עוגת דבש קלאסית
הזמן הזה של השנה , תמיד מבלבל אותי .
ובכל שנה מתערבבים בי זיכרונות של פעם ועכשיו .
כמו כל שנה וגם אז , אנחנו חוזרים אל אותן סוגיות נושנות , שנראה כי הזמן רק מחדד את נצחיותם .
מזג האוויר תמיד מתעתע . למרות סימני הסתיו , עדיין הקיץ נוכח עם החום והלחות .
עדיין לא ברור לנו אם נשב בנחת בחוץ או נזדקק למזגן .
כמו גם שאלות של תמיד : את מי נזמין , מה נבשל , מתי נקנה , איך נערוך השנה את השולחן .
נוספו לכל זה גם שאלות מהותיות יותר שהם תולדה של הזמן הזה , הקורונה .
זמן שבו משפחות נפרדות מכורח השעה , ואנחנו עוברים לחגוג במתכונת מצומצמת.
בכל זאת אני אוהבת את תקופת חגי תשרי , אוהבת את ההכנות , את הסתיו שמתחיל בשעות הערב , מרמז על בואו .
את ההתכנסות היקרה הזו .
דבר אחד או יותר נשארו יציבים עם חלוף השנים וזה האוכל .
בחגים אני אוהבת מסורת , אוהבת לחזור אל מטבחה של אימי , אל האוכל של פעם .
על דבר אחד איני מוותרת , עוגת הדבש של אימא .
עוגה פשוטה , לא מתוקה מידיי , מנוקדת בתבלינים במידה מדוייקת , כל כך נכונה וטעימה .
זוכרת שאימא הייתה מניחה עליה נייר פרגמנט , ועטיפת ניילון , דבר ששמר עליה עסיסית ואפילו הטיב איתה למחרת . יותר מזה היא לא שרדה .
הכי אהבתי את שעות הבוקר שלמחרת ערב החג , השיחות השקטות , כוסות תה שנמזגו מסביב ועוגת הדבש של אימי היקרה .
מה צריך?
- 4 ביצים
- 1 כוס דבש
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קפה שחור
- 1/2 כוס שמן
- 3 כפות קוניאק
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן טחונה
- 1/4 כפית זנגביל טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 3 +1/2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
- 1/4 כוס שקדים חצויים וללא קליפה
ההכנה:
מכינים 3 תבניות מלבניות , תבנית עגולה , או תבנית מלבנית גדולה ומשמנים אותן .
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
מפרידים חלמונים וחלבונים .
לקערת החלמונים , מוסיפים את הדבש, 1/2 כוס סוכר ,הקפה כשהוא פושר, השמן והקוניאק .
בוחשים היטב . מוסיפים את התבלינים ומאחדים הכל לתערובת אחידה .
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח המנופה , אבקת האפייה , הסודה לשתייה והאגוזים .
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים , מקציפים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את המחצית השנייה של הסוכר .
מקציפים עד לקצף יציב.
מוסיפים את תערובת הקמח לחלמונים, מערבבים היטב .
מוסיפים את הקצף בעדינות בתנועות קיפול
יוצקים לתבנית / תבניות האפיה .
מסדרים למעלה את השקדים באיזו צורה שנראית לכם .
אופים כשעה , בודקים עם קיסם , אם יוצא יבש והעוגה זהובה ויציבה , מוציאים מהתנור. מצננים .
אפשר לעטוף בנייר פרגמנט , ואז העוגות נשמרות עסיסיות .
מאחלת לכולם שנה דבש , בריאות וחזרה לחיים טובים .