מרקים

מרק כתום כמו שמש

קטן ומומלץ 10אחרי הגשם , בין שיאו של החורף לבין הסתמנות לכתו .
האדמה עשירה וכבדה , מחורצת בסימנים של משא הגשם על פניה .

הדשא ירוק והפריחה זוהרת בצהוב , אדום , סגול , לבן .

העלים שנשרו מתחת לעצים , מותירים עצים חשופים .

אני אוהבת ללכת על העלים , אוהבת את הרעש הפריך מתחת לרגלי .

העלים יחזרו אל האדמה , ידשנו אותה ויתחילו את סיבוב החיים מחדש .

מה שבא מן האדמה , חוזר אליה .

״שוב חוזר הניגון , והדרך עודנה נפקחת לאורך .

וענן בשמיו , ואילן בגשמיו , מצפים עוד לך עובר אורח . ״

נתן אלתרמן

 

מרק כתום כמו שמש

קטן ומומלץ 11


מרק כתום בדרך כלל מתחבר לי עם גרבר .

אף פעם לא הבנתי אנשים ששמים כל טוב במרק שלהם ואחר כך טוחנים אותו עד בלי הכר .

בסוף הכל מתחבר לטעם אחד לא ברור , ואחרי 2 כפות , מותרת על הדייסה הזו .

אני לא אומרת שאי אפשר לקווצ׳ץ אותו קצת , ככה שעדיין אפשר להבחין מה יש בפנים , להבחין בטעמים של כל אחד מהמרכיבים ששמנו .

אוהבת מרק כתום , אבל בדרך שלי .

אוהבת להסתכל עליו , איך הוא זורח לי מהצלחת על כל גווניו . כמו שמש .

ככה השמש הזו גם מתיישבת לי בבטן ואחר כך בלב , שומרת על הכתום הזורח שלה .

מה צריך:

  • 400 גר' דלעת , שטופה , מקולפת , חתוכה לקוביות בינוניות .
    4 גזרים גדולים .
    3 בטטות בינוניות  .
    1/2 שורש סלרי .
    1 שורש פטרוזיליה .
    1 בצל גדול.
    2 שיני שום גדולות , קצוצות דק .
    1 פלפל צ'ילי קצוץ דק .
    חתיכה ג'ינג'ר של 2 ס"מ , קלוף וקצוץ דק .
    1/2 כוס עדשים כתומות , שטופות ומסוננות .
    1 פחית קרם קוקוס.
    פלפל שחור , מלח לפי הטעם .
    1/2 כפית כורכום , או שורש כורכום טרי אם יש לכם , אם כן , אז מוסיפים אותו קצוץ בשלב השום והג'ינג'ר.
    4 כפות שמן זית
    1/2 חב' כוסברה  שטופה קצוצה .

איך:

חותכים את הירקות לגודל קטן- בינוני.(קבוצה ב')
את הבצל , צ'ילי , שום וג'ינג'ר קוצצים דק .(קבוצה א')
מניחים בסיר את כל קבוצה א' , עם שמן הזית ומטגנים עד הזהבה ממש קלה ..
מוסיפים את קבוצה ב' .
מטגנים כ2 דק' . ומוסיפים את העדשים.
קטן ומומלץ 2
מוסיפים כ- 8 כוסות מים .
מביאים לרתיחה , מבשלים עד לריכוך כ- 30 דק' . מתבלים .
בעזרת בלנדר מוט מרסקים , אך לטעמי משאירים מעט תוכן מקווצ'ץ , אבל לא טחון .
אם אתם מאוהבי הטחון , אז לכו על זה עד הסוף .
מוסיפים את קרם הקוקוס , הכוסברה הקצוצה .
קטן ומומלץ 1
מבשלים כ-10 דק' ברתיחה עדינה .
עכשיו הזמן לבדוק אם להוסיף עוד תבלינים , נוזלים (אם כן , אז מים רותחים).
המרק צריך להיות סמיך אך לא מידיי .
אני אוהבת אותו מעט חריף .
אפשר גם ללא ולהשאיר אותו כך עם טעמיו המתקתקים בזכות כל הכתום הזה .
מגישים עם כוסברה טרייה.
שיהיה טעים וחורף נעים .
קטן ומומלץ 8

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *