פעם בשבוע אני שמה פעמיי אל נטף היושבת גבוה , בינות ההרים הסובבים אותה .
חולפת על פני אבו גוש , אל הכביש המתפתל מעלה .
מתבוננת אל ההרים הסובבים , אוהבת את הקימורים שלהם ואת גווני החום .
אף פעם לא ידעתי שלצבע החום יש כל כך הרבה תתי גוונים .
אוהבת את האופן שבו ההרים סוגרים על הישוב מייחדים אותו מהשאר .
יש בזה תחושת בטחון ושלווה .
כשאני מגיעה להילה ביתי, לרוב אני מוצאת אותה עומלת על הכנה של מנה טבעונית .
אני קוראת לזה היום הטבעוני שלי .
הפעם היה זה סלט קינואה , צבעוני , טעים , כזה שאי אפשר להפסיק לאכול.
ישבנו לנו , אוכלות, מפטפטות , ההרים מקיפים מסביב .
פיסה של שפיות אני קוראת לזה .
סלט הקינואה של הילה
מה צריך?
- 1+1/2 כוסות קינואה אורגנית
- 1+1/2 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח לבישול הקינואה
- 3 ענפים של נענע , שטופים ומופרדים מהגבעולים
- 1/4 צרור פטרוזיליה , שטוף ומופרד מהגבעולים
- 1/4 צרור כוסברה שטוף ומופרד מהגבעולים
- 4-5 בצלים ירוקים , שטופים וקצוצים
- 4- צנוניות פרוסות דק
- 4 מלפוננים קטנים , לא קלופים , חתוכים לקוביות בינוניות
- 1/2 בצל אדום קטן קצוץ דק
- 100 גר' שקדים ללא קליפה , מטוגנים במחבת ללא שמן עד הזהבה
- 1/4 כוס שמן זית משובח ( אפשר פחות)
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי עד לימון שלם (לפי הטעם)
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק עד שלם , לפי הטעם (אפשר גם בלי )
ההכנה:
מבשלים את הקינואה עם המים וחצי כפית המלח .
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים עד שהמים נספגים לגמרי , מפוררים /מאווררים עם מזלג .
קוצצים מעט את עשבי התיבול .
מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים , טועמים , בודקים אם חסר משהו , מאזנים טעמים .
הסלט הזה יש לו המון טעמים , מלוח , קצת חריף , רענן בזכות המלפפונים ועשבי התיבול , ופריכות הנובעת מהצנוניות והשקדים .
נשמר מצוין במקרר עד 3 ימים .
אפשר וכדאי לא להוסיף את כל השקדים , אם לא מתכוונים לאכול הכל באותו יום .
הסלט הזה הכי טעים בטמפרטורת החדר .