מידי פעם קורה לי איזה דבר מטריד כזה שמשתלט עלי לגמרי . אני אוכלת איזה משהו במסעדה והטעם מסעיר אותי כל כך , שאני עושה מיד שלושה דברים , לפעמים רק אחד , ובמקרים הנורמליים , כלום .
במקרה הראשון אני יושבת לשף על הוריד הראשי , זה שפועם בצוואר ומגביר פעימות אם משהו מעצבן במיוחד קורה .
אצל הרבה שפים יכולתי ממש לראות את הדופק מאיץ שם , כשנדנדתי .
לרוב אני משיגה את מבוקשי . אני כמובן מתחילה בהתחנפות , עוברת להבטחות וגם נשבעת לא לגלות .
במקרה השני , כשאין לי כח לכל הטקס הזה . אני מנחשת . מתחילה בדרך השלילה , מה בטוח אין כאן , עוברת לרשימת הבטוחים .
אחר"כ , מנסה להכין לבד , מחזיקה מעצמי איזה מגלת סודות ובטוחה שאני שוברת את הצופן . לפעמים מצליח לי בגדול , לפעמים מצליח אף יותר מהמקור (כן אני ענווה ) .
ולפעמים נאדה , לא מתכון , לא קרוב , בכלל לא זה!!!
עד כאן שכחתם שיש גם מקרה שלישי , במקרה זה , שוכחת ולא טורחת . למה ? כי הכל זה עניין של מצב רוח בחיים .
את מקרה הכרובית אני משייכת למקרה השני , אכלתי , ניסיתי ויצא גדול . לא אחלוק אתכם ?
כרובית ברוטב סריראצ'ה
הכרובית הזו כל כך טעימה , קלה להכנה שזה פשוט נעים כזה , איך איך מכלום הכנה , יוצא משהו כזה מוצלח.
כדאי מראש להכפיל כמויות . כי לכרובית יש איזה טבע כזה , שהיא מאבדת נפח באפייה , ונשאר פחות ממה שאתם מוכנים לחלוק .
רוצים קערית לעצמכם ? ותאמינו לי שאתם רוצים . ישר לכן תכפילו כמויות.
מה צריך:
לכרובית אחת בגודל בינוני
1 כף שמן זית
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות רוטב סריראצ'ה , אותו ניתן להשיג בכל סופר , זה הקטשופ החדש של המאה , למי שאוהב פחות חריף , ניתן להשתמש רק בכף אחת .
מיץ מ2 ליים קטנים או מיץ מ1/2 לימון גדול.
כוסברה טרייה קצוצה לפיזור לפני ההגשה .
עכשיו למלאכה:
חממו את התנור לחום של 200 מעלות.
שוטפים את הכרובית וחותכים לפרחים קטנטנים , למה זה חשוב? כדי שהרוטב יצפה היטב את הכרובית מכל פינה אפשרית
שמים בקערה שתכיל את כל הכרובית .
מערבבים את כל החומרים , חוץ מהלימון והכוסברה .
שופכים אל קערת הכרובית , ומערבבים היטב , עם הידיים הכי מומלץ.
משטחים הכל בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט .
אופים כ- 20 – 25 דק' . עד שמזהיב ממש , מערבבים כפעמיים בעדינות במהלך האפייה. הכרובית עדיין צריכה להישאר מעט קראנצ'ית , ולא רכה לגמרי.
מוציאים מהתנור , שמים בקערת הגשה . מוסיפים את מיץ הלימון כשהכל עדיין חם מאד , מקשטים בכוסברה קצוצה . מתעלפים כמה טעים.
16 תגובות
אפשר הוראות למי שמשתמשת בכרובית סנפרוסט – אחרי טראומת גוקים קטנטנים בכרוב . תודה
אם כבר את נאלצת להשתמש בכרובית לא ממש טרייה , אני מעדיפה את הכרובית המצוננת שנמצאת באגף הירקות במרכולים . לגבי כרובית של סנפרוסט , אני מניחה שזמן האפייה מתקצר , והיא מפרישה יותר מים ואני לא בטוחה כמה קראנצ׳ית היא תהיה . אבל תנסי ותדווחי ..?
תודה
נראה מעולה. במה ניתן להחליף את החומץ אורז לדעתך?
הי הילה
בחומץ רגיל אולי ? לא ניסיתי , לחומץ האורז יש טעם מיוחד .
תנסי ותגידי לי ?
תודה
הי חיה, בסוף קניתי חומץ אורז והכנתי.. בדיוק סיימתי לאכול. יצא נהדר. מחכה לשמוע מה בעלי יאמר על זה… הוא מת על סריראצ'ה. אוכל את זה עם כל דבר. תודה רבה ?
תודה הילה
כמה כיף לשמוע !!! הוא חייב לאהוב:-))
להבנתי הורידו את הסרירצ׳ה מהמדפים בסופר.. האם ניתן להשתמש במשהו אחר במקום??
הי עדי
אני רואה כל הזמן את הרוטב בכל מיני מקומות .
מקווה שתמצאי , לא תתחרטי .
תודה
חיה
ראיתיו בטיב טעם?
נהדר!!!!
חלום!!
תודה מאיה
שלום!
נהדר , חייבת לנסות
האם אפשר להכין יום מראש?
תודה!!
חייבת לנסות ❤️
שלום
האם אפשר להכין יום לפני ? או שיתרכך עד למחרת?
תודה !
הי נירה
כדאי מאד להכין באותו יום . הפריכות והטעם יהיו שונים למחרת אם נשאר , כדאי לחמם בתנור .
חיה