופלפלים חריפים שהם לוהטים כמו הקיץ .
ההכנה פשוטה ומהירה , ותוך 20 דק' יש לנו מנה עם אופי של המטבח הדרום איטלקי .
מטבח פשוט שדומה למטבח שלנו .
פסטה עם דגים ועגבניות
את הפסטה הזו אפשר להכין גם עם סרדינים מפולטים , או פירות ים., אפשר גם שילוב של פירות ים ודגים .
אני אוהבת חריף , אבל כמובן שאפשר למתן . או לילדים בכלל בלי .
מנה עזת טעמים טעימה מאוד , ופשוטת מרכיבים .
- מה צריך :
3 – 4 מנות
500 גר' פילה לוקוס או דג לבן אחר ללא עור ועצמות .
4 שיני שום גדולות
1 פלפל חריף חתוך לטבעות (אפשר כמובן פחות או בכלל לא)
2 פילטים של אנשובי
1 כף צלפים
5 כפות שמן זית
מלח ,פלפל שחור גרוס
6 גבעולים של בזיליקום , מופרדים מהענפים.
קופסה של עגבניות שלמות מקולפות , או קופסה של עגבניות מרוסקות .אני אוהבת את של mutti
400 גר' פסטה ( ספגטי)
ההכנה :
מכינים את כל החומרים מראש .
מעמידים סיר מים לרתיחה .
חותכים את הדג לקוביות של ביס, בערך 2 ס"מ . קודם רצועות עבות לאורך ואחר"כ קוביות לרוחב.
אם קניתם עגבניות שלמות שאני מעדיפה , חותכים לקוביות .
אם רוצים עגבניות טריות , חותכים לקוביות ואז ההכנה משתנה , כי יש צורך לבשל את הרוטב ללא הדג .
רק שהרוטב מוכן מצרפים את הדג.
פורסים את שיני השום לפרוסות דקות .
שוטפים ומייבשים את הבזיליקום .
מחממים מחבת רחבה ועמוקה מספיק ( סוטאז' )
שמים את שמן הזית , השום , פלפל חריף , אנשובי , מטגנים כ דקה , נזהרים לא לשרוף .
מוסיפים את הדג , טיגון קצר מאוד , כדקה .
מוסיפים את העגבניות , הצלפים , ומחצית מהבזיליקום קרוע ביד .
מתבלים , במלח , זהירות בגלל האנשובי , פלפל שחור גרוס.
נותנים לחומרים להתאחד עוד שתי דקות .
בינתיים המים מבעבעים להם בנוחות בסיר , אנחנו זורקים פנימה כף גדושה , מלח .
מצרפים את הפסטה לסיר ומבשלים עד לאל דנטה .(לוקחים ספגטי אחד ובודקים שהוא רך , אבל עדיין שומר עעל נגיסות )
מוסיפים חצי כוס מים מסיר הפסטה לעגבניות והדגים . אם אתם אוהבים יותר רוטב , תוסיפו יותר מחצי כוס.
מעבירים את הפסטה המסוננת למחבת הדגים .( לא שוטפים את הפסטה במים קרים !!!! )
מערבבים היטב , מוסיפים את שאר הבזיליקום ,בודקים שיש מספיק מלח . מבשלים יחד עוד דקה לאיחוד טעמים .
מגישים , רצוי ליד יין רוזה קר לימי הקיץ החמים .
זו מנה שאני מבטיחה שתהיה קבועה אצלכם בבית .