מסורת חג עושה לי נעים בלב , מאפשרת להיצמד לדברים בטוחים וידועים , להתייצב על קרקע בטוחה .
זה מתחיל הרבה לפני החג , כשאנחנו רק דנים בכל מקום בשאלות טריוויאליות , כמו :איפה אתם בחג הזה , מי מארח ? מה את מכינה? אני אוהבת את שיח הנשים הזה .
כשהחג הולך ומתקרב , אני ממש מרגישה ,משב רוח של שלום ,שלווה וקדושת חג . אפילו הסתיו כורת ברית שלום עם החג , ומשב רוח נעים מצנן את החום שעדיין מבקש להלהיט מידי פעם .
בשיעור היוגה , במדיטציה , ביקשתי מהמתרגלים לחשוב על חלום לשנה החדשה , לדמיין אותו מאד מוחשי , ואפילו לתכנן צעדים לביצועו . גם אני חשבתי על חלום משל עצמי , חשבתי שחלום הוא נתיב של תקווה ומתאים מאד לשנה החדשה .
פעם חשבתי שצריך להיצמד לחלומות ריאליים וברי קיימא . היום אני מבינה שמותר לחלום כל דבר ולתת דרור לחלומות שלנו.
מאפים קטנים של תפוחים
הכנתי כמובן את עוגת הדבש המסורתית שלי . הכנתי גם את המאפים האלה , כי תפוח בדבש הוא אחד הזיווגים הכי נפוצים לראש השנה .
התפוחים מתובלים בקינמון , נעטפים במעטה פריך של בצק חמאתי . שילוב שקשה לעמוד בפניו , ומי בכלל רוצה :-))
מה צריך:
לבצק:
- 200 גר' חמאה רכה
- 1/3 כוס חלב
- 2 וחצי כוסות קמח מנופה
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
ההכנה:
מקציפים את החמאה במיקסר עם וו לישה , מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לתערובת קרמית .
מוסיפים את החלב ומקציפים עוד 1/2 דקה.
מערבבים את הקמח והמלח בקערה נפרדת . מאטים את פעולת המיקסר . מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה , מערבבים רק עד שמתאחד . מפסיקים את פעולת המיקסר .
מעבירים למשטח מקומח קלות . לשים כדקה לבצק .
מחלקים את הבצק לשניים , עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה . אפשר להכין את הבצק מס' שעות מראש ואפילו לילה מראש .
למלית:
- 4 תפוחים גדולים , אני השתמשתי בתפוחי יונתן , אבל אפשר להשתמש באיזה סוג שרוצים או שיש בבית .
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1 כף לא גדושה קורנפלור
- 1 כפית קינמון
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות , מניחים בקערה ומוסיפים את שאר החומרים , כדאי להכין סמוך להכנה , אחרת נוצרים די הרבה נוזלים , אם זה קורה , מסננים את התפוחים כדי שהבצק לא יירטב בזמן המילוי .
לשטרויסל:
- 1/3 כוס + 1 כף קמח מנופה
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית קינמון
- 50 גר' חמאה רכה
- 1 חפיסה סוכר ווניל
מערבבים הכל בקערה , ויוצרים פירורי בצק על ידי ערבוב החומרים בקצות האצבעות .
מסיימים….
1) מחממים תנור לחום של 175 מעלות
2) משמנים בחמאה , מקמחים מעט , 6 -8 תבניות אישיות .
3) מוציאים מהמקרר מחצית אחת של הבצק , מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ . בעזרת צלחת או כל כלי מידה גדול יותר מקוטר התבנית האישית , קורצים עיגול ומניחים בתבנית , כך ששולי הבצק יהיו מעבר לשפת התבנית .
4) ממלאים במלית עד לגובה 3/4 משפת התבנית
5) מקפלים מעל את שולי הבצק , אבל משאירים את המרכז חשוף .
6) מפזרים מפירורי השטרויסל במרכז . חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק . אם נשאר בצק ומלית , אפשר לקחת תבנית מאפינס לשמן בחמאה , לקרוץ עיגולים קטנים , להניח מלית ולמעלה פירורי שטרויסל .
7) אופים במשך 45 – 50 דק' עד שהמאפים משחימים .
8) מקררים כ10 דק' ומשחררים בזהירות מהתבניות . אפשר עם כדור גלידה ואפשר גם כמו שזה…
7 תגובות
אהבתי תודה
תודה רחל , שמחה שאהבת….
חיה
חמודים שכאלה! נראים בדיוק כמו שאני אוהבת-משהו קטן וטוב!
(התבנית אגב יפיפיה אמיתי!)
שתהיה לך שנה מתוקה, טעימה, שנת מימוש החלומות ותקוות!
אלנה
תודה אלנה על המחמאות המקסימות שלך
שתהיה גם לך שנה נפלאה ומלאת עשייה , וגם הגשמת חלומות…
חיה
את והמתכונים המתוקים תרתי משמע ….כיף גדול להכנס בכל פעם לדפדף כמו בספר מתכונים שווה !!!!לקרוא את האנקדותות הקטנות הסיפורים המקסימים
אשמח להחזיר לך במתכון שווה משלי אם תרצי
לילה טוב
אנקדוטות ….ושכחתי לשאול מהיכו תבנית המאפינס המעלפת ?
[…] מה שאני הכי אוהבת במאפינס האלה מעבר להיותם טעימים , רכים ועסיסיים כל כך . היא ההכנה המיוחדת שלהם . אני אוהבת דרכי הכנה מיוחדות ולא שגרתיות . מה עוד שבסוף מבינים למה השלבים האלה היו נחוצים , לתוצאה הסופית .מה צריך:לתפוחים הצלויים ורוטב התפוחים:6 תפוחי עץ בגודל בינוני , מאיזה סוג שתרצו , אפשר גם לערבב.1/4 כפית קינמון 3 יחידות של ציפורן קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר.לתערובת המאפינס:2 כוסות קמח מנופה1 1/2 כפיות אבקת אפייה1/2 כפית סודה לשתייה1/2 כפית קינמון1/4 כפית מלח1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר .3/4 כוס סוכר חום2 ביצים גדולות1/2 מיכל שמנת או יוגורט פשוט 1 כוס רוטב תפוחים (מלמעלה)1 כוס תפוחים צלויים לציפוי:1/2 כוס שיבולת שועל2 כפות סוכר חום1/4 כפית קינמון טחוןקמצוץ מלח 2 כפות חמאה רכה מאד איך: מחממים את התנור ל 200 מעלות .מקלפים את התפוחים , חותכים לרבעים , מרחיקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנטנות. בערך 1/2 ס"מ.מניחים את קוביות התפוחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר פרגמנט , בוזקים למעלה את התבלינים ומערבבים היטב . חשוב שהתפוחים יהיו מפוזרים באופן שווה על התבנית . אופים עד שהתפוחים מזהיבים מעט , והם רכים בנעיצת מזלג . מערבבים במהלך האפייה כפעמיים .בינתיים מכינים את תערובת המאפינס :מערבבים ביחד את הקמח מנופה , קינמון , מלח , סודה לשתייה , אגוז המוסקט, ואבקת האפייה .מערבבים את תערובת הציפוי , ויוצרים תערובת פירורית עם קצות האצבעות , לא לשים כמו בצק .כשהתפוחים מוכנים , מוציאים את הציפורן , מקררים מעט , מנמיכים את חום התנור ל175 מעלות .שמים את השמנת או היוגורט בכוס מדידה של בלנדר יד ומוסיפים 1 כוס של תפוחים . ז"א שיש עכשיו 1 ו1/2 כוסות תערובת . טוחנים בבלנדר יד למחית אחידה .שמים את הביצים והסוכר בקערת הקצפה ,מקציפים עד שהתערובת אוורירית וקרמית . מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי הקצפה.מפסיקים את פעולת המיקסר , מוסיפים ידנית את תערובת היוגורט והתפוחים ואת תערובת הקמח .מוסיפים את התפוחים הצלויים (1 כוס גדושה) או את כל מה שנשאר , מערבבים בעדינות .משמנים תבנית מאפינס , אתם בוחרים את גודל המאפינס , תבנית עם שקעים קטנים תניב מספר גדול יותר של מאפינס . שמים את התערובת בגובה 3/4 מנפח השקע . מפזרים למעלה את תערובת הציפוי . אופים עד שמזהיב , בודקים עם קיסם אם המאפינס אפויים , האפייה אורכת בין 25 – 30 דק' , תלוי כמובן בתנור . רכים , טעימים ועסיסיים ….ואולי תרצו להכין גם את אלה ….. […]