מרקים

מרק עדשים כתומות בכלום עבודה או המרק שלא תפסיקו להכין

כשאתה מתעורר בבוקר, פו", שאל חזרזיר לאחר שתיקה ארוכה, "מהו הדבר הראשון שאתה אומר לעצמך?"

"מה יש לארוחת בוקר?" אמר פו, "ומה אתה אומר, חזרזיר?"

"אני אומר, אני תוהה – איזה דבר מלהיב הולך לקרות היום?" אמר חזרזיר.

פו הניד את ראשו בהרהור. "זה אותו דבר", אמר פו.

– א. א. מילן

יש כמה סוגי שקט האהובים עלי .

אחד מהם הוא השקט של מוקדם בבוקר , ממש מוקדם , כאשר נדמה שהעולם כולו מחריש . אני אוהבת את הרגעים האלה , בהם כל צליל , תנודה וריח נעשים ברורים ומרוכזים . חדים בבהירות שלהם .

השמש אפילו לא חושבת על שליחת קרן . אך צבעי הלילה מתחילים להתחלף באלה של הבוקר .

אני מתמסרת לשקט הזה ומרשה לו להיכנס פנימה , משלה את עצמי במחשבה שאם ארצה , הוא יוכל להישאר שם על בסיס קבוע . או לפחות למשך היום .

אני לוקחת את השקט איתי אל המטבח . מרק , זה מה שבא לי היום , כזה שיחמם וישאיר אותי שקטה ומנוחמת .

מרק עדשים כתומות בכלום עבודה או המרק שלא תפסיקו להכין

המרק מתובל , חרפרף במידה ומעט חמצמץ . טעים מאד!!!!

אני מכינה אותו כמעט בלי הפסקה , גם בגלל מיעוט המצרכים ובזכות קלות ההכנה .

סער אמר לי שנכון לעכשיו , זה המרק המועדף עליו והכי טעים שלי .

אז מה צריך:

  • 1 כוס עדשים כתומות , יש את אלה החצויות ויש את השלמות . אני קונה את שניהם. ומשתמשת בחצי כוס מכל סוג.
  • 1 בצל גדול קצוץ , אם יש לכם פרסה , אז משתמשים גם בפרסה אחת קצוצה . יש לזכור לחצות את הפרסה ולשטוף היטב בינות הקפלים , היכן שכל הבוץ אוהב להתחבא .
  • 5 שיני שום גדולות כתושות
  • חתיכה של 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי , מגורד על מגרדת .
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כפית פלפל חריף אדום , מי שאוהב פחות חריף , שיפחית .
  • 1 קופסה של 400 גר' עגבניות מקולפות או חתוכות . אני אוהבת להשתמש בעגבניות תמר מקולפות שלמות של mutti אותן אני חותכת לקוביות , אני משתמשת גם בנוזלים .
  • 5 כוסות מים , או ציר מרק ירקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון בגודל בינוני
  • מלח לפי הטעם .
  • 1/2 חב' כוסברה קצוצה .

איך:

לשטוף את העדשים היטב , עד שהמים נקיים .

מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני , מוסיפים את הבצל , השום והג'ינג'ר ומטגנים כ-5 דק' על להבה בינונית , בוחשים מידי פעם . מטגנים עד שמתרכך ומזהיב מעט .

מוסיפים את התבלינים ומערבבים , מטגנים עוד דקה

מצרפים את העגבניות החתוכות , 3 פרוסות דקיקות של לימון (בלי קליפה) והעדשים המסוננים . מערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 דק' .
סוחטים פנימה את שאר הלימון , מתקנים תיבול , מלח או אולי יותר חריף?

לעדשים יש נטייה לספוג מים, לכן אם חסרים נוזלים , מוסיפים במהלך הבישול . המרק צריך להיות סמיך , אך לא סמיך מידי.

מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים

ככה עם השקט של הבוקר וההבטחה של המרק , היום נצבע בצבעים בהירים .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *