למרות שעונת התפוחים תתחלף תיכף ומיד בפירות קיץ אחרים , הגאלט הזה תמיד רלוונטי .
תפוחים יש כל השנה ותמיד אנחנו נשארים עם יותר תפוחים , כאלה שהיינו בטוחים שנאכל ולא הספקנו .
אני אוהבת תפוחים !!
הם מבושמים אדומי קליפה , פריכים ומלאים בטעם גן עדן .
אני קונה המון ובמה שנשאר מכינה עוגות מבושמות בריח תפוחים אפויים .
אני לא מדברת כאן על התפוחים שקונים במרכולים , אני מדברת על אלה שקוטפים מהעץ , או לחילופין קונים בשוק אצל המגדלים , בשיא העונה .
אין סיפוק גדול מלאכול תפוח שזה עתה נקטף .
אך בעיתות אלה , כשהשווקים סגורים , אנחנו קונים מה שיש , ולומדים שיעור בהסתגלות .
אחת העוגות הכי קלות להכנה היא גאלט של תפוחים . אני אוהבת את הצורה , את האופן החופשי שבו מקפלים את הבצק .מראה כפרי ויפה .
הפעם עשיתי גאלט טבעוני , לטובת יושבי הבית שמאפה חמאתי , הוא מחוץ לתחום , ושמן קוקוס הוא החמאה החדש .
מפתיע כמה טעימה יוצאת הוורסיה הזו שבה אין שום מוצר מהחי .
גם המחשבה על כמה שזה הרבה יותר בריא , גורמת לי לחזור שוב ושוב לגרסה הטבעונית הטעימה הזו .
כמובן שאת הגאלט הזה ניתן להכין עם כל פרי שאנחנו רוצים , ואפילו לשלב בין כמה סוגים של פירות .
במקרה הזה נדלג על שלב הבישול המוקדם .
- גאלט תפוחים טבעוני
- מה צריך :
- 1 כוס קמח רב תכליתי
1/2 כוס קמח כוסמין , אם אין אפשר קמח רגיל . - קורט מלח.
1 כף סוכר חום+ כף נוספת לזריה על הבצק .
1/4 כוס שמן קוקוס . השמן צריך להיות רך , אבל לא נוזלי . אם הוא מאד מוצק , אפשר להמיס מס' שניות במיקרוגל .
4-6 כפות חלב שקדים . לפי הצורך .
2 כפות ריבה טובה , מאיזה סוג שיש . אני משתמשת בריבת משמש ביתית . - לתערובת התפוחים:
- 3-4 תפוחים בגודל בינוני או 3 גדולים מאיזה סוג שתרצו , טריים ומעט חמצמצים .
3 כפות מייפל סירופ .
1 כפית קינמון .
מיץ וקליפה מלימון אחד בינוני . אם התפוחים חמוצים , 2 כפות מיץ לימון יספיקו .
מה עושים:
תפוחים :
אני אוהבת לבשל מעט את התפוחים , לתת לסוכר להתקרמל , 10 דק' בישול וזהו . אפשר גם לא לבשל את התפוחים ולהכין אותם למילוי ללא בישול .
מתחילים בחימום התנור ל180 מעלות .
אם מבשלים , מניחים את כל חומרי המלית בסיר קטן מקלפים את התפוחים , חותכים כל תפוח לחצי , מסירים ליבה וחותכים לפרוסות בעובי 2ס"מ.
מבשלים כ- 10 דק' על להבה בינונית , להשגיח שלא נשרף , אם יש צורך מוסיפים 1 כף מים . מצננים .
למי שמעדיף לא לבשל , מקלפים חותכים כל תפוח לחצי , מסירים ליבה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ , מערבבים אם שאר החומרים ומניחים בצד .
בצק:
בקערה מערבבים את הקמח המלח וכף הסוכר . מוסיפים את שמן הקוקוס והחלב.
מעבדים קלות בידיים , לא יותר מידיי !
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים לעיגול בעובי 2 ס"מ וקוטר של 15 ס"מ.
מעבירים לתבנית שטוחה עם נייר פרגמנט .
מורחים את הבצק בריבה , משאירים שוליים של 5 ס"מ בבצק ללא ריבה וללא מלית .
מניחים את התפוחים במרכז , מסדרים יפה או בצורה חופשית .
מקפלים את שולי הבצק , כך שהבצק מכסה חלק מהמלית , לא את כולו , המרכז של המלית נשאר גלוי .
מורחים את שולי הבצק במעט חלב שקדים , מפזרים עוד כף סוכר . אופים כ 30 דק' או פחות , תלוי בתנור . עד שהבצק מזהיב והמלית מעט משחימה .
אפשר גם ליצור שטרויסל , פירורים למעלה , כי זה נחמד לגוון לפעמים .
- לשטרויסל :
- 5 כפות קמח
כף גדושה שמן קוקוס רך - 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית קינמון .
- מערבבים הכל בקצות האצבעות עד שנוצרים פירורים גסים .
מפזרים מעל המלית באופן שווה , ואופים .