מרקים

סתיו במטבח / מרק ירקות ושיבולת שועל

הגשם הראשון טפטף לו קצת והלך , מבלי להודיע מתי ישוב .
למרות שכולם מתעקשים שעדיין מאד חם , אני מתחילה להרגיש את צינת הסתיו .
בהליכת הבוקר אני כבר מצטיידת בחימום קל , מרגישה את פריכותו הנעימה של האויר.
השמש מקדימה לשקוע , מעניקה תחושת חורף .
סתיו/ חורף אצלי זו תחושה של התכנסות פנימה והבייתה  , ומרק כמובן .
אני אוהבת מרקים , סמיכים , כאלה שמהווים ארוחה שלמה .
המרק הזה הוא כזה בדיוק , שפע ירקות שעונתם עכשיו כל כך מרהיבה והשוק מלא בהם . 
למרק הוספתי הפעם שיבולת שועל , תוספת שהפתיעה וריגשה אותי בו זמנית .
אוהבת לחבר מתכונים שמתגלים כמוצלחים במיוחד . 
שיבולת השועל מעניקה למרק סמיכות עדינה ומרקם קטיפתי , מבלי להכביד .
כמו שכתבתי מרק ארוחה .

מה צריך?

ההכנה:

מכינים את הירקות , שוטפים וחותכים לקוביות בינוניות

שוטפים את הבצל , וחותכים לקוביות קטנות  .
קוצצים דק את שורש הפטרוזיליה והסלרי , שוטפים את כל העלים הירוקים .

מניחים בסיר את שמן הזית והחמאה אם בחרתם , מחממים מעט ומוסיפים את הבצל , כשהבצל מזהיב מעט , נוסיף את שורש הפטרוזיליה והסלרי שהכנו , ונטגן כדקה .
נוסיף את כל הירקות לסיר ואת הטימין והמרווה . נטגן תוך ערבוב כ 2 דק'.

נמליח ונפלפל את הירקות , נוסיף את שיבולת השועל ונערבב היטב .
נכסה במים , נביא לרתיחה , ננמיך להבה ונבשל כ – 40 דק' עד התרככות הירקות , אם המרק מסמיך מידיי לטעמנו , נוסיף מים רותחים .
( לכל תבשיל אני מוסיפה מים רותחים , כדי לשמור על טמפרטורת התבשיל )
זה הזמן להוסיף את העלים הירוקים שטופים היטב וקצוצים דק .
נבשל עוד 10 דק' .

בתיאבון לכם.
מאחלת לכולם סתיו נעים  ועונת מרקים מוצלחת .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *