צלילי השמחה , השירה וקריאת ההגדה עדיין מהדהדים בין הקירות הלבנים . כמה ימים הם נותרו ככה מאפשרים לי ליהנות עוד קצת .
נותר זר החרציות הצהוב שקטפו סער וליבי , דקה לפני שערכנו את השולחן . צהוב החרציות אסף אליו את קרני השמש .
החלטנו לערוך את שולחן החג סביבו . הכל לבן למעט זר החרציות .
בתוך כל המהומה , הסתחררה לה ליבי עם שמלת החג הלבנה שלה , קשובה למנגינה שרק היא יודעת אותה .
למחרת ירדנו לים לאסוף צדפים .הלכנו על החול הרטוב , פוסעים בקו התפר של חול ומים .
פעם מצננים את כפות הרגליים ואחר כך בורחים אל החול החם . תרים אחר צדפים . אני רוצה רק מעניינים אמרה ליבי .
כשהסתכלתי לשקית ,הבנתי שיש לה את המנגינה שלה שרק היא יודעת אותה.
האביב זרק לנו אופטימיות של לבן וחרציות , אני ישר מתרגמת את זה לאוכל וחושבת שהגיע זמנם של הסלטים .
סלט ניסואז של אורנה ואלה:
היה לי נתח טונה יפה וורוד להדהים
את חלקו אכלנו ככה , פרוס דק דק עם סויה ומעט וסאבי . לאלה המתקשים באכילת הדג נא .הכנתי את סלט הניסואז של אורנה ואלה .
מנה שהן הכינו לפני שנים ולא חזרו אליה עוד ,זו הייתה אחת המנות המועדפות עלי.
אכלתי סלט ניסואז בבלתאזר בניו יורק , מה אגיד ? של אורנה ואלה יותר טוב.
סלט ניסואז אפשר להכין גם עם טונה צרובה קלות על מחבת לוהטת ,אחרכ' פורסים אותה לפרוסות דקיקות ,לוהטות שמונחות על מצע ירקות צוננים .
השילוב באמת קטלני .
בגרסה הזו הטונה נכבשת עם תבלינים ועשבי תיבול, מעניקה עוד פיקנטיות לסלט הנהדר הזה .
כדי ליצור שלמות ,חשוב שכל המצרכים יהיו טריים שבטריים.
מה צריך:
4-6 מנות
לטונה:
500 גר' פילה טונה טרי שבטריים
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים
1/2 כוס חומץ
שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 שיני שום קצוצות דק
כוס פטרוזיליה קצוצה דק- לסלט:
200 גר' שעועית ירוקה
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני ,רצוי מזן ראטה
4 ביצים
250 גר' עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול פרוס דק
חופן עלי רוקט
1 חב' עלי חסה מאיזה סוג שתרצו , אם משתמשים בחסה ערבית ,משתמשים רק בלב של החסה .
חופן זיתי קלמטה
אנשובי משומרים מאיכות טובה
לרוטב:
1/2כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ שרי
מלח
הכנות מקדימות:
טונה:
מערבבים בקערית את מיץ הלימון , מים , חומץ ומלח .
פורסים את הדג לפרוסות דקיקות ומניחים בתוך המשרה ,כך שכל הפרוסות יהיו מכוסות. משאירים כך למשך 10-15 דק' ,עד שצבע הדג משתנה מוורוד לוורוד עכור .
מוציאים את הדג , מנגבים את הפרוסות במגבת נייר . מסדרים בכלי בשכבות :מעט פרוסות דג ,טפטוף של שמן זית ,קמצוץ צ'ילי , מעט שום קצוץ ופטרוזיליה .
לאחר סיום כל השכבות ,מכסים בשמן זית . מכסים את הכלי ושומרים במקרר .
הדג מוכן לאכילה מיד ונשמר במקרר עד שבועיים.
הסלט:
קוטמים לשעועית את הקצוות .חולטים במים רותחים ומומלחים מעט כ-3 דק' . השעועית צריכה להישאר פריכה.
מעבירים בכף מחוררת למי קרח ומסננים .
מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם עד שהם רכים , מצננים מעט ומקלפים.
פורסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ.
שמים את הביצים בסיר עם מים , מביאים לרתיחה, כשהמים רותחים מכבים מיד את הלהבה, מכסים את הסיר וממתינים 15 דק' . מוציאים מהסיר , שוטפים ומקלפים.
שוטפים את החסה והרוקט ומייבשים. קורעים את החסה לחתיכות ביס , את הרוקט משאירים כך .
חוצים את הזיתים .
מערבבים את חומרי הרוטב.
בקערה גדולה מניחים את השעועית , חסה , עגבניות השרי ,בצל, רוקט . מוסיפים את הרוטב ומערבבים בקלילות בידיים.
מעבירים לצלחת הגשה גדולה ושטוחה ,מסדרים בצורה יפה את פרוסות תפוחי האדמה , הזיתים, על כל פרוסת תפוח אדמה ,מניחים פילה אנשובי.
מסדרים את פרוסות הטונה .
מניחים רבעי ביצה קשה , מפזרים על הביצים מעט מלח גס ומגישים .
ניתן להגיש כמובן גם בצלחות אישיות , דואגים שכל סועד יקבל מכל דבר .
זו יכולה להיות מנה ראשונה ,או עיקרית עם פוקאצ'ה , או בגט מרוח בשמן זית ומעט שום כתוש , קלוי בתנור .
כל מרכיב בסלט הנהדר הזה ,זקוק לתשומת לב , כי רק ככה הוא יוצא מושלם .
5 תגובות
ואו! נראה נהדר, והתמונות פשוט מדהימות 🙂
תודה הדר , כיף שאהבת
חיה
סלט צבעוני ומאדדדדדדדדדד יפה!!
האמת שאנחנו אוכלים סלט דומה הרבה פעמים בערבי שבת, רק אני מקבלת ללא דגים כי אני צמחונית.
אהבתי את תוספת השעועית, והרוטב קצת שונה ונשמע לי מיוחד
סלט יפהפה ואילו תמונות נהדרות!
תודה דניאלה