צמחוני

יצא לי אס (פרגוס)

ראיתי היום להקות של ציפורים נודדות .

אתמול ראיתי חצבים בוואדי .
אז חשבתי כמו תמיד על חילופי עונות , על מחזוריות וטבע . אפילו חייכתי בשביעות רצון.
נראה לי שזה בגלל שהספקתי הרבה הקיץ , ואני יכולה לשחרר . לפתוח את הלב והסקרנות למה שהסתיו והחורף יביאו .
אני ממהרת ליהנות עוד קצת ממה שהטבע הביא עד עכשיו . אז הכנתי קישואים צהובים – ירוקים , ממולאים בבורגול ועדשים .
גם אספרגוס אני קונה בכל שבוע , במיוחד את הלבנים ששעתם קצרה .

אספרגוס 7

אספרגוס ירוק   נוכח כמעט כל הזמן  , וגם אפשר ללקט   אספרגוס בר בחורשות אחר הגשם  , הוא מלך היער .

אספרגוס 6

שמעתי ברדיו את  מיכל אנסקי ואפרת אנזל  מדברות על אספרגוס , חייכתי שוב  והסכמתי עם כל מילה .
אז הכנתי שני מתכונים חדשים עם אספרגוס  , וכרגיל עם אספרגוס ,  כל מתכון מצליח .

אורז מטוגן עם אספרגוס וג'ינג'ר

אספרגוס 5

מנה נהדרת גם לצמחונים וטבעונים , וגם לאלה שרוצים משהו ליד הבשר .

מה צריך:

  • 3 כוסות אורז מבושל רגיל או מלא , מיום קודם או כשעתיים לפני ההכנה .
    2 כפות שמן  זית
     1 כף גדושה ג'ינג'ר  טרי מגורר
    3 בצלים ירוקים קצוצים
    צרור אספרגוס (בערך 15 גבעולים או יותר)
    2 כפות רוטב סויה
    1 כף שמן שומשום
    1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא הכרחי)
    מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

ההכנה:

קוטמים את ה1/3 התחתון של האספרגוס , שוטפים  . משאירים את ראש האספרגוס + 2 ס"מ מתחתיו ואת שאר הגבעול חותכים לפיסות של 2 ס"מ . עושים כך עם כל האספרגוסים .
מחממים היטב ווק או מחבת רחבה .
מוסיפים את השמן  , את הג'ינג'ר ומחצית מהבצל הירוק מטגנים מס' שניות ומשגיחים שלא יזהיב מידי.
מוסיפים את האספרגוס ומטגנים – מקפיצים  כ – 3 דק' תוך בחישה מידי פעם , האספרגוס צריך להזהיב מעט , אך יש להשגיח שלא יתרכך מידי .
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 3 דק' , מפוררים תוך כדי טיגון , כדי שלא יהיו גושים , האורז צריך להזהיב מעט ולספוג אליו את השמן .
מוסיפים את רוטב הסויה , שמן השומשום והתבלינים , מערבבים וטועמים , אם חסר מלח , מוסיפים .
מגישים עם שאר הבצל הירוק מעל .

אספרגוס 4

גבעולי אספרגוס אפויים בתנור עם פנקו ופרמזן

אספרגוס 1

חטיף נהדר  , ככה עם יין או בירה קרה , ורוח סתווית נעימה.

  • מה צריך:
  • צרור אספרגוס
    2 חלבונים
    1/4 כוס קמח רגיל או מלא
  • 1 כוס פירורי פנקו
    1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת או אפילו קשקבל ודומות לה
     מלח גס
    אם רוצים מוסיפים קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס.
  • פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מכינים תבנית אפייה עם נייר פרגמנט
מחממים תנור ל200 מעלות צלזיוס
קוטמים לאספרגוס את ה1/3 התחתון . מקלפים עם קולפן עד לגובה 3 ס"מ מתחת לראשו .
 מכינים שתי צלחות  , באחת מערבבים את החלבונים ובשנייה מערבבים את פירורי הפנקו , גבינת הפרמזן , קמח ותבלינים.

אספרגוס 10
טובלים כל גבעול אספרגוס בחלבונים ,ואח"כ בתערובת הפירורים.
אספרגוס 9

אספרגוס 8
מניחים בתבנית , אופים בחום של 200 מעלות כ- 15 דק'. עד הזהבה .
מגישים עם מיונז מעורבב עם רוטב צ'ילי , אני בחרתי במיונז יפני , אבל זה סתם בשביל ההתחכמות , ניתן בהחלט עם מיונז רגיל ואפילו מיונז קל :-))

אספרגוס 11

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *