האושר אצלי מצטיין בחמקמקות שלו ובאופן שהוא מפתיע אותי .
לפעמים אני יודעת שזה היה רגע מאושר , רק אחרי שהוא חלף .
אבל לא אחת כמוני , תניח לו לחלוף ככה סתם . אני מתרפקת עליו ומשחזרת אותו לפרטים עד שהוא מתמוסס .
לפעמים אני יודעת שזה היה אושר , רק אחרי המון זמן .
לעתים אני מרגישה בו בזמן שהוא מתרחש . אז אני מתבוננת בו היטב , נעשית שקטה וקשובה לכל הדקויות שלו .
חורטת אותו היטב בכל נים , כדי שאוכל לפרק אותו לפיסות קטנות של רגשות אחר כך .
האושר בא לי בכל מיני צורות , אין צורה אחת עדיפה על השנייה , אני לא בוררת רגעי אושר .
לפעמים רגעי האושר , הם סתם סוג של שקט שמתיישב לי בלב .
לפעמים זה האור שנשבר על גלי הים , ואני מבחינה בו לרגע כשאני חולפת למשהו אחר בכלל .
לעתים זה מזג האוויר שמביא אתו , כל כך הרבה הבטחות ותחושת חופש חדה וברורה , עד שאני מוצפת כולי .
לפעמים זה חודש מאי , שהוא בכלל החודש האהוב עלי . הוא השער שבין החורף לקיץ , בין הקדרות לאור .
הדובדבנים בשלים פירות היער מתחילים להגיח מהוססים , אך טעימים כל כך , השבוע ראיתי פטל צהוב ותותי בר זעירים ומתוקים . מאחר וזמנם של הדובדבנים קצר , אני מתחילה להתרגש מהמחשבה כמה דברים אני צריכה לעשות איתם , לפני שייעלמו . זה ממלא אותי בציפייה ובאושר .
דובדבני וישניאק החמצמצים כבר כאן , מהם אני אכין ליקר וריבות ועוגיות ממולאות .
אושר.
מאפים של דובדבנים
את אלה לימדה אותי רבקה לפני הרבה שנים . רומניה נמרצת וקטנת קומה . כל הזמן אצה , רצה .
דיבורה מהיר ופניה מחייכות כל הזמן .
היא כמובן לא נתנה מתכון מדויק , אני הייתי צריכה לחבר את שברי המילים לכדי מתכון . בסוף יצא נהדר ואומץ אצלנו בבית לנצח לעונת הדובדבנים . אל תתפשרו על אלה בצנצנת וגם לא קפואים . לכו על הטריים , וישניאק שכבר הגיעו נהדרים לזה בגלל חמיצותם . אבל כל דובדבן יתקבל כאן בברכה .
המאפים האלה מלמדים אותנו על התמדה וסבלנות , כן צריך להדק כל אחד , כן צריך ללטף ולחפון , להניח כל מאפה במקום המיועד לו . הסבלנות וההתמדה מביאים איתם גם פיצוי . ביסים קטנים של אושר , כל ביס עם טעם חמאתי של בצק רך ואפוי במידה ומיץ דובדבן מתוק שניתז הישר לתוך הפה .
לבצק:
מה צריך:
60 גר' שמרים לחים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב קר
1 שמנת חמוצה
2 כפיות מיץ לימון
3 חלמונים
5-6 כוסות קמח
300 גר' חמאה
איך:
את השמרים ממיסים במעט מים חמימים , 1/2 כפית סוכר+ 1/2 כפית קמח .
מערבבים
ומניחים לתערובת השמרים להכפיל את נפחם .
בקערה גדולה שמים את הקמח מנופה , מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ואת שאר המצרכים , לשמרים יוצרים גומה . אוספים את כל החומרים פנימה ולשים ביד לבצק רך .
אם הבצק נדבק , מוסיפים מעט קמח ולשים . הבצק יעמוד במקרר ל4 שעות לפני ההכנה או לילה שלם . לכן בזהירות עם הקמח , כי הבצק מתקשה מעט ותופח במקרר . את הבצק מכסים כמובן בניילון נצמד שעוטף את הקערה ואינו מונח על הבצק .
למלית :
כ – 1 ק"ג דובדבנים מגולענים . כן , כן … אבל כדאי ושווה , גם ילדים יכולים להשתתף במלאכת הגלעון.
מניחים את הדובדבנים במסננת כדי להגיר נוזלים , כ30 דק' לפני ההכנה. גם את השלב הזה ניתן לעשות יום לפני , ואפילו להניח את המסננת במקרר , עם כלי מתחתיו .
סוכר , כ- 1/2 כפית לכל סהרון .
ממשיכים…
למחרת או אחרי 4 שעות לפחות , מוציאים את הבצק מהמקרר , מקמחים משטח , מניחים את הבצק ולשים קלות , מחלקים ל3 חלקים .
מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ , לא דק מידי , כדי שהדובדבנים לא ירטיבו מידי את הבצק .
בערת כוס קורצים עיגולים בגודל הרצוי לכם .
בכל עיגול מניחים מס' דובדבנים , כ- 3 עד 4 לכל סהרון , תלוי כמובן בגודל הדובדבנים , מפזרים כ-1/2 כפית סוכר , מהדקים היטב , בעזרת מעט קמח .
מניחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה .
חוזרים על התהליך עם שאר הבצק .
בקערית מערבבים 1-2 חלמונים + 2 כפות חלב , מערבבים היטב , מורחים על כל סהרון , מתפיחים כ-30 דק' .
אופים בחום של 175 מעלות עד הזהבה .
הסוכר והדובדבנים יוצרים בפנים תסיסה מתוקה , חמצמצה , חלק מהנוזלים ניגרים החוצה , שזה נהדר .
המאפה חמאתי , הדובדבנים מתוקים , יש לאושר כל מיני צורות .