כשאתה מתעורר בבוקר, פו", שאל חזרזיר לאחר שתיקה ארוכה, "מהו הדבר הראשון שאתה אומר לעצמך?"
"מה יש לארוחת בוקר?" אמר פו, "ומה אתה אומר, חזרזיר?"
"אני אומר, אני תוהה – איזה דבר מלהיב הולך לקרות היום?" אמר חזרזיר.
פו הניד את ראשו בהרהור. "זה אותו דבר", אמר פו.
– א. א. מילן
יש כמה סוגי שקט האהובים עלי .
אחד מהם הוא השקט של מוקדם בבוקר , ממש מוקדם , כאשר נדמה שהעולם כולו מחריש . אני אוהבת את הרגעים האלה , בהם כל צליל , תנודה וריח נעשים ברורים ומרוכזים . חדים בבהירות שלהם .
השמש אפילו לא חושבת על שליחת קרן . אך צבעי הלילה מתחילים להתחלף באלה של הבוקר .
אני מתמסרת לשקט הזה ומרשה לו להיכנס פנימה , משלה את עצמי במחשבה שאם ארצה , הוא יוכל להישאר שם על בסיס קבוע . או לפחות למשך היום .
אני לוקחת את השקט איתי אל המטבח . מרק , זה מה שבא לי היום , כזה שיחמם וישאיר אותי שקטה ומנוחמת .
מרק עדשים כתומות בכלום עבודה או המרק שלא תפסיקו להכין
המרק מתובל , חרפרף במידה ומעט חמצמץ . טעים מאד!!!!
אני מכינה אותו כמעט בלי הפסקה , גם בגלל מיעוט המצרכים ובזכות קלות ההכנה .
סער אמר לי שנכון לעכשיו , זה המרק המועדף עליו והכי טעים שלי .
אז מה צריך:
- 1 כוס עדשים כתומות , יש את אלה החצויות ויש את השלמות . אני קונה את שניהם. ומשתמשת בחצי כוס מכל סוג.
- 1 בצל גדול קצוץ , אם יש לכם פרסה , אז משתמשים גם בפרסה אחת קצוצה . יש לזכור לחצות את הפרסה ולשטוף היטב בינות הקפלים , היכן שכל הבוץ אוהב להתחבא .
- 5 שיני שום גדולות כתושות
- חתיכה של 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי , מגורד על מגרדת .
- 1 כף כמון טחון
- 1 כפית פלפל חריף אדום , מי שאוהב פחות חריף , שיפחית .
- 1 קופסה של 400 גר' עגבניות מקולפות או חתוכות . אני אוהבת להשתמש בעגבניות תמר מקולפות שלמות של mutti אותן אני חותכת לקוביות , אני משתמשת גם בנוזלים .
- 5 כוסות מים , או ציר מרק ירקות
- 3 כפות שמן זית
- 1 לימון בגודל בינוני
- מלח לפי הטעם .
- 1/2 חב' כוסברה קצוצה .
איך:
לשטוף את העדשים היטב , עד שהמים נקיים .
מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני , מוסיפים את הבצל , השום והג'ינג'ר ומטגנים כ-5 דק' על להבה בינונית , בוחשים מידי פעם . מטגנים עד שמתרכך ומזהיב מעט .
מוסיפים את התבלינים ומערבבים , מטגנים עוד דקה
לעדשים יש נטייה לספוג מים, לכן אם חסרים נוזלים , מוסיפים במהלך הבישול . המרק צריך להיות סמיך , אך לא סמיך מידי.
מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים
ככה עם השקט של הבוקר וההבטחה של המרק , היום נצבע בצבעים בהירים .