בשר

מאפה פילו ,בשר וצנוברים.

אחד הבילויים היותר מועדפים עלי -אירוח חברים לארוחה. החלק היותר מטריד הוא תכנון הארוחה. לנסות להיכנס לראשם של אורחי ולחשוב מה הכי יתאים להם לאכול ,לעיתים אני מסוגלת להתקשר ולשאול על העדפות שלהם …

חשוב לי להכין דברים שהם בנטיית ליבם ,מאשר לנסות להרשים באיזה מתכון ש"זה עתה מצאתיו באיזה מגזין יוקרתי…. ספר בישול ,בלוג…וכיוצא בזה. רק מה לפעמים מרוב טרחה בעניין של לספק לאורחי את שחשקה נפשם יוצא גם שאני מפספסת, בגדול!

אתמול למשל ארחתי חברים לארוחת ערב ,היה באמת נפלא ,הייתה אווירה נעימה ,היין בכוסות היה אדום ארגמן (הוא באמת היה מיוחד) ,האוכל היה טעים ולא מתוחכם ,השיחה קלחה והיה כיף אמיתי.

בהמשך אותו ערב …קינוח עוגה …הסתבר לי שהם אוכלים הכל, טעמם מאד מגוון . ואני הימרתי על ללכת על בטוח.

מסקנה?: אין לי …!

למנה ראשונה הגשתי אתה המאפה הזה,טעים ביותר….למדתי אותו מחברתי רחל.

בצק הפילו והצנוברים מעניקים פריכות נפלאה. הגשתי עם סלט עגבניות קטן ופיקנטי וטחינה מתובלת היטב.

תדרשו ל:

 

  • 1 חב' בצק פילו.
  • 500 גר' בשר טחון טרי.
  • 1 בצל גדול או 2 בינוניים.
  • 5 שיני שום קצוצות.
  • 6 כפות צנוברים.
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם ,אני שמתי כפית.
  • פלפל שחור ,מלח.
  • כ1/2 כוס שמן זית .
  • פירורי –לחם.

לציפוי:

  • 1 ביצה גדולה.
  • שמנת צמחית לגירסה הכשרה 1 שמנת מתוקה לבחירה.

מה לעשות לפני…:

יום קודם להכנה להוציא את בצק הפילו למקרר.

לטגן 4 כפות צנוברים במחבת טפלון ,ללא שמן עד הזהבה.

לקצוץ דק את הבצל .

הכנה:

מטגנים את הבצל והשום ב3 כפות שמן זית עד הזהבה ,מוסיפים את הבשר ,וממשיכים לטגן תוך יצירת פירורים קטנים של הבשר. מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב ומסירים מהאש.

משמנים תבנית מלבנית בגודל בינוני גדול. ככל שהתבנית גדולה המאפה יהיה יותר קריספי. אפשרויות נוספות: תבנית עגולה ,או תבניות אפיה קטנות אישיות.

מניחים 3 מדפי הפילו (מופרדים)  מורחים שמן זית  על כל דף בנפרד , ומפזרים מעל כל דף 1 כף פירורי לחם ,כך עושים עם שלושת הדפים(בצק הפילו לא שומני ,לכן חשוב לשמן היטב ) ,פירורי הלחם מונעים הרטבה של הבצק ושומרים על הפריכות שלו.

מניחים מחצית מתערובת הבשר על פני כל הבצק. מפזרים 2 כפות צנוברים קלויים.

מרפדים בעוד 3 דפי פילו , מורחים שמן זית ,פירורי לחם ,מחצית שנייה של הבשר ,2 כפות צנוברים.

שכבה אחרונה :3 דפים נוספים ,שמן זית . (לא לשכוח משמנים כל דף בנפרד).

מערבבים היטב את השמנת הצמחיתמתוקה +ביצה .יוצקים בצורה שווה על פני הבצק. מפזרים 2 כפות צנוברים לא קלויים.
מקפלים את שולי הבצק למעלה .
חותכים בסכין חדה בחתך עמוק את המאפה לגודל הרצוי.

אופים בחום של 190-200 מעלות עד להזהבה עמוקה של המאפה.

סלט עגבניות:

  • 6 עגבניות בגודל בינוני ,אם יש עגבניות תמר ,הן הכי מומלצות.
  • 1/2 פלפל חריף ירוק ,אני השתמשתי בפלפל חריף ירוק שטיגנתי קודם והורדתי את קליפתו..
  • 2 שיני שום קצוצות או מגורדות על מגרדת.
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה.
  • 1/4 כוס שמן זית משובח.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מיץ מ1/2 -1 לימונים .תלוי בדרגת החמיצות שאוהבים.

הכנה:
חוצים את העגבניות .מרוקנים את הפנים של העגבניות,חותכים לקוביות קטנות ומניחים במסננת להגרת הנוזלים. שלב זה יכול להיעשות הרבה לפני הכנת הסלט.

כ20 ד'ק -1/2 שעה לפני ההגשה ,מוסיפים את שאר החומרים,טועמים ,מתקנים תיבול אם צריך.

טחינה ראה בפוסט:הזה.

ובזמן שאתם מעיינים לכם במתכון ,למה לא להקשיב לגדול מכולם ,שמרעיד את נשמתנו בשירתו.

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

14 תגובות

  1. היי,
    איזה תבנית צריכים?
    והאם מוסיפים את השמנת אחרי החיתוך ולפני החיתוך?
    השמנת לא הורסת את הפריכות?

    שאלות של חדשה
    תודה
    יום טוב

  2. הי !!!
    ברוכה הבאה…
    כדאי להכין בתבנית מרובעת או מלבנית בגודל בינוני.
    את השמנת מוסיפים אחרי החיתוך . אם תאפי מספיק זמן , כלום לא יפגע בפריכות של המאפה.
    הוא יהיה קראנצ'י וטעים מאד!!!
    תודה
    חיה

  3. שלום,
    לא טעמתי מעולם מאפה כזה עם שמנת פרווה.
    מה למעשה מוסיפה השמנת?
    היא לא הורסת את הפריכות של הפילו?

    1. הי
      השמנת לא גורעת כלל מפריכות הפילו , היא מוסיפה למאפה מעט רטיבות שנחוצה לו וטעמים . אם תאפי מספיק זמן את המאפה , עד היותו שחום ופריך , מובטחת לך הנאה גדולה ממנו.
      גמר חתימה טובה
      חיה

  4. השמנת הצימחית היא דיי מתוקה איך זה מסתדר עם הבשר?והאם אפשר בלי. או לחילופין במה אפשר להשתמש?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *