אוטוטו אני מנחמת את עצמי , אני חוזרת להתעמל כמו שצריך , לקרוא , לפגוש חברות לקפה של בוקר , לכתוב , לבשל … להוריד שלושה קילו מייאשים ועקשנים .
בינתיים אני אומרת לעצמי , תיהני ממה שיש , שזה לעבוד ולעשות בחטף את מה שכתבתי למעלה .
פולניות אני מזכירה לעצמי , תמיד אוהבות לקטר , ואת אני מציינת לעצמי , הרי לא ממש האב טיפוס שכולם מדברים עליו , נכון?
כן , אני עונה בקול ענות חלושה , אבל איך כולם ידעו כמה קשה לי , אם אני לא אגיד ?
אז בינתיים אני גם מכינה את מרק הפטריות המופלא של שושי .
המרק של שושי , הוא כמוה בדיוק . יש בו טעמים של אדמה , כוח ושורשים .
הידיים שלה חמות בדיוק כמו הלב שלה ואין לי שום קושי לדמיין אותה רוכנת מעל סיר המרק ויוצקת את נשמתה בתוכו .
אני מכינה את המרק , מזכירה לעצמי , איך אפשר ליהנות מדברים של סתם .
כשחפנתי את קערת המרק בידיים , ראיתי קרן שמש חודרת את העננים בשלל צבעי ירוק , וורוד וסגול . חשבתי שזה בהחלט סימן ראוי , לעשות שולם עם עצמי .
מרק הפטריות המושלם של שושי
אני אוהבת מרקים של פטריות שתמיד מזכירים לי , ריח אדמה , עצי אורן וחורשות.
המרק הזה הפתיע אותי במיוחד בשלמות טעמיו , עדין אבל גם קצת עז בטעמיו האדמתיים .
מזכיר מרקים של פעם , אבל יש בו גם טעמים של עכשיו . רק שתי קערות מרק בזו אחר זו , הצליחו קצת להרגיע את חיבתי אליו.
מה צריך:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים מקולפים , חתוכים לקוביות קטנות
- 2 ענפים של סלרי , קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום שמנמנות , קצוצות
- 1/2 ק"ג פטריות מכל סוג שתרצו , אני השתמשתי בשיטאקי שנהדרים למרק הזה , שמפיניון , יער , מיני פורטבלו . הכל חתוך לפרוסות , לא דקות מידי.
- חופן פטריות שימג'י (לא הכרחי)
- 1 כף גדושה פטריות פורצ'יני יבשות , להשרות ב1/2 כוס מים רותחים
- 3 תפוחי אדמה , בינוניים , חתוכים לקוביות בגודל בינוני .
- 8 כוסות מים או ציר עוף
- 50 גר' חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- 1 כף אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
ההכנה:
מניחים בסיר את הבצל , סלרי , שום וגזר . מוסיפים את החמאה ושמן הזית .
מטגנים עד הזהבה קלה , תוך בחישה.
מצרפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2 דק' . ממליחים ומפלפלים . מוסיפים את הפטריות היבשות עם נוזלי ההשריה .
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה , מערבבים היטב ומוסיפים את המים
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דק' או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוסיפים שמנת מתוקה , מבשלים עוד 2 דק' על סף רתיחה . טועמים , מתקנים תיבול .
מקשטים בהגשה עם פטריות השימג'י .
6 תגובות
תוספת תפוחי האדמה נשמעת מעניינת. וגם פטריות השימג'י, איזה טעם יש להן?
תוספת תפוחי האדמה , היוותה הפתעה גם עבורי . הם העניקו את הטעם של פעם למרק .שלל הפטריות ובעיקר השימג'י , היוו את הטוויסט העכשווי .
פטריות השימג'י די ניאטרליות בטעמן , אבל מוסיפות המון!!
תודה
חיה
זה פשוט יאמיייייייי
תודה טל
זה טעים!!!
חיה
זה נראה מעולה, כמו כל המתכונים פה בבלוג. אני מאוד אוהבת את הטעם שלך באוכל 🙂
תודה א (זה מסתורי)
שמחה שאת אוהבת!!! זה עושה בהחלט נעים בלב.
חיה