אם להסתמך על לוח השנה , אנחנו כמעט בספטמבר , ואני מתחילה לחשב את הקיץ לאחור.
אני מרגישה את נשיפת הסתיו.
ציניקנים , ייאנחו מתוך פלגי הזיעה שלהם , ימחו אותם ואת דבריי .
אבל אני בעצב , מתחילה לעשות מחוות של פרידה :
ממהרת ללבוש את כל השמלות שעוד לא לבשתי .
קונה סנדלים של סוף עונה , ומורחת ציפורניים בוורוד עז .
מקפיאה עוד קצת פטל , אוכמניות ודובדבנים , שומרת לי במקפיא טעמים של קיץ.
משקיפה אל הים , ברגליים חשופות , בריזה קלה באה והולכת , מרמזת על קרירות של סתיו וחורף שתיכף יבוא…
בינתיים הולכת להכין סלט , קל , טעים , שמסתדר בנעימות עם חום הקיץ . אחד מתוך רשימה שאני חייבת להספיק , לפני מתקפת מאכלי הקדירה.
סלט קינואה , אספרגוס וגבינת פטה.
מנה , טעימה , קלה ומיוחדת . יש בה את כל מה שאני אוהבת .
את הקינואה והאספרגוס עוטף רוטב לימוני , גבינת הפטה הקרה , מהווה ניגוד לחמימות של הקינואה והאספרגוס שנצלה בתנור .
השקדים והאספרגוס, מעניקים קראנצ'יות בכל ביס .
מצרכים:
- 1 כוס קינואה
- 1 +1/4 כוס מים
- 10 גבעולי אספרגוס טריים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות גבינת פרמג'אנו ראג'נו מגוררת
- 1 שן שום שמנמנה , מקולפת.
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
- מיץ מלימון בינוני שלם.
- קליפה מגוררת מלימון שלם.
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס שקדים קלופים ,פרוסים או שבבים . קלויים על מחבת חמה , ללא שמן.
- 150 גר' גבינת פטה ברינזה או בולגרית . עם כמה אחוזי שומן שבא לכם. מפוררת לחתיכות .
- 2 בצלים ירוקים קצוצים.
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי.
ההכנה:
מחממים את התנור ל200 מעלות.
מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
בסיר מניחים את הקינואה , המים ו1/4 כפית מלח , מביאים לרתיחה .
מנמיכים את הלהבה למינימום , מכסים ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי , בערך 20 דק'.
כשמוכן מפרידים גרגירים ומוסיפים את גרידת הלימון.
בינתיים קוטמים את ה1/3 התחתון של גבעולי האספרגוס , שוטפים , מנגבים במגבת נייר . מניחים על תבנית האפייה .
מזליפים 1 כף שמן (מהשלוש) ומפזרים את הפרמזן המגוררת . מפרידים בין גבעולי האספרגוס , ממליחים מעט ומפלפלים , מוסיפים גם את שן השום השלמה.
צולים בין 10 – 15 דק' , עד שהאספרגוס מזהיב בקצוות , אבל עדיין נשאר קראנצ'י ונגיס.
מקררים ממש מעט וחותכים לחתיכות של 3-4 ס"מ.
מכינים את הרוטב:
מערבבים את החרדל עם הלימון , מוסיפים את 2 כפות שמן הזית , מועכים פנימה את שן השום שנאפתה עם האספרגוס , מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים את הרוטב לקערה גדולה , מוסיפים את הקינואה המוכנה , שהפרדנו אותה במזלג .
מוסיפים את האספרגוס עם גבינת הפרמזן ( מגרדים היטב , כל פירור שלה מהתבנית , פנימה).
מוסיפים חלק מהבצל הירוק , חלק מגבינת הפטה , ומחצית מהשקדים הקלויים . מערבבים היטב . טועמים ומוסיפים עוד מלח או פלפל , לפי הצורך .
מעבירים לכלי הגשה , מפזרים למעלה את שארית הגבינה , הבצל הירוק והשקדים .
אם נשאר :-)) שומרים במקרר , נשמר לפחות עד 4 ימים , ניתן לאכול גם קר.
תגובה אחת
זה נראה נהדר אני בהחלט מתכוונת להכין!