מתוק

עוגת גזר רכה מנוקדת באגוזים וקוקוס

יושבת ובוהה בעגמימות השמיים  .

 

המזגן מחמם במקסימום שלו  .  הייתי מרשה לו יותר , אם היה אפשר .
מחכה לפריחת התורמוסים וכובע הנזיר שיצבעו לי הכל בסגול וכתום .
פעם היה לנו אח , יצוק ברזל  , עם ארובה שפתוחה לשמיים . כשהייתי מתקרבת לבית  , רואה את העשן שמתמר למעלה  , כבר היה לי חם .
חום כזה פשוט של אושר שזוחל לאט פנימה  , נוגע גם בשפתיים . במין חיוך של ציפייה .
היינו שמים קליפות תפוז וערמונים ומתבוננים בלהבות . המון זמן יכולתי לבהות ככה בלהבות ולכרסם ערמונים תוך כדי .
את האח השארנו וגם את עץ הלימונים והקומקוואט  . שמעתי שהם עקרו את הכל , גם את האח  .
אז אני כאן , עם המזגן והפריחה המובטחת של כובע הנזיר והתורמוסים .

 עוגת גזר רכה מנוקדת באגוזים וקוקוס

 

את הכתום שמתי בתוך העוגה , שישתבץ לו בפנים . כבר יש שמחה..

 

מה צריך:

 תבנית עגולה 24 – 26 ס"מ

חום התנור 170 מעלות
  • 2 כוסות קמח  רב תכליתי
  • 1+ 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 2+1/2 כוסות גזר  מגורר

 

  • 150 גר' אגוזים , מלך או פקאן

 

  • 4 כפות קוקוס
  • חמאה לשימון התבנית
  • אבקת סוכר לפיזור על העוגה

ההכנה:

מכינים את הגזר המגורד
קולים את האגוזים בתנור עד לגוון זהוב מוכן (לשים לב , כי הם עלולים להישרף בצ'יק ) , מקררים .
חותכים בסכין חדה לפיסות קטנות .
בקערה שמים את הקמח  , סודה לשתייה , אבקת אפיה , מלח ,  קוקוס וקינמון . מערבבים ושמים בצד .
בקערה נפרדת שמים את הביצים  ושני סוגי הסוכר , מקציפים קלות במקצף ידני  , עד שהתערובת מתאחדת
מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתאחד .
מוסיפים את תערובת הקמח  לתערובת הביצים ומערבבים .
מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהכל מתאחד .
מעבירים לתבנית  משומנת בחמאה  ואופים בין 45 -50 דק'  . עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש .
כשהעוגה מתקררת , מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר .
חיבור מושלם של כל המרכיבים ,  התבלינים , האגוזים והגזר  .
העוגה נשמרת היטב ובאיזה אופן טעמה משתבח  .

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *